Heten élnek egy lakásban Győrben: a családnak elkel a mosógép

Lapunk alapítványa, a Jóakarat hídja újabb rászorulóhoz vezetett.

kisalfold.hu

Érkezik ma segítség. Nagyon hiányzik a működőképes mosógép a háztartásból – mutatja Marika. 

Fotó: Csapó Balázs

A győri Horváth Mária az alapítványnak címzett levelében azt írta:

Heten egy lakásban

„Sajnos nagyon el vagyok maradva a közüzemi számlákkal. Lányommal és négy kis unokámmal élünk egy 36 négyzetméteres lakásban. Nehéz az anyagi helyzetünk. Agyvérzésem volt, azóta 27.200 forintot kapok, a lányom 93 ezret. Ebből élünk. A mosógépünk is elromlott.”

Az apró második emeleti önkormányzati lakás ajtaján szinte rögtön a pici, ablaktalan konyhába lépünk, ahol még asztalnyi hely sincs. A lakás kisebbik szobájában éppen Marika 27 éves sérült fia foglalja el magát egy telefonnal. Hol édesapjánál, hol édesanyjánál van, így vele együtt heten laknak a lakásban. Minden öröme és játéka, ha a telefonon játszhat.

Érkezik ma segítség. Nagyon hiányzik a működőképes mosógép a háztartásból – mutatja Marika.
Fotó: Csapó Balázs

Nem volt könnyű életem, de amikor úgy hozta a helyzet, befogadtam a lányomat a négy gyönyörű unokámmal. Csak hát szűkösen vagyunk.

Iskola telefonon

– Öt éve volt egy agyvérzésem. Csak azért imádkoztam, hogy felgyógyuljak, hogy a fiam ne maradjon egyedül. Nem volt könnyű életem, de amikor úgy hozta a helyzet, befogadtam a lányomat a négy gyönyörű unokámmal. Csak hát szűkösen vagyunk. A nagyszobában egy ágyon alszanak a nagyobb gyerekek, a pici meg az édesanyjukkal. Most, hogy digitális oktatás van, nem könnyű tanulniuk, mert három iskolás van, de nincsen laptopjuk, számítógépük, telefonon követik az iskolát.

Örülök, ha van munkám. Mindent megteszek, hogy jusson mindenre, de télen nem volt munka, elmaradtunk a közüzemi számlákkal. Nem lenne jó, ha ezért elveszítenénk még ezt a kis lakást is a fejünk fölül, de sokszor az a kérdés, hogy eszünk-e vagy befizetjük a számlát. Szerényen főzünk, hús hetente egyszer kerül az asztalra – mesélt Marika a küzdelmes napokról.

Hiányzik a mosógép

Betegségei mellett amikor csak tud, dolgozik. Most már jó idő van, így lehet menni rendbe tenni a parkokat. Minden munkát elvállal, hogy pénzt tudjon keresni. Sajnos a mosógépük is tönkrement néhány hete, így nem tudnak mosni a népes családra. Ismerősöktől, munkatársaktól kapnak a mosásban segítséget, de azért nagyon hiányzik a mosógép. Amikor meghallotta az örömhírt, hogy kérésüket meghallgatva az alapítvány kétszázezer forinttal támogatja őket, Marika a Jóisten áldását kérte minden támogatóra.

– Hálás szívvel köszönöm a segítséget. Most először is befizetem a számláinkat és keresek egy használt mosógépet – tervezgette Marika a következő teendőket. Minden bizonnyal azért vacsorára is jut valami finom falat is a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában