közgazdaság

2021.05.11. 13:26

A jövő közgazdásza a győri Deák-iskolában

A jutalmazottnak kiváló tanulmányi eredménnyel, példás magatartással kell rendelkeznie, továbbá tanulmányait közgazdasági szakirányban kell folytatnia.

kisalfold.hu

Évekkel ezelőtt elindult Győr városában egy nemes kezdeményezés azért, hogy a két közgazdasági szakgimnázium, a győri Baross és Deák-iskolák egy-egy végzős tanulója olyan díjban részesüljön, amely egyszerre elismerése addigi munkájának és ugyanakkor motiválása is, hogy a közgazdász pályát igazi hivatássá formálja. Ez A jövő közgazdásza díj, amelyet kezdetben évenkénti váltásban kapott meg a két iskola egy-egy jeles tanulója.

Két éve a kezdeményezés folytatásaként két nagylelkű vállalkozó szülő támogatásával mindkét iskola kiváló tanulója részesül a jutalomban.

A jutalmazottnak kiváló tanulmányi eredménnyel, példás magatartással kell rendelkeznie, továbbá tanulmányait közgazdasági szakirányban kell folytatnia. A cél tehát olyan leendő szakember támogatása, aki későbbi munkája révén öregbíti iskolájának és szakmájának is a hírnevét. A jutalmazott megkapja a Lebó Ferenc szobrászművész által készített „Pro talento, Érem a közgazdász szakma ifjú tehetségének” elnevezésű emlékérmet, és a díj jutalmazásának keretében pénzügyi támogatásban is részesül.

A jövő közgazdásza díjat a 2020-21-es tanévben a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikumban Péntek Dóra érdemelte ki.

Dóra öt éven keresztül példás magatartást tanúsított. Megbízható, szerény, tanáraival és osztálytársaival szemben tisztelettudó, segítőkész volt. Példamutató szorgalmának köszönhetően az iskolában töltött öt év alatt jeles eredményt ért el. A 2019-es tanirodai kiállításon a legjobb üzleti tevékenységet folytató céget képviselte. 2020-ban részt vett a középiskolások egyetemi innovatív versenyén, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ahogy az idei ÁSZÉV versenyen is. A közgazdasági pálya iránti érdeklődése és elkötelezettsége sosem kérdőjeleződött meg. Pénzügy-számvitel szakon szeretne továbbtanulni a veszprémi Pannon Egyetemen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában