Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Vérből sosem elég

Több mint százan nyújtják ma karjukat a megyei Kormányhivatal (és a hozzá tartozó szakigazgatási hivatalok) dolgozói közül, hogy az országos akcióhoz csatlakozva vért adjanak a győri Regionális Vérellátó Központban.

Az Európai Önkéntesség Évének keretében ma a kormánytisztviselők Budapesten nyolc helyen, valamint a megyeszékhelyeken adhatnak vért, összesen ötezer önkéntesre számítanak. A megyei kormányhivatal tisztviselői több mint százan jelentkeztek a felhívásra. Széles Sándor kormánymegbízott elmondta: bár a véradók tekintetében megyénk az országos átlaghoz képest jó helyzetben van, rendkívül fontos a segítség.

Dr. Vörös Katalin vezető főorvos, regionális igazgató hozzátette: nyáron sokan szabadságra mennek, ráadásul a nagyobb igény miatt mindig gondot okoz a megfelelő vérellátás biztosítása – emiatt is örülnek ennek az akciónak. Diszpécseri szolgálaton keresztül a vér átcsoportosítással jut a megfelelő helyre: ha éppen ott van rá szükség, akkor az ország más pontjaira.

A Győri Regionális Vérellátó Központban havonta 1700-1800 egység vért vesznek le: a szervezett, kiszállásos véradások mellett hetente százan érkeznek a központba. Húszezer fölött van az évente kivizsgált véradók száma, a levett vér mennyisége: a véradási aktivitás területünkön kiváló – 6 százalék feletti a lakosság részvételi aránya.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntes munka a turistákért

A turisták számára készítenek padokat, játszótornyokat, hulladéktárolókat Vinyén önkéntes munkával… Tovább olvasom