május utolsó szombatján

2023.06.01. 09:00

Kegyképbúcsú és áldás Csornán

Cs. Kovács Attila

Pünkösdvasárnap gyermekmegáldást tartottak a csornai premontrei apátságban. Boldvai Márton Bertalan áldja meg a gyerekeket. Fotó: Erdős Zsolt

Hagyomány a csornai premontrei apátságban, hogy minden év május utolsó szombatján megülik a Rábaközi Boldogasszony, vagyis a Szerecsen Mária kegyképének búcsúját. Idén Winkler Zsolt csornai esperesplébános mondott szentbeszédet az ünnepi misén. Úgy fogalmazott, hogy bár májusban külön is megemlékeznek a Szent Szűz anyai pártfogásáról, de egész évben otthon érezhetjük magunkat Mária anyai oltalmában. Erre kiváltképp alkalmas hely az apátsági templom kegyképe, hiszen a kis Jézus is a Szűzanyára mutat, azaz bizalommal kérhetjük a pártfogását. A szertartáson közreműködött a II. Rákóczi katolikus iskola kórusa Kissné Pálfi Anita vezetésével. 

Pünkösdvasárnap gyermekmegáldást tartottak az apátságban. A szerzetesek, a szülők és a gyerekek közösen imádkoztak és énekeltek, majd az atyák megáldották a gyermekeket és egy kis ajándékot is adtak a családoknak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában