Kaland kicsiknek, nagyoknak

2024.05.11. 09:30

Nemsokára új játszóteret adnak át a Budavári Palotanegyedben

Javában épül, hamarosan birtokba veheti a kicsik és a nagyok is az új játszóteret, amely a Nemzeti Hauszmann Program keretében valósul meg – tákéoztatott a Várkapitányság Kommunikációs Irodája.

MW

Az új játszótér harmóniában lesz a történelmi környezetével

Forrás: Facebook / Nemzeti Hauszmann Program

Fotó: Várkapitányság

Mint írták, hamarosan egy újabb területet adnak vissza az embereknek a Budavári Palotanegyedben.

Fejlesztéseinknél kiemelten gondolunk a családokra pihenőhelyekkel, mosdókkal és pelenkázókkal, tavaly elnyertük a Családbarát Emlékhely díját is, a Várkert Bazárban pedig gyakran tartunk gyerekprogramokat. Célkitűzéseink sorába illeszkedik a Déli kertek lankáira tervezett új, vár témájú játszótér a legfiatalabb látogatóink örömére

– áll a közleményben. 

Kiemelték, hogy 

a tervezés és kivitelezés során figyeltek a környezetbe illő, természetközeli megjelenésre, természetes anyagok felhasználására, valamint a már itt álló fák védelmére, hogy a játszótér harmóniában legyen a környező zöld területekkel.

 A körbekerített játszótéren padokat, fedett pihenőt is kialakítanak a megpihenni vágyó szülők és nagyszülők számára.

Ha már a család bebarangolta az újjászülető palotanegyedet, ezek a fából készült tornyok, hidak és játékok lehetőséget adnak majd a kicsiknek is, hogy átéljék a várvédés izgalmait a Déli rondella és a Buzogánytorony különleges történelmi környezetében

– írták.

Hozzátették, hogy 

a kicsiket és a nagyokat egyaránt új kalandra hívó, nemsokára birtokba vehető játszótér minden nap reggeltől sötétedésig lesz majd nyitva.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!