Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Veszélyes kattintás, lekésett utazás

Győr-Moson-Sopron - A legtöbbször még a vitás felek meghallgatása előtt kiegyeztek a vevők és a vállalkozók, ha fogyasztóvédelmi ügyük az elmúlt év során a megyei békéltető testület elé került. A legtipikusabb esetek másoknak is tanulsággal szolgálnak.
A legtöbb fogyasztóvédelmi panasz még mindig a cipők és a mobiltelefonok meghibásodásával kapcsolatos. E téren pedig az a legnagyobb gond a békéltető testület elnöke szerint, hogy nincsenek kijelölt független szakértők, akiknek a szakvéleménye kötelező érvényű lenne a vitás esetekben. Horváth László azt is elmondta: több olyan ügyet tárgyaltak, amelyben a fogyasztók óvatlanul kattintottak rá az interneten emelt díjas SMS-eket küldő szolgáltatásra. S aztán nem sikerült lemondaniuk, így havi harmincezer forintos számlákat kaptak. A tanulság, hogy kattintás előtt meg kell nézni, a lemondási lehetőség, a cég elérhetősége szerepel-e a weboldalon. Másrészt a telefonszolgáltatónál is le lehet tiltatni az emelt díjas üzeneteket; legjobb írásban.

Azoknak a turistáknak is megoldotta gondját a békéltető testület, akik a Dolomitokban csoportos utazáson vettek részt. A nem megfelelő szolgáltatásokról, az elmaradt programokról még az út alatt jegyzőkönyvet vetettek fel. Majd egyikük a békéltetőkhöz fordult, akik határozatukban 15 ezer forintos kártérítést fogalmaztak meg, amit az utazásszervező ki is fizetett. Ez ösztönzést adott a többi károsultnak: akik szintén a fogyasztóvédelmi egyéni esetekkel foglalkozó testülethez fordultak, ugyanekkorra kártérítést kaptak. Viszont annak a panaszosnak nem járt vissza a teljes utazás ára, aki egy másik csoportos útról azért maradt le, mert a szerződéséről rosszul olvasta le az indulás időpontját.


Bővülő fogadóórák

A megyei békéltető testületnél tavaly a bejelentések száma az azt megelőző évhez képest 20 százalékkal emelkedett. Lezárt ügyeik száma 297, ezzel a megyék közt rekorderek. Nemcsak panaszos fogyasztók, gazdálkodó szervezetek is fordultak hozzájuk tanácsért, tavaly összesen több mint ezren. Már kedden, szerdán és csütörtökön is fogadóórát tartanak 9 és 12 óra között Győrben, a Szent István út 10/A szám alatt (96/520-217).

Olvasóink írták

  • 1. Telepathia 2009. február 15. 08:46
    „Sajnos a testülethez fordultam, de egyenlőre eredméynetlenül. Ezért kénytelen leszekaz illetékes bírósághoz szavatossági hibák miatt polgári peres eljárást inditani.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roham a toborzóirodán

Győr-Moson-Sopron - Állást kereső gépjárművezetők rohamát fogadta a honvédségi toborzóiroda cikkünk… Tovább olvasom