Nagyobb a forgalom

2023.02.13. 08:12

Szerelemre hangolódva - Győr-Moson-Sopronban is megtelnek az éttermek, cukrászdák, és virágból is több fogy

A Bálint-nap világszerte elterjedt szerelemünnep: a szerelmesek ilyenkor romantikus üzeneteket, szerelmes leveleket írnak egymásnak, virággal, csokoládéval vagy egyéb aprósággal kedveskednek választottjuknak. A virágüzleteken túl a Kisalföld számos vendéglátóhelye tematikus kínálattal, menüsorral várja hétvége óta a szerelmeseket.

SImon Roberta

Nem mindenki a napján ünnepli a Valentin-napot, többen már hétvégén meglepték kedvesüket. A győri Bécsi Kávéház és Cukrászda a meleg italait és desszertjeit is a szerelmesek ünnepére hangolta.

Fotó: Huszár Gábor

 – Valentin-nap környékén érezhetően megemelkedik a forgalom. A győri Bécsi Kávéház és Cukrászdában évek óta piros szívecskés különlegességekkel készülünk az ünnepre, ami mindig nagy sikert arat a vendégeink körében. Vannak ilyenkor olyan sütemények, amik már régóta a kínálatban vannak, és egy szerelmes felirattal vagy szíves szimbólummal díszítjük. Készülünk újdonságokkal is, amik csak február 14-ig kóstolhatók meg nálunk – kezdte lapunknak Bint Dóra ügyvezető.

Idén gyümölcsös sajttorta, óriásmacaron, mézeskalács Valentin-napra hangolva, illetve díszes minitorták, virággal tűzdelt sütiboxok is készültek a győri cukrászdában, ami már hétvégén nagy sikert aratott a vendégek körében. 

– Többen visznek elvitelre ilyenkor desszerteket, mint hogy helyben fogyasztanának. A pároknál szerintem gyakoribb, hogy étterembe ülnek be vacsorázni. Viszont mi készültünk azoknak is, akik helyben fogyasztanának akár csak egy finom kávét. Aki szeretné, piros szíveket vagy szerelmes feliratot is kérhet a tejhab tetejére – tette hozzá Bint Dóra, a győri Bécsi Kávéház és Cukrászda ügyvezetője. 

Vágott vagy cserepes 

Február 14., Valentin-nap az első nagyobb ünnep minden évben a virágosok életében is, amit márciusban majd a nőnap követ. 
– Nekünk már február 14. előtt fel kell készülnünk a szerelmesek ünnepére, így szerdán már érkezett nagyobb szállítmány külföldről. A vágott és cserepes kínálatunkat is feltöltöttük a nagyobb érdeklődésre – kezdte lapunknak Budáné Schendl Rebeka, a Virágpaletta Győr ügyvezetője. Ők az egyedüliek a megyében, akik saját kamionnal külföldről szerzik be a virágokat és értékesítik régiós szinten. 
– Partnereink többsége Győr, Mosonmagyaróvár és Sopron környéki, de emellett szállítunk még Tata és Pápa térségébe is – tette hozzá. 

Már nem a vörös rózsa a favorit – Budáné Schendl Rebeka, a Virágpaletta Győr ügyvezetője szerint a legtöbben olyan virágot vesznek a kedvesüknek, ami megtetszik nekik. 
Fotós: Csapó Balázs

Kicsit olcsóbb a virág 

– A rózsák ára szálanként tavaly meghaladta az 1000 forintot, idén szerencsére nem emelkedett, sőt, szinte az összes fajtát 1000 forint alatt tudjuk adni. Viszont a behozatali költségek növekedtek, így minimális emelkedés érezhető a különböző fajtáknál. A tavaszi növények, mint a tulipán is, olcsóbb lett az előző évhez képest. Talán emiatt is alakult úgy, hogy már nem a vörös rózsa a szerelmesek ünnepének favoritja – tapasztalja Budáné Schendl Rebeka. – Egyre többen vesznek cserepes vagy tavaszi virágot kedvesüknek. A vásárlók között még mindig a rózsa és a tulipán vezet toronymagasan, viszont, ha a színekről van szó, a saját ízlésüknek legkedvesebbet választják – emelte ki a Virágpaletta Győr ügyvezetője. 

Színes és díszes virághalmok 

A virághalmok közt sétálva nem mindennapi, például egy csokor kék vagy a szivárvány színeiben pompázó tulipánra bukkantunk. Az ügyvezető szerint a rózsáknál is egyre többen választják a vörös helyett a színeset, vagy ilyenkor a szívecskével díszítettet, amik árban is olcsóbbak. 
– Sokkal drasztikusabb árakra számítottunk. A virágüzletek is érzik, hogy nehezen indult az év. Reményeink szerint idén is hozni tudjuk a tavalyi számokat – reméli Budáné Schendl Rebeka. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában