Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Vidáman búcsúzott a megye 2010-től

Több ezren búcsúztatták az óévet a városi szilvesztereken megyeszerte. Fotókkal!Több ezer győri búcsúztatta együtt az óévet, illetve köszöntötte az újat a Széchenyi és a Dunakapu téren. Természetesen a hagyományos szilveszteri kellékek – elsősorban trombita, petárda – hangos tömege sem hiányzott a közös búcsúrendezvényről. A hangulatról a vérpezsdítő muzsikát játszó Mystery Gang, majd utána a Cry Free és Star Machine zenekar gondoskodott.

Így búcsúztatták 2010-t Győrben. Nézze meg ön is képriportjainkat >>

A Himnusz után Somogyi Tivadar mondott köszöntőt. Az alpolgármester számba vette 2010 sikereit, eredményeit, amelyekre – véleménye szerint – joggal lehet büszke minden győri. Új évi jókívánságként azt hangsúlyozta, hogy 2011 legyen a felfedezés éve, amikor a város polgárai tudatosan figyelnek Győr szépségeire, észreveszik embertársaik problémáit és igazi közösségként segítik, bátorítják egymást. A látványos tűzijáték után a szilveszteri vigasság hajnalba nyúló utcabállal folytatódott. A hangulatos óévbúcsúztató maradványait, vagyis – ahogy a Győr-Szol Zrt. megkérdezett illetékese fogalmazott – a 35–40 köbméternyi ünnepi hulladékot a cég munkatársai január elsején 11 órára már eltakarították, illetve a Széchenyi téri színpadnál maradt vasárnapra még egy kis dolguk.

Szilveszter Sopronban. Fotó: Magasi
Szilveszter Sopronban. Fotó: Magasi

A soproniakat is több rendezvény várta az év utolsó napján. A fúvósok az arénában tartották hagyományos óévbúcsúztató koncertjüket, de a Fő téri tűzijáték sem maradhatott ki a programból. 2010 csípős, zord téli idővel intett búcsút, ennek ellenére sokan döntöttek úgy, hogy a szabadtéri rendezvényeken koccintanak barátaikkal, ismerőseikkel. A szervezők vidám dallamokkal csábították a táncos lábúakat a városháza elé, ahol a Music Café, az Ocho Macho és az Apostol együttes szórakoztatta a közönséget.

Szilveszter Sopronban. Fotó: Magasi
Szilveszter Sopronban. Fotó: Magasi

Több százan búcsúztatták az óesztendőt és köszöntötték az újat a már hagyományos városi szilveszteren Mosonmagyaróváron is a Flesch Károly Kulturális Központ parkolójában. Éjfélkor Nagy István polgármester köszöntőjét követően látványos tűzijáték, majd utcabál várta az ünneplőket.

Mosonmagyaróvái szilveszter.
Mosonmagyaróvái szilveszter.

Kapuváron a helyi önkormányzat éjfélre a Fő térre várta a helyieket a városháza és a plébánia jóvoltából pezsgővel és virslivel. Már fél órával a hagyományos tűzijáték előtt megtelt a város központja. A kapuváriak évről évre egyre többen választják helyszínül a kisváros központját, ahol ebben az évben hosszabb tűzijátékkal köszöntötték 2011-et.

Városi szilveszter Kapuváron.
Városi szilveszter Kapuváron.

Csornán Turi György polgármester köszöntötte nem sokkal éjfél előtt a városházánál megjelent újév-köszöntőket. Fogadásukra már fél tizenkettőtől hangulatos zenével készült a helyi önkormányzat. 2010 utolsó pillanataiban elhangzott a Himnusz, majd a hagyományos tűzijátékot tekinthették meg a szép számmal megérkezett csornaiak.

Olvasóink írták

  • 2. Agent 2011. január 03. 20:52
    „1, ha beszélt volna, akkor meg az lenne a baj, hogy mit mondott:)”
  • 1. Prédikátor 2011. január 03. 12:55
    „A Borkai meg azért nem volt itt szilveszterkor mert Ausztriában síel a Viktor főnökkel. Ennyit jelentenek neki a győriek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági őrző-védők helyett ismét katonák őrzik a laktanyákat - videó

Őrségváltás Győrben (is): az idei esztendőtől 57 helyőrségben tartalékos katonák vették át a… Tovább olvasom