Május 1.

2023.04.29. 20:12

Három nap a szórakozásé a kiskúti majálison Győrben - fotók

Már első nap is sokakat vonzott az idén három napos kiskúti majális Gyárvárosban. A szervezők igyekeztek a családoknak és minden korosztálynak kedvében járni. Nem csak programok és a műsor színes a hosszú hétvégén, hanem a játék, étel- és italkínálat is.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

Óriás, színes vattacukorral a kezükben sétáltak a gyerekes családok, de volt, aki a street food ételeket választotta inkább. Közben mindenhol hangos zene szólt, a színpadon pedig egymást követték az előadók.

A majális hangulatot ezúttal is a színesen villódzó körhinták, dodzsem, kisvasút, céllövölde és szerencsekerék adja. De vannak különlegességek is, mint az óriás lufi darts, amire focilabdákkal lehet célozni és a jó pontokért értékes nyereményeket hazavinni. A gyerekek körében nagy sikert aratott a vizes henger játék is a gumiköteles trambulin mellett.

Sok-sok fotó a majálisról

Az idei programsorozat szombati napja a környezet-, illetve állatvédelem jegyében zajlott: gyűjtést szerveztek a győri állat menhelyeknek.

- Vasárnap egy úgynevezett elekrtomajális lesz – mondta el lapunknak Tömböly Tamás főszervező. – A Magyar Elektromobilitás Egyesület szervezésében klasszikus elektromos jármű-tulajdonosok találkozó lesz, emellett helyet kapnak az autó- és motorkereskedések, töltőszolgáltatók, egyéb kiállítók is -tette hozzá.

A korábbi évek tapasztalatai szerint a programokat nem csupán győriek, illetve a megyében élők látogatják, jelentős számban jelennek meg szlovák és osztrák vendégek is, így van, ahol euróval is lehet fizetni. Jó, ha viszünk magunkkal készpénzt, mert nem mindenhol lehet bankkártyával fizetni.

Aki a gasztro élvezetekért látogatna ki a következő két napban a majálisra, kóstolhat: lángost (1000-2000 ft), hamburgert (1500-3000ft), hot-dogot (1500), vattacukrot (1000 ft), popcornt, churrost, kürtöskalácsot (2000 ft), hús- és halételeket (2000-4000 ft). A frissítőket tekintve is széles a választék: üdítők (500-800 ft), jégkása és koktélok (500-1000ft), egy korsó sör (1000-1200), illetve finom borok, röviditalok is megtalálhatók.

A körhinták, ringlis, dodzsem és hasonló játékok 1000, 1500, 2000 forintba kerülnek. Hasonló áron lehet lőni a céllövöldében, vagy megpörgetni a szerencsekereket és kipróbálni a pecamedencéket is.

A parkolás a környéken ingyenes, viszont számítani kell útlezárásokra. A Nagy Sándor József utca szakaszosan lesz lezárva. Az ETO Park nagy parkolója viszont május 1-ig ingyenesen vehető igénybe, még csak teszt üzem van, így nyugodtan behajthatnak a sorompón túlra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában