Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Vereczkey: Új gazdaságpolitikára van szükség

Csütörtök délután fél öttől a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén Vereczkey Zoltán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Pest megyei kamara elnöke tartott előadást a gazdaság állapotáról, a mikro, kis- és középvállalkozók helyzetéről.
Vereczkey Zoltán elmondta: nem akarja sokkolni a résztvevőket, ám a tények magukért beszélnek. A magyar cégek nehéz gazdasági környezetben élnek, terheik hatalmasak. Fontos, hogy a gazdasági növekedésen legyen a hangsúly, ahhoz azonban új politikai irányelvek szükségesek.

- A magyar vállakozások túladóztatottak a környező országokhoz képest. A probléma, hogy az adóterhek a működtetésüktől vonnak el komoly összegeket, így fejlesztésre nincs lehetőség. Az üzemeltetéshez szükséges energiák jóval drágábbak, mint a versenyországokban , s a banki kamatok is magasabbak.

A támogatási rendszer sem kifogástalan, a források elenyésző részét fordítják olyan típusú gazdaságfejlesztésre, melynek eredményeként tartósan hozhatók létre új munkahelyek és javul a termelés. A költségek átstruktúrálása megoldást jelenthetne.

Vereczkey Zoltán
Vereczkey Zoltán


Ha Magyarországon hitelt vesz fel egy cég, ritkán költi beruházásra, legtöbbször terheit és a munkabéreket kénytelen finanszírozni. Csakúgy az állam, hiszen az adósságok és az államháztartási hiány kezelése tetemes összegeket emészt fel.

Eddig sikertelen válságkezelő programokkal szembesültünk, s a közeljövőben sem számíthatunk intézkedésekre, melyek a kis- és középvállalkozók terhetit csökkentenék. Számolni kell azzal is, hogy az elmúlt években nem növekedett a vásárlóerő.

Vereczkey Zoltán szerint sajnálatos, hogy míg az egészségügyre, honvédelemre, kutatás-fejlesztésre keveset költünk, államadósságra, közszférára és korrupcióra annál többet.

Az előadásról részletesen olvashatnak a Kisalföldi Gazdaság májusi számában.


Kamarai kitüntetések

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vendége volt csütörtökön Vereczkey Zoltán országos alelnök (s egyben a Pest megyei kamara elnöke). Az előadások és a költségvetési beszámolók után négy kategóriában osztottak ki díjat. A győztesek: (balról jobbra: Kamarai Szakképzési Díj: SFS Intec Kft;  Kamarai Szakképzési Díj: Kránitz Ferenc egyéni vállalkozó; Megye Gazdaságáért Díj:  Fliegl Abda Kft.; a Rábaközi  Térség Gazdaságáért Díj:  Bárkovics Kft.; Győri Térség Gazdaságáért Díj:  CNC Rapid Kft.; Mosonmagyaróvári Térség Gazdaságáért Díj:  Aqua Kft. 

Fotók: Bertleff András


 

Olvasóink írták

  • 1. comet 2009. április 23. 20:15
    „a társadalmat kéne újra építeni, a kontraszelekciót megszüntetni, képzett szakembereket helyzetbe hozni a sógor- koma-jóbarát helyett, megbecsülni a mukavállalókat. Fel kéne emelni az országot a jelenlegi gyarmati sorból amibe a korrupt politikai elit taszította. Ehhez először a jelenlegi garnítúrától kéne megszabadulni, ami ezideig lehetetlen feladatnak bizonyult. Ha megfelelő szakemberek vannak a megfelelő helyen, onnantól van értelem hitelekről meg támogatásokról beszélni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyílik-e a Hoppláda?

Győr - Április 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor ismét premier lesz a Vaskakas Bábszínházban.… Tovább olvasom