Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Vascsővel követelte vissza parkolóhelyét Győrben

Egy férfi önkontrollját elveszítve, vascsővel támadt a két fiatalra.

Adyvárosban lakó rokonához ment látogatóba barátjával egy győri fiatalember a minap. A lakóház előtti parkolóban egy üres helyen álltak meg autójukkal. Már a társasház emeletén voltak, amikor a parkoló felől érkező, hangos szitkozódásra lettek figyelmesek.
 
Úgy döntöttek, hogy visszamennek. Ott egy 38 éves, a házban lakó férfi nem éppen udvarias hangnemben kérte számon őket, amiért megszokott, véleménye szerint "saját" parkolóját elfoglalták, s oda nem tudott beállni. A férfi önkontrollját elveszítve úgy adott nyomatékot felháborodásának, hogy vascsővel támadt a két fiatalra. Ők egy porszívócsővel igyekeztek tompítani az ütlegeket.

Másnap a rendőrségen feljelentést tettek a történtekről. A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt indult nyomozásban vizsgálja az eset körülményeit.

Leadképünk illusztráció.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. tricse 2013. február 11. 14:10
  „47
  Sajnos közterület és mint a ház túloldalán levő közterület ügyében történt lakossági tiltakozás arcátlan sárba tiprása mutatja nem is tudunk mit tenni ellene! Az én szemembe vágták nem olyan régen a Polgármesteri Hivatalban,hogy mi közünk a közterülethez,az nem a mienk hanem a városé! Ezzel kimondva is elismerték,hogy a lakosság,a köznép le van sajnálva,e mondattal világossá tették számomra,hogy a saját városunkban hontalanok vagyunk és jogunk nincs csak kötelességeink! Fájt! Kimondhatatlanul fájt!”
 • 50. Mankapunka 2013. február 11. 11:39
  „Belvárosban ingyenparkolót akartok, külvárosban meg fizetős parkolókat. Tényleg nem értelek titeket.”
 • 49. Nagymedve1 2013. február 11. 07:46
  „48: a nemet mintarol jut eszembe... Miert nem adja ki berbe az önkormanyzat a parkolohelyeket? Egy eves dij elleneben megjelölnek rendszammal, es kesz. Vagy ez az utcaresz a tarsashaz tulajdona? Mert ez utobbi esetben talan egyszerübb lenne felosztani. Jollehet, egyes panelok elött kevesebb a parkolohely, mint a lakasok szama.
  Ja, mindenkinek ingyen kell?! Hat akkor ez a vege...”
 • 48. bogabo 2013. február 10. 23:44
  „Ez nem az az ürge volt, amiről a múltkor fotó is kikerült?
  Azon a képen is valami ilyesmi állt a parkolóhely mellé kitűzött kis táblán..

  Nemrég költöztem Németországba, azóta vettem autót, lakást, de érdekes, itt nem látni ilyeneket.
  Az emberek közlekednek, nem csak vezetnek. Mindenki elindul a zöld-jelzésre, és megáll, ha a sárga pirosra vált.
  Ahol szabad parkolóhely van, és nincs kinnt a "csak lakóknak" tábla, ott az parkol, aki jegyet vesz.
  Kb 5 utcánként hatalmas parkolóházak, rengeteg parkolóhely.
  1 hónap alatt még egy dudaszót nem hallottam a közlekedési helyzet miatt, pedig a helyismeretem hiánya miatt én is töszörögtem már párszor.. Nem anyáznak, nem villognak, nincs stressz.

  Pénteken hazautaztam pár dolgot elintézni, nem túlzással a Magyar határt átlépve idegbeteg lettem a közlekedési morál miatt.
  Szombaton pénzt kellett levennem a kártyámról, a GySEV pályaudvaron levő automata esett útba, az automatától elfordulva azt látom, hogy 10 méterre tőlem 3 hiperpigmentált egyén a pillangókést túráztatja be/ki.
  Arra gondoltam, hogy még itt, vagy majd csak kint hívjam fel a rendőrséget, aztán letettem erről, mert legutóbbi ilyen alkalommal még szinte én voltam a hibás, hogy bemertem telefonálni, mikor még nem is történt semmi.

  Itt ez is máshogy van. Általános iskolától azt tanítják a gyereknek, hogy a rendőr a barátod, ha közúti ellenőrzés van, akkor az tényleg közúti ellenőrzés, nem pedig közúti ellenőrzés megbüntetünk akármiislegyen.

  Érdemes lenne tanulni, de ehhez mélyebbre kellene ásni, pedig nem lenne nehéz.
  Nekem is nagyon furcsa, és szokatlan volt, de így jópár hét alatt már ez tűnik normálisnak..

  Lehet aztán most engem, menekülőt, disszidenst megkövezni, igazából nem érdekel.

  A tavaly az országban történt intézkedések, és a kialakuló helyzet többé csak segítő körülmény volt döntésemhez, 3 szakmával, az egyetemet abbahagyva, programozó informatikusként hagytam el az országot, ebben a szakmában helyezkedtem el külföldön, és nem bántam meg a döntésemet, boldog vagyok.”
 • 47. Goldmund 2013. február 10. 22:06
  „42. tricse 2013.02.10. 15:05
  Az a kérdés, közterület vagy sem.
  Ha közterület, akkor az áll oda, aki előbb megtalálta a szabad helyet.
  Ha a ház saját udvara, akkor célszerű kapuval vagy sorompóval lezárni, amit kulccsal vagy távirányítóval tudnak a lakók nyitni.”
 • 46. Cloeon_dipterum 2013. február 10. 18:45
  „A győri pp-k... Tisztelet a kivételnek!”
 • 45. ATX 2013. február 10. 17:46
  „Nem tudom az én hozzászólásom miért nem jelent meg? Semmivel sem volt durvább, mint a többi.”
 • 44. hagyma25 2013. február 10. 17:24
  „Na a csóró panel prolik...”
 • 43. Túrabakancs 2013. február 10. 17:04
  „ekkenekepen!
  Az építő jellegű kritikát elfogadom, el is szoktam fogadni, de a káromkodó és személyeskedőeket
  nem! Mindig van 3-4-ember akik a saját trágár szavaikra élveznek, mindenki tudja kik ezek a személyek.
  A válaszodban sem tudtál úgy írni szokás szerint, hogy ne moderáltak volna ki tőled szavakat. Ez vagy te.
  A témához:
  nem megoldás a vascső használata a vitában, de lehet tudni hogy a szavakat illetően milyen jelzők hangozhattak
  el a helyszínen a támadó irányába értve? Persze még a pontos helyet sem tudjuk...”
 • 42. tricse 2013. február 10. 15:05
  „A sok panelprolizó nem tudom mit szólna ha hullafáradtan hazaérve a melóból nem tudna a háza előtt parkolni csak mondjuk 10 perc sétányira mert a sok <moderálva> itt tárolja sokszor hetekig az autóját! Vegyen az garázst aki nem itt lakik pl nálunk a Bartók ovi udvarában!”
 • 41. acsali 2013. február 10. 15:00
  „Fizetőssé kell tenni az adyvárosi parkolóhelyeket. Például óránként 200 Ft, saját rendszám felfestve havi 8000 Ft.”
 • 40. állampógár 2013. február 10. 14:48
  „Na akkor most ki a szomszédja ki szembe szomszédjának?”
 • 39. Mankapunka 2013. február 10. 14:39
  „Hülyeség, nekünk is van a kocsiban vascső. Hogy a francba lazítanánk le az anyákat a 22,5 colos felniről egy kerékcserénél?

  orbison Én is így vagyok vele, ha szépen szól valaki, megteszem, amit kér. Aki már alapból felemelt hangon jön, az úgyis jár, ahogy a korsó a kúton.

  Fenyegettek már engem is gumibottal, oda volt neki téve a vezetőülés mellé. Mondtam neki, ha már hadonászik vele, akkor használja is, szívesen kérek tőle peres úton kártérítést, meg elés sok autó állt a lámpánál, így már csak szájkaratézott az 50 körül járó csóka. Sok nem meri használni, csak a gyávák félnek tőlük.”
 • 38. Gab2000 2013. február 10. 14:28
  „Na arról beszéljen a közterület felügyelet, hogy az ifjúság krt bizonyos oldalán a 4négy emeletesek mögött hogy kerültek fel az aszfaltra a gépjárművek rendszáma.

  Ott már annyira sajátjuknak tekintik a parkolókat, hogy fel is festették a rendszámokat az aszfaltra.”
 • 37. Goldmund 2013. február 10. 11:13
  „Hadd jegyezzem meg, hogy nemcsak panelházakban laknak "érdekes" emberek.

  Kertvárosi környezetben lakom, az udvar még nincs "kész", ezért oda beállni még nem lehet. Minap apámmal hoztunk valamit az ő kocsijával. Ha a házunk kapubejárója elé állunk, akkor a szemközt lakó alig tud kihajtani (keskeny utca), ha odébb a mi házhelyünk vonalába állok, akkor a szemközt parkoló autó miatt nem férnek el. Ráadásul hó volt, ahol nem volt kijárva, ott félméteres kupacok voltak.
  No, odaálltunk a szembeszomszéd szomszédjának háza elé. Épp behordtuk a rakományt, mikor csöngettek, hogy álljunk el onnan, mert az az ő helyük (igaz nem arrogánsan, hanem kedvesen kértek). Nem akarok utcabeliekkel haragban lenni, odább jártam. Így apám autója a második szomszéd előtt állt, aki a becsöngető szembeszomszédjának a szomszédja volt. Elgondolkodtam, hogy ennyi erővel ő is odaállhatott volna. Egyébként egy órán belül elment apám a kocsival.
  Szóval kertes házaknál is van egy csomó ember, aki nem hajlandó saját telken megoldani a SAJÁT kocsijának a parkolását. Így munka után a házak legalább fele előtt áll autó. Vagyis az alkalomszerűen érkezők (vendégek, áruszállítók) sokszor alig találnak helyet, mivel mindkét oldalon nem lehet állni (ahhoz túl keskeny az utca), és más kapubejáróját sem foglalhatom el (ebből is volt már konfliktusa két utcabeli családnak).

  Nekem tök természetes lenne, hogy ha nincs előttem szabad hely, akkor így jártam. Keresek távolabb. Ettől közterület az utca, nem?
  Aki meg családi házban lakik, állandó jelleggel ne tartson utcán autót, oldja meg az udvarán.”
 • 36. Valaki 2013. február 10. 09:53
  „Te ekenepeke, tudjuk hogy pp vagy, de minek ezt hírdetned is! :)))”
 • 35. ekkenekepen 2013. február 10. 09:41
  „16. Túrabakancs 2013.02.09. 17:08
  Tudod apafej az csak a te maszek bajod, hogy te nem veszed észre senki mástól se az "építő jellegű" kommentet <moderálva>
  Ellenben rajtad szuperül elszórakozik itt mindenki. :)”
 • 34. orbison 2013. február 10. 07:22
  „Addig jár a vascsöves a parkolóba, amíg nem találkozik a vasálarcossal.. vagy a vasingessel.. vagy egy másik vaskalapossal.. :)
  Eszméletlen, mik vannak. 20 évig laktunk panelban a Marcal II-n, de ilyen ott szerencsére nem volt. De Marcal I-en már jártam úgy, mint amit Mankapunka is írt a 32-esben, egy idős bácsi szépen megkért, hogy ne oda álljak, ahová szerettem volna. Ismétlem, szépen, normális hangnemben. Én odébbálltam, nekem nem fájt, Ő meg boldog volt.”
 • 33. thermoline 2013. február 10. 07:07
  „Don!

  Azért van kellékpaletta lassan minden autóban mert "mindenáron és csakazértis meg semmi sem számít csak én" szemlélet van.De nem mutat ebben jó példát egyetlen hatóság vagy szervezet legyen ez akár egy kamara vagy akár a kormány.Sajnos nagyon magánszemélyt sem láttam még akinek ténylegesen szándékában is állna egy békés sőt akár egészen normális hangvételű konfliktusrendezés témától függetlenül.Lassan 2 féle szemléleten kívül mással nem is találkozni.Ezek pedig az "átnézek rajtad és nemérdekel h mi van veled","agyonütlek meg erre arra"Megoldja az erőszak a mennyiségi problémát a parkolás terén vagy bármi más kérdésben?Szerintem nagyon egyértelmű a válasz.Ez a tény nem zavar bárkit is annyira,hogy tegyen ellene(ha mással nem hát fogja vissza magát) de vascsövet meg ki tudja még milyen hasznos holmit akcióra készen tart.Az ilyen típusú emebereket normális szemléletű közösségek maximális szinten kiközösítik.Nálunk előkerül az ellenvas.Olvasgatva a gondolatokat ha itt kiközösítésre kerülne a sor véletlenül az agresszív és nem közösségbe való elemekkel, azonnal focizni lehet majd a parkolókban.Egyébként nem kell vascső mert átmegyünk egymáson autóval is ahogyan megfigyelem mostanság.Nagyon kreatív nép vagyunk.De akkor miért tartunk itt?Megboldogult Nagymamám karóhoz béklyózott kecskéje jut az eszembe ilyenkor ami anno mindenáron és elvakultan védte azt az 5 négyzetméter területét ameddíg a kötél elért attól függetlenül,hogy hova is lett az a karó leverve.Az sem számított mi megy arra.Gyakorlatilag semmi sem.Hát az a kecske szintje.De a hasonlóság számomra szürreálisan nagy a cikkben említett és hasonló eseményekkel kapcsolatosan.Ezt aki akarja meglátja akinek meg kényelmesebb a vascső hát biztosan megoldott mindent.Vessen magára.Ez egy végkifejlet mint jelenség.Ennek van egy útja ami ide vezetett.Ezt kellene tisztán látni.”
 • 32. Mankapunka 2013. február 10. 01:07
  „Velem ilyen csak úgy igazából úgy történt, hogy a nyugdíjas papi a cseppkadettal jött, és kért, hogy álljak el onnan, mert ő csak hetente egyszer ját a kocsival.

  Mondom 15 perc, míg végzünk a pakolással, és ővé a hely. Megnyugodott, kivárta a kocsijában, és beállhatott.

  Nincs ezzel baj, ha valaki így éli az életét,de ezt lehet normális hangnemben is közölni.

  DON 10 000 Ft. egy havi mélygarázsbérlés. Akinek van pénze kocsira, akkor legyen erre is, főleg télen érdemes, nem kell jeget kaparni, havat takarítani róla. Főleg, a kocsinak tesz jót, ha még 10 évig használni akarod.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi-ETO nyilvános edzést tartott - videó, fotók

A Bajnokok Ligája sorozatban remeklő győri együttes nyilvános edzést tartott a Magvassy-csarnokban… Tovább olvasom