Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Zárnak a győri Tescók: bérbeadás és az ingatlanok eladása is szóba jöhet - fotók

Az elköszönő szép üzenet már a boltok bejáratán, miközben egyelőre nem látszik a győri üzletek forgalmán a bezárás réme. Képes riport szavazással.

Péntek, 23.44

"13 áruház, így a győri és a soproni épület is saját tulajdonban van. Figyelembe veszünk minden lehetséges megoldást, beleértve az újbóli bérbeadást vagy az ingatlan eladását a jövőt tekintve.

Részletekkel és bővebb információval az ingatlanok tekintetében azonban jelen pillanatban nem tudunk szolgálni" - válaszolta megkeresésünkre a Tesco sajtóosztálya.

Itt kell megjegyezni, hogy a CBA nem veszi át automatikusan a bezárt a Tescókat, de megvizsgálja ezek lehetőségét.

Korábban

Jó látni a szolidaritást, jó hallani a sok szerencsét kívánó mondatot

Reggel, 7 óra 36 perc, mint mindig az iskolai csengőszó és a munkakezdet előtt, most is több tucatnyian vásárolnak péksüteményt, joghurtot, üdítőt a Tesco Szent István úti boltjában. Az üzlet viszonylag korszerűsített, kulturált, tiszta, mégis lakat kerül az ajtajára február 4-én este 21 órakor. Ezt onnan tudjuk biztosan, hogy ott jártunkkor pont erről kérdezi az egyik eladót egy idős hölgy.

A beszélgetésbe többen bekapcsolódnak, az egyik vásárló azt mondja a két hét múlva búcsúzó dolgozóknak: "egy kalappal maguknak!". Jó látni a szolidaritást, jó hallani a sok szerencsét kívánó mondatot. Üzletjárásunkat nem véletlenül kezdtük a belvárosi boltban. Nehéz elképzelni ugyanis, hogy ilyen forgalmas, központi helyen senki ne látna fantáziát egy hamisítatlan csemegeboltban.

A Szent István úti üzlet bejáratára csütörtök délelőtt tettek ki egy plakátot, melyben a Tesco mind a vásárlóknak, mind a dolgozóknak köszönetet mond, de egyben meg is erősíti a bezárás tényét.


Szent István út


Elköszönő szép üzenet Tesco módra
Elköszönő szép üzenet Tesco módra


A bezárásra ítélt Tescókról itt és itt olvashatnak bővebben!
Kopottas újvárosi és adyvárosi S-Market

Képzeletben haladjunk tovább Újváros irányába. A Liget utca 85. szám alatti boltban szintén téma volt a közelgő bezárás.

A három győri üzlet között mind a Liget utcai, mind az adyvárosi S-Market (Ifjúság körút 80.) lóg ki a leginkább a sorból. A szóban forgó boltok mind belül, mind kívül messze állnak a 21. századi elvárásoktól, mintha 1998-ban felejtettek volna.

Adyvárosban erős a konkurencia is: egy CBA, egy Coop található a közvetlen közelben, s akkor a számtalan garázsüzletről és a Plázáról nem is beszéltünk.


Ifjúság körút 80.

"Nem rajtunk múlt a siker"


Egyetlen olyan Tesco-alkalmazottat sikerült szóra bírnunk, aki a három üzlet egyikében dolgozik. Kérésére nem nevezzük meg konkrétan az üzletet sem.

"Engem átvesznek a pápai úti nagy Tescóba, de a munkatársak jövőjéről inkább nem nyilatkoznék. Sajnálom, hogy másik helyre küldenek, úgy érzem, jól dolgoztunk, mindent megtettünk a vásárlókért. Nem rajtunk múlt a siker" - hallottuk.

A lakat alá kerülő megyei Tesco-ingatlanokról (a három győri üzlet mellett egy sopronit is bezárnak) továbbra sem tudni biztosat: kérdéseinket elküldtük a tavaly év vége óta "néma" sajtóosztálynak.

Amint kapunk válaszokat, természetesen közöljük azokat. Addig is csak remélni tudjuk, hogy magánvállalkozók vagy egy másik üzletlánc rövid időn belül újra élettel tölti meg az üzlethelyiségeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy-két év múlva lesz megoldás a nagy sárra

„Olyan sár van az utcánkban, hogy nemrégiben két kukásautót is úgy kellett kihúzni" –… Tovább olvasom