Közel 50 évig a Pannon-Víznél

2023.03.23. 11:30

Csorna minden szegletét ismeri Tóth Kálmán

kisalfold.hu
Közel fél évszázadot töltött egy munkahelyen Tóth Kálmán. Fotó: Borsi Viktória

Közel fél évszázad hosszú idő, kiváltképp, ha valaki egy munkahelyen tölti el azt. Manapság ugyanis már ritkaságszámba megy, hogy az ember az első munkahelyéről menjen nyugdíjba. Tóth Kálmán viszont kitartó típus. 

A Pannon-Víz Zrt. munkatársa a napokban búcsút intett a dolgos mindennapoknak, egy nyugalmasabb időszak veszi kezdetét az életében. A vízügyön belül azért több területen is kipróbálta magát, kamatoztatta tudását, segítve a víziközmű-szolgáltatás működését. Elsőként a csornai vízműtelep gépészeként, majd diszpécserként, ezután a csornai vízhálózaton hosszú évekig szerelőként dolgozott. Nyugdíjba vonulása előtt a csornai tmk-csoport vezetőjeként látta el feladatait. 

Tavaly a víziközmű-szolgáltatásban végzett példaértékű munkájáért Víz Világnapi Emlékérem kitüntetésben részesült. A környezetében sokan csak „vizes Kálmánként” emlegetik, s ahogy korábban fogalmazott, munkájából fakadóan Csorna minden szegletét ismeri. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában