Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

VII.Téli fesztivál: start november 25.

November 25-én gyúlnak ki a karácsonyi fények Győrött, s fanfárok hirdetik a VII. Téli Fesztivál kezdetét.
November 25-től december 23-ig tart a VII. Téli Fesztivál Győrben. A külföldieket is vonzó rendezvénysorozat hagyományosan a karácsonyi díszkivilágítással kezdődik. Csurák Erzsébet, a Győri Fesztivál- és Rendezvényszervező Iroda vezetője elmondta: a nyitás napján délután négy órakor a Széchenyi térről a belvárosi utcákon át halad a Fanfara Complexa nevű táncos együttes, öt órakor pedig fanfárzene és ökumenikus istentisztelet után kapcsolják be a város fényeit.

Este hét órakor a huszonöt éves Edda ad jubileumi koncertet.
Az irodavezető szerint a téli fesztivál iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, a határon túlról ugyanúgy, mint itthonról.
Fontos hangsúlyozni, hogy a kulturális programok több mint kétharmada ingyenes lesz a nagyközönség számára.

A külföldi és magyar zenei csemegék és az intellektuális vonalat képviselő Cseh Tamás mellett a tömegcsalogató sztárok is felsorakoznak: december 4-én Kozsó, 5-én Charlie, 11-én a Romantic, 1-jén a Republic, 18-án pedig Aradszky László ad koncertet. A zenei világ nagyságai mellett itt lesz többek között Fábry Sándor is, a médiasztár december 10-én ad önálló estet.

Mindehhez a téli vásár bevétele biztosítja az anyagiak nagy részét. A belváros természetesen ismét az árusoké, a kézműveseké, borászoké lesz.

Bozsoki Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezető-helyettese úgy véli, egyre inkább sikerül az ünnep jellegéhez illő arányt megteremteni az árusok között: a ruhakereskedők például kevesebb, mint 15 százalékot képviselnek az idén.

Különlegességnek ígérkezik a Széchenyi téri élelmiszer-bemutató, amelyen több mint tíz cég gasztronómiai különlegességeiből lehet kérni kóstolót. Bozsoki Zoltán elmondta: az infrastrukturális költségekkel együtt a fesztivál megrendezése negyvenmillió forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év múlva nyit az Árkád

Lerakták Győr legnagyobb bevásárlóközpontjának alapkövét. A 25 milliárd forintból épülő, 36 ezer négyzetméteres Árkádot a tervek szerint jövő év október 30-án adják át, s a beruházáshoz másfél milliárd forintos útfejlesztés is kapcsolódik. Világhírű cégek kapnak helyet az üzletközpontban: a Média Markt, az Interspar, a Hervis, a DM, a Rossmann, a Nike, a Puma, az Esprit... Tovább olvasom