Több mint 150 résztvevő

2023.06.29. 17:33

Börtönlátogatás - Folytatódnak a nyílt napok Sopronkőhidán

Hatalmas érdeklődés övezte az eddig megtartott nyílt napokat a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben.

kisalfold.hu

Forrás: bv.gov.hu

A SopronFest-et követően egyértelműen látszott, hogy nagy az igény a „börtöntúrák” szervezésére. 

Az elmúlt két hónapban több mint 150-en vettek részt a börtönben megszervezett nyílt napokon, és volt lehetőségük betekinteni az intézet életébe.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön Toborzó Iroda Facebook-oldalán lehetett regisztrálni előzetesen az intézetlátogatásra.

Az érdeklődők megismerhették az intézet történetét, működését, megtekinthették a körletépületet, a zárkákat. Megtudhatták, hogyan élik mindennapjaikat a fogvatartottak és hogy milyen foglalkoztatási lehetőségeik vannak, milyen módon segítik őket az itt dolgozók, hogy minél nagyobb számban sikerüljön visszailleszteni az elítélteket a társadalomba és a munkaerő-piacra.

Természetesen ez a program nemcsak ismeretterjesztő céllal jött létre, hanem rendkívül fontos munkaerő-toborzási és bűnmegelőzési szerepe is van. A büntetés-végrehajtás országos és helyi vezetése elkötelezett a társadalom felé történő nyitást illetően, így a következő hónapokban ismét szerveznek nyílt napokat, és lesz lehetőség regisztrálni az intézetlátogatásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában