EzTörténtKisalföld

2023.07.24. 17:32

Ez történt 5, 10, 20 éve - Méhpusztulás Osliban, megújult a Magyar utca Mosonmagyaróváron

Üres kaptárak, bunkerek a határon?

Kisalföld.hu

5 éve – Haza sem érnek a méhek

Egyelőre rejtély, mitől pusztulnak tömegesen a méhek a hazai napraforgótáblákban az elmúlt hónapokban. Osliban, Écsen és Sarródon is azt vették észre, hogy szinte üresek a kaptárak. Ekkora méretű méhpusztulásra eddig nem volt példa. Vizsgálat indult.

10 éve – Bunkerek  épülnek a határon?

Mi szükség lehet légópincékre a magyar–szlovák határ mentén? – ez a kérdés vetődött fel azokban, akik eddig tudomást szereztek Pozsony ilyen irányú állítólagos terveiről. Márpedig úgy tűnik, vannak ilyen törekvések, amikre egy véletlen folytán most derült fény.

20 éve - Megújul a Magyar utca

Tizenhatmillió forintból teljesen megújul a mosonmagyaróvári belváros sétálóutcája. A rekonstrukciós munkálatok hosszú ideje indokoltak voltak, a nagy igénybevétel miatt helyenként már balesetveszélyes volt a díszburkolat, a kövek sok helyen kifordultak a helyükről. A felújításhoz szükséges forrásokat az önkormányzatnak most sikerült előteremtenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában