Közös séta a belvárosban

2023.04.21. 17:23

A Szép Magyar Beszéd 57. döntőjét rendezik meg Győrben a hétvégén - fotók

A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium névadója iránti tiszteletből, a hagyományteremtés szándékával indította útjára több mint fél évszázaddal évvel ezelőtt a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd versenyt, melynek hétvégén rendezik meg az 57. Kárpát-medencei döntőjét.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

 A program már pénteken reggel a megnyitókkal, és a Kazinczy-szobor megkoszorúzásával elkezdődött, a verseny résztvevői délután közös sétára indultak a belvárosba. A nap további részében múzeumokat látogatnak, és pénteken este egy ünnepi hangversenyen is részt vehettek a győri Zsinagógában.

A megmérettetés érdemi részét a hétvégén rendezik majd meg, de szombaton egy baráti találkozónak is helyt ad majd az intézmény. Az ünnepélyes eredményhirdetés a városháza dísztermében lesz vasárnap reggel, a versenyt dr. Eőry Vilma Kazinczy-díjas főiskolai tanár, a bírálóbizottság társelnöke értéki majd, itt adják át a Kazinzy érmeket, elismeréseket és a Péchy Blanka díjakat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában