Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Zöldtúra triciklivel és napszakáccsal Győrben

A megújuló energiaforrásokat népszerűsíti új, országos túrájával a Greenpeace. A minap többek között napelemmel működő triciklivel, főzni-sütni tudó ˝napszakáccsal˝ kampányoltak a megyeház előtti téren.

Nyakába vette az országot a Greenpeace Magyarország Egyesület. A zöldszervezet aktivistái a minap Győrben jártak, hogy a folyók városában is népszerűsítsék a megújuló energiaforrásokat.

– Fontos lenne, hogy hazánkban is forogjanak azok a szélkerekek, amelyek a nálunk sokkal kevesebb széllel bíró országokban forognak, valamint minden ház tetején legyen napelem, mint ahogy az a nálunk kevésbé napsütötte országokban oly gyakori – említette a megújuló energiatúra céljáról Stoll Barbara kampányfelelős. – Azt akarjuk bemutatni, hogy kifogyóban a fosszilis energiahordozó-készletek, de a szél fújni, a Nap sütni fog továbbra is, a Föld hőjével pedig télen fűteni, nyáron hűteni lehet. Azért hoztuk magunkkal a térre a forgatható szélkereket, a napelemmel működő triciklit, a napenergiával főzni-sütni tudó ˝napszakácsot˝, a napkollektort, hogy ismerkedhessenek velük az emberek és lássák: mindez nem tudományos fantasztikum, hanem a mindennapi életben is használható valóság.

Stoll Barbara szerint a napenergiával főzni-sütni tudó ˝napszakács˝ nem fantasztikum, hanem a mindennapi életben is hasznosítható valóság. Fotó: Krizsán Csaba
Stoll Barbara szerint a napenergiával főzni-sütni tudó ˝napszakács˝ nem fantasztikum, hanem a mindennapi életben is hasznosítható valóság. Fotó: Krizsán Csaba

Stoll Barbara hangsúlyozta: a megújuló energiaforrások jóval hatékonyabb használata olcsó energiát, energiafüggetlenséget, új munkahelyeket és tisztább, egészségesebb környezetet eredményez. A zöldek szerint ehhez akarat kell, amely egy megújulóenergia-törvény elfogadásában testesülhetne meg. A kampánytúra során ennek mielőbbi megszületéséhez gyűjtöttek aláírásokat a greenpeace-esek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a Vaskakas tetejéről a félhold - fotóval

Olvasó-tudósítónk arra lett figyelmes, hogy a győri Vaskakas tetejéről eltűnt a félhold. Fotóval. Tovább olvasom