Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Zöld út a Baross híd felújításához - a Nádor aluljáró lesz a ˝menekülőút˝

A Győri Útkezelő Szervezet több mint fél éve készül arra, hogy a magyar állam közútkezelője lezárja a Baross hidat.

Miután az első számú "menekülőút" a Nádor aluljáró lesz, igyekeztek úgy időzíteni a környékbeli felújításokat, forgalmi átalakításokat, hogy zökkenőmentesen vehesse át május 5-től a terhelést. Többek között ezért került a tervezettnél előbbre a nádorvárosi utak tavaszi kátyúzása vagy a Mészáros Lőrinc utca, Szabolcska utcai iparvasúti átjárók bontása.

A nyolcéves Nádor aluljáró – egyébként idén esedékes – felújítását is átütemezték, már ma megkezdődik a munka.

– A gyalogos- és kerékpáros-aluljáró felületéről vegyszerrel lemossuk a graffitiket és a további firkákat megelőzendő védőréteget festünk fel – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője. – Kijavítjuk a rossz lépcsőket és az úttestben a dilatációs hibákat. Már tavaly látható volt, hogy idővel ki kell bontani, de télen tovább romlott az állapotuk. A belvárosi részen felpúposodott, a túloldalon pedig elváltak egymástól az elemek.

A hídfelújítás miatt május 5-től olyan utcákban is járnak majd buszok, ahol eddig sosem. Ilyen például a Csaba és az Álmos utca, ahol az útkezelők azért rendelték el a metszést, nehogy a terelőúton haladó járművek hozzáérjenek a lelógó faágakhoz.

A hídfelújítás ideje alatt az Álmos utcában is járnak majd buszok, ezért az útkezelők elrendelték a fák metszését. Fotó: M. M.
A hídfelújítás ideje alatt az Álmos utcában is járnak majd buszok, ezért az útkezelők elrendelték a fák metszését. Fotó: M. M.


A buszpályaudvar melletti gyalogos-aluljáróban is megnő majd a forgalom, az útkezelők ezért előírták a híd kivitelezőjének, hogy a kerékpárosok közlekedését megkönnyítő, úgynevezett kerékpáros-tolósínt építsenek ki a lépcső mellett. A falak festése most volna esedékes, praktikus okból azonban ezt a híd megnyitása utánra halasztják.

Kijavítják azonban a Révai utcai járda itt-ott felgyűrődött burkolatát, hogy az aluljárót használó gyalogosok és kerékpárosok közlekedését ne nehezítsék. Ehhez a munkához szintén a napokban fognak hozzá.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyászat a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben

Tovább olvasom