Balaton 2023

2023.03.23. 13:27

Nyúlfutammal és sporttal indul a tavaszi Balatoni szezon

kisalfold.hu

easter - 1

Húsvétkor jelentősen megnövekszik a turisták száma a Balatonon, ebben az időszakban szinte minden településen szerveznek olyan eseményt, amely miatt a kora tavaszi időszakban is érdemes a Balatonra utazni. 

Ebben az időszakban számos sportversenyt is szerveznek a Balaton körül, amelyeknek köszönhetően megtelnek a környező szállások is. Főként a futók és a kerékpárosok hada lepi el ilyenkor a Balatont. Ők azok, akik a téli bezártság után, mihamarabb a friss levegőn szeretnék kipróbálni magukat. 

Ezzel párhuzamosan számos kulináris és kulturális eseményt is tartanak a régióban, de nagyszabású, ingyenes családi programból még lehetne több – nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Hat éve futnak ilyentájt kicsik és nagyok a siófoki Fő téren, ez a Balatuning Egyesület legkedveltebb rendezvénye a Mikulásfutás és a Tökfutás mellett. „A Tojás-, és nyúlfutamot mindig az ünnep vasárnapján tartjuk, ebéd előtt, hogy mindenki egy kis mozgással indítsa a napot - mondja Molnár Éva, a futóverseny kitalálója és az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában