Helyi bulvár, celeb

2023.08.11. 08:26

Az AWS zenekar is fellép a Zeniten Fertőszentmiklóson

Újabb könnyűzenei fesztivált rendeznek Fertőszentmiklóson, ahol a könnyűzene és a rock lesz a főszerepben.

Papp Fanni

A Zenit Fesztiválon helyi zenekarok is lehetőséget kapnak koncertezni. Tavaly színpadra lépett a soproni Drawing is. Fotó: Gergácz Roland

A Zenit Fesztivált augusztus 12-én rendezik meg 17 órától Fertőszentmiklóson, a Búcsú téren, ahol öt zenekar lép a szín- padra. Koncertet ad a Drawing, a Blokád, a Pair o’ Dice, a Don Gatto és az est sztárvendége, az AWS. 

– Még 2020-ban álmodtam meg, hogy fel kellene ébreszteni a helyi és helyközi könnyűzenei életet. Egy kedves barátomnak, Varga Szabolcsnak említettem meg ezt, aki támogatta az ötletet, de végül a pandémia közbeszólt. Tavaly januárban láttuk biztonságosnak, hogy meg tudjuk szervezni a Zenitet – avatott be a részletekbe Gergácz Roland, a fesztivál szervezője. Hozzátette, az első évben arra voltak kíváncsiak, hogy érdekli-e a környékbélieket egy ilyen jellegű kikapcsolódás. 

A szervezőkhöz pozitív visszajelzések érkeztek a rendezvénnyel kapcsolatban. 

– Már sokkal tudatosabban szerveztük az idei Zenitet. Több komolyabb támogató beállt mögénk, aminek köszönhetően nagyobb szabású eseményt tudunk megszervezni, több zenekarral. Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2018-as Dal győztesét, az AWS zenekart – akik hazánkat képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon – is vendégül láthatjuk – mondta el. Végezetül Gergácz Roland hozzáfűzte, hosszú távon gondolkodnak, így a jövő évben már tervezik kiterjeszteni a fesztivált egyéb irányokba is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában