Diplomaosztó pénteken

2021.06.28. 10:57

Elstartolt a IV. Győri Gyermekegyetem – Fotók, videó

A Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös szervezésében ismét különleges rendezvény vette kezdetét hétfőn az egyetem campusán.

kisalfold.hu

2021.06.28.IV.Gyõri Gyerekegyetem megnyitása.Gyõr.fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

- Fontosnak tartjuk, hogy már a középiskolás kor előtt kapcsolatba lépjünk a gyerekekkel és élménydús programokon keresztül hozzuk őket közelebb a természettudományok világához, valamint élményszerűen adjunk betekintést az egyetem izgalmas és érdekfeszítő életébe, a műszaki és természettudományos pályák élményszerű és játékos bemutatásával – fejtette ki Dőry Tibor, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezető igazgatója.

Hogy mi is a Gyerekegyetem?

Az egyetem campusának épületeiben szervezett egyhetes intenzív, játékos elemeket is tartalmazó „nyári tábor”, melynek során a gyerekek betekintést kapnak az egyetem életébe, különleges előadásokon vehetnek részt igazi nagy előadótermekben, de szemináriumokon is részt vehetnek, kutathatnak, kísérletezhetnek, alkothatnak, laborokat látogathatnak.

A Széchenyi István Egyetem oktatói, szakemberei nagyelőadások és szemináriumok keretében vezetik be a gyerekeket egy általuk még nem ismert világba. Ezeken a foglalkozásokon kívül azonban a sport- és szabadidős programok sem hiányozhatnak a Gyerekegyetem életéből – könyvtár- és campus túra, sportos versenyek és vetélkedők teszik felejthetetlenné ezt a hetet, amely pénteken a gyerekek diplomaosztójával zárul.

-Tavalyelőtt sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtuk megrendezni az eseményt, de azt megelőző években óriási siker volt nemcsak a gyerekek, hanem az oktatók számára is a rendezvény, így nem volt kérdés, 2021-ben is egy hétig a gyerekeké lesz az egyetem – tette hozzá Keszthelyi Bernadett a Mobilis igazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában