Bulvár-celeb

2024.05.12. 14:05

Pirner Alma a szexuális életének legintimebb részéről beszélt

Volt egy időszak, amikor egyáltalán nem kívánta a szexet.

Forrás: Instagram

Pirner Alma kisfia 2015. október 20-án született meg 3770 grammal és 56 centivel. A büszke édesanya akkor egy megható üzenetben tudatta a nagyvilággal, hogy férjével immár igazi családot alkotnak. A rajongók kíváncsiságának eleget téve pedig azt is elárulta, hogy gyereke az Alen nevet kapta, a kicsiről pedig azóta is rendszeresen oszt meg képeket és videókat a közösségi oldalán. Most, évekkel az anyává válása után döntött úgy, hogy elárulja, rá és a szexuális életére milyen hatással volt a szülés utáni időszak.

Háttérbe szorult a szex

"Anyukák, beszéljünk arról, amiről senki sem mer... Életem egyik hatalmas mérföldköve a kisfiam születése volt. A gyermekvállalás minden családban örömteli időszak, azonban van egy olyan oldala is, amiről kevésbé beszélnek. Nem illik, tabu. Ez pedig az, hogy sok minden megváltozik, például a szexualitásunk. Egyértelmű, hogy amikor megszületik a kicsi, ő kerül a középpontba, minden körülötte forog. Anyát kicsit nyomasztja a baby blues, elkezdi átérezni a felelősség súlyát. Éjszakai ébredések, etetések, hasfájás, az újdonsült szülői lét bizonytalansága, a 6 hét gyermekágy… a szex pedig teljesen háttérbe szorul" - kezdte a bejegyzését.

"Persze ez normális, és minden értelmes férfi türelemmel kezeli. A gond csak az, hogy nem mindig jön vissza olyan könnyen az érdeklődés.

Tombol a hormonvihar, ami libidóproblémákkal jár, ráadásul evolúciós ösztön, hogy ilyenkor a gyerekkel foglalkozz, és ne a szexen járjon az eszed. Csakhogy közben ott van a párunk is, akit nem szeretnénk elhanyagolni.

Ebből aztán egy belső nyomás lesz: szeretnéd megoldani a helyzetet, az anyaszerep mellett újra megtalálni önmagad, a nőiességedet, visszaszerezni a kontrollt. Hiszen családként is akkor fogtok tudni jól funkcionálni, ha Te önmagaddal rendben vagy" - írja.

"Nehéz volt megoldani, segítséget kérni, újra beállítani az egyensúlyt, újra szexinek érezni magam, és próbálkozni a szexuális élet visszaállításával. A megoldás az lett, hogy „agyból” kellett elindítani a szexet, ha FONTOS a másik, evés közben pedig megjött az étvágy, ahogy mondani szokták. Így pedig lassan sikerült visszatérni egymáshoz. 11 éve vagyunk együtt, és mondhatom, hogy egyre jobb minden. A kulcs az, hogy ne engedd el: ne törődj bele, mert az idő telik, és 1-2 év alatt véglegesen elhidegülhettek egymástól" - foglalja össze a bejegyzésben, hozzátéve, hogy tapasztalataival próbál a hasonló helyzetben levő nőknek segíteni - vette észre a bejegyzést az Origo.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában