tévéshow

2021.10.07. 08:25

Németh Edina a Séfek Séfében – a kétgyermekes mosonmagyaróvári édesanya a legjobb harminc versenyző között is főzhet 

– Mindig szerettem a kihívásokat. Hiszem, hogy a komfortzóna jó hely, de ott nem fejlődik senki. Ilyen ez a verseny számomra, a feladatok által jobban megismerhetem saját magam – mesélte érdeklődésünkre Németh Edina kétgyermekes mosonmagyaróvári édesanya, aki bemutatkozott a TV2 Séfek Séfe műsorában. Több száz jelentkező közül került a legjobb harminc közé.

Mészely Réka

  • Az ételek és a főzés egész kiskorom óta közel áll hozzám, ám elmélyülni benne igazán az elmúlt öt-hat évben kezdtem – mesélte érdeklődésünkre Németh Edina, aki bemutatkozott a TV2 Séfek Séfe műsorában.
  • A kétgyermekes mosonmagyaróvári édesanyát az izgalmas élményeiről kérdeztük.
  • Több száz jelentkező közül került a legjobb harminc közé, majd a háromnapos izzasztó és nagyon kemény tábor után Wolf András séf csapatában bizonyíthatott egy második esélyt követően a mosonmagyaróvári Németh Edina a TV2 képernyőjén, a Séfek Séfében.
  • Szereti a kihívásokat

    – Mindig is szerettem a kihívásokat, és hiszem, hogy a komfortzóna nagyon jó hely, de ott nem fejlődik senki. Ilyen ez a verseny számomra, ahol a kihívások által még jobban megismerhetem saját magam – vallja a kétgyermekes édesanya, aki egyébként dekoratőrként dolgozik, emellett a régiónk, Szigetköz népszerűsítésével tölti ideje nagy részét.

    Egyre jobban elengedi a fantáziáját

    Az ételek és a főzés bevallása szerint egész kiskora óta közel áll hozzá, ám jobban néhány éve kezdett elmélyülni a gasztronómiában. – Otthon általában klasszikus magyaros ételeket főzök, és nagyon szeretek sütni, egyre jobban elengedem a fantáziám a főzést illetően. Egy amatőr, de nagyon lelkes és kitartó „szakácsnak” tartom magam, aki mindig nyitott az új dolgokra – vallja magáról a vállalkozó kedvű háziasszony. Aki követte a műsort, láthatta, hogy Edina a válogatón kapott egy második esélyt, ahol „nagymamás” csirkepaprikással lepte meg a séfeket. Ez annyira jól sikerült, hogy Krausz Gábor a vakon kóstolás után egy 60–70 éves nagymamára tippelt, és nagyon meglepődött amikor meglátta, ki készítette az ételt.

    – Bekerültem a legjobb 30 versenyző közé egy három­napos izzasztó és nagyon kemény táborban vehettem részt, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem. Nagyon izgultam, hisz rengeteg kiváló szakáccsal szemben én amatőrként esélytelennek tartottam a továbbjutást. De a séfek nem csak szakmabeliekben gondolkodtak, igyekezetemmel kivívtam egy csoda szép kék kabátot Wolf András hattagú csapatában, ami hatalmas megtiszteltetést jelentett számomra, hisz kiváló szakember, akitől rengeteget tanulhattam – fűzte hozzá Edina.

    „Rengeteg izzasztó feladatot kaptunk a főzések során, emlékezetes számomra a gyöngyöspatai asszonyok segítségével a házi rétes elkészítése is” – avatott be Németh Edina. Fotó: TV2

    Izzasztó feladatok

    A mosonmagyaróvári versenyzőre társaival rengeteg olyan feladat várt, amely nem hétköznapi, akár az alapanyagokat, akár az ételek elkészítési módját illetően. – Ezekben a helyzetekben sokszor kivételes nyugalomra és koncentrációra volt szükség ahhoz, hogy meg tudjuk ugrani a feladatokat. Azt gondolom, egy hihetetlen jó kis csapat jött össze, akik támogatják egymást, így minden esély megvan arra, hogy akár közülünk kerüljön ki a Séfek Séfe 3. évadának győztese. Igyekezetemmel kivívtam egy csoda szép kék kabátot Wolf András csapatában, ami hatalmas megtiszteltetést jelentett számomra. Edina arról is beszélt, hogy a műsor folyamán csodálatos embereket ismert meg, és azt gondolja, az egyik alappillére egy jó csapatnak az összetartás, hisz ha mindenki a képességeihez mérten a legtöbbet teszi bele a közös munkába, azzal védettséghez jut a csapat. Az egyéni főzések során pedig mindenki megmutathatja saját tudását.

    – Rengeteg izzasztó feladatot kaptunk a főzések során, az egyik legérdekesebb az élő viaszmolylárva elkészítése volt, de emlékezetes volt a gyöngyöspatai asszonyokkal együtt a házi rétes elkészítése is. Minden versenyző a fődíjért érkezik, de például számomra a legfontosabb a saját korlátaim legyőzése ebben a versenyben – emelte ki. Edina már tudja: a verseny után a családja számára sokkal merészebben és változatosabban fog főzni, de a szakácsszakmában nem tervez elhelyezkedni.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában