150–300 ezer forint lehet a büntetés

2021.03.19. 15:38

Quadosok dúlják fel a gönyűi erdőt

Fokozott ellenőrzéssel reagáltak a gönyűiek panaszára.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Fotó: Illusztráció

Több panaszos bejelentés érkezett gönyűiektől a Kisalföldi Erdőgazdasághoz: a gönyűi erdőben egyre gyakrabban tűnnek fel quadosok, crossmotorosok, különösen hétvégén, amikor a helyiek sétálni, pihenni mennének az erdőbe. Iszonyatos hangerővel érkeznek, sokszor az útról letérve, zavarva az embereket, állatokat, károsítva a növényzetet.

A quadosok, crossmotorosok nyomai az erdőben. Akit elkapnak, súlyos büntetésre számíthat. Fotó: KAEG

Limp Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. győri erdészetének vezetője lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a gönyűi erdő több mint ezerhektáros, természeti értékekben gazdag, ami egyre inkább szolgálja a lakosok pihenését. Ugyanakkor a benne quaddal, crossmotorral, egyéb terepi sportjárművel történő közlekedés tilos.

Az erdészetet mint a terület kezelőjét szintén felháborítja a jelenség, s mivel az erdő védett természeti terület, segítséget kért a zöldhatóságtól, a rendőrségtől, nemzeti parktól. Valamennyien támogatólag álltak a kérés mellé, és ennek eredményeként a négy szervezet közösen ellenőrzi az erdőt. Felhívta a figyelmet rá, hogy a tetten ért elkövetők 125–500 ezer forint közötti pénzbüntetésre számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában