Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Vérvétel – hol mennyit kell várni

"Felháborító ami a téti vérvételen van. Vérvétel kezdete 7 óra, 7 óra 20 perckor a vérvételes hölgy még sehol, pedig 28-an vártuk, közte két kismama és ez nem egyszeri eset, hanem ez az általánosság" - írja olvasónk.

Olvasói üzenet:
Felháborító ami a téti vérvételen van. Vérvétel kezdete 7 óra, 7 óra 20 perckor a vérvételes hölgy még sehol, pedig 28-an vártuk, közte két kismama és ez nem egyszeri eset, hanem ez az általánosság. Kár, hogy nem gondolnak azokra, akik utána dolgozni mennek. Vagy mi is fél órával később nyissunk? Jó lenne ezen változtatni. Egy felháborodott

 


Dr. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója küldött tájékoztatás a témában: "A Téten történő mintavételnek 14 évre visszanyúló hagyománya van, ugyanis Hetyési Katalin főorvosasszony akkor engedélyezte a Központi Laboratórium állományában dolgozó, szakképzett laboratóriumi asszisztensnek, aki téti lakos, hogy munkaideje egy részét hetente kétszer Téten töltse mintavétellel.

Megkímélve ezzel a pácienseket a győri szakrendelésre történő beutazástól, sorbaállástól, a napi 200-350 vérvételre váró beteg között. Mint látható, ez a megoldás alapvetően és elsősorban a téti lakosok érdekében történik. A leletátfordulási idő ezzel a megoldással maximum 1 nap, ha Győrbe jönnének, 3 nap lenne.

A téti kistérség valós beindulása és a működési engedély kiadása után sem valószínű, hogy találnak majd szakdolgozót, aki ilyen csekély munkaidőben, minimális juttatásért elvállalná ezt a tevékenységet. A rendelési idő valóban 7-től 9 óráig tart.

Az asszisztens hölgy jelezte is az érintett napon, hogy várható reklamáció, mivel 10 percet késett, és egy felháborodott pácienssel találkozott.

Tekintettel arra, hogy semmilyen jogszabály nem kötelezi a Petz kórházat a téti mintavétel megszervezésére, azt minden további nélkül beszüntethetjük.

Ez esetben a betegek beutazhatnak Győrbe, a Szent Imre úti rendelőbe, ahol azonban a várakozás sokkal hosszabb lesz, mint Téten."

Olvasóink írták

 • 4. monusz 2012. május 23. 12:15
  „Engedtessék meg, hogy mint a valós helyzetet ISMERŐ szóljak hozzá:
  1) A laboros hölgy már nem Téten lakik, hanem Győrben, onnan jár ki és ha egyszer-egyszer késik pár percet, az sem nem rendszeres, sem nem 20-30 perc.
  2) Valóban, az hogy Téten működik labor, az egy helyi kezdeményezés, az önkormányzat és a kórház hosszas egyeztetései után született kompromisszum, tehát a mai halódó egészségügyben egy olyan "kényelmi" szolgáltatás, amit a kötelességein felül, pluszban biztosít a kórház. Lehet ezen háborogni, de a rendeleteket nem a dolgozók hozzák. Ha ez nem volna, akkor a panaszos nem a munkahelyéről késett volna, hanem egy egész nap szabadságot kellett volna kivennie, és délnél előbb nem biztos, hogy sorra került volna. A beutazásról nem is beszélve.
  3) Az viszont rendszeres, hogy a 9-ig tartó vérvételre 9-kor, vagy jóval az után érkeznek páciensek. Lehet, hogy reggel ott voltak, és a nagy sor láttán elmentek, és visszajöttek, de olyan is akad, aki azért jön 1/4 10-kor, hogy ne kelljen várakoznia. És a laboros SOHA, SENKIT NEM HAGY ELLÁTATLANUL, ha kell 11-ig gürizik egyfolytában, nem tart közben kávészüneteket, ahogy az egészségügyben (nagyon helytelenül) szokás. Azért teszi, mert tudja, hogy ő van a betegért és nem fordítva.
  4) Hogy a kórház diplomatikusabban is nyilatkozhatott volna, az tény. Hogy az egészségügyi ellátás romokban van, az is tény. Meg az is, hogy van, akinek nem lehet elég jót tenni, csak a hibákat látja meg. Másokban. Nyilván a panaszosnak még soha nem robbant le a kocsija, nem jött rá reggel a "szapora", teljesen tökéletes. Úgy szeretném jól megnézni magamnak! Biztos találnék rajta hibát, amit megírhatok egy olvasói levélben!”
 • 3. MikeWazowski 2012. május 23. 09:46
  „A kulturált, intelligens válasz, egy elnézés kérés lett volna, hogy igen, valóban késett a kolléga, nagyon sajnáljuk, ő is ember, stb...
  Ez a válasz elég felháborító, de sajnos ez van Magyarországon, ha nincs pénzed fizetni a magán ellátásért, akkor fogd be a szád, mert a végén semmit sem kapsz.”
 • 2. Madarász 2012. május 22. 14:41
  „1. Ez esetben a kórház tesz szívességet a betegeknek, de lehet, hogy ha bejönnének, rosszabbul járnának, ugyanis van olyan szakrendelés (diabetológia) ahol 9-kor kezdődik a rendelés az orvos meg rendszeresen 11 - fél 12-kor szédölög le rendelni. Kíváncsi lennék rá, hogy erre mit mondana a kórházigazgató úr...”
 • 1. anikopeter 2012. május 22. 14:32
  „"Tekintettel arra, hogy semmilyen jogszabály nem kötelezi a Petz kórházat a téti mintavétel megszervezésére, azt minden további nélkül beszüntethetjük. Ez esetben a betegek beutazhatnak Győrbe, a Szent Imre úti rendelőbe, ahol azonban a várakozás sokkal hosszabb lesz, mint Téten."
  Ez fenyegetés!
  A győri kórháznál 14 évnél is hosszabb időre visszanyúló hagyománya van a vezetői önkényuralomnak.
  A beteg van a kórházért és nem fordítva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérgyilkosságot terveztek - Felfüggesztett az ítélet Győrben

Felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Győri Ítélőtábla kedden két férfit, akik bérgyilkossal… Tovább olvasom