Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Várják a gyógyítóházat

A Téten és a környező tizennyolc településen élő 15 ezer embernek 2011-ben már nem kell szakorvosi vizsgálatok miatt Győrbe utaznia.

A sokoróaljai város járóbeteg-központja jövőre elkészülhet.

A Fő utca 117. szám alatti idősebb épületeket még idén lebontják, helyükön januárban elkezdődhet az építkezés és 10 hónap alatt be is fejeződhet. Októberre elkészülhet a csaknem ezerötszáz négyzetméter alapterületű, többszintes járóbeteg-központ és év végére működőképessé is válhat. Hermann Judit, a projekt koordinátora elmondta: a 904 millió forintos beruházást 814 millió forint pályázati pénz segíti, az önrészt Tét adja. A térség 19 települése hozta létre azonban a Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft.-t a központ megvalósítására, későbbi működtetésére. A sikeres pályázat nyomán a támogatási szerződést szeptemberben írták alá, most a közbeszerzési eljárásokat készítik el a bontásra, a közműkiváltásra, a kivitelezésre és az egyéb beszerzési eljárásokat eszközökre, különböző szolgáltatásokra, tervellenőrzésre, műszaki ellenőrzésre.

– Jó nekünk. Mindenképpen előnyös, hogy helyben lesznek a szakrendelések. Szerintem nincs olyan téti, aki ne várná a gyógyítóház felépítését. De a környékbeli falvakból is könnyebb lesz ideutazni, mint Győrbe. Az idősebbeknek már nem megy könnyen a buszozás, ha meg vinni kellett őket egy-egy vizsgálatra, arra egy rokonnak az egész napja ráment várakozásokkal együtt. Arra is számítunk egyébként, hogy itt, Téten kevesebbet kell majd a rendelésre várni. Persze fontos a szakmai színvonal is, legalább olyan jó orvosok legyenek itt is, mint a megyeszékhelyen. De engem eddig meggyőzött a működtetés előkészítése. A legutóbbi lakossági tájékoztatáson nemcsak az épület kinézetét mutatták meg maketten, látványterveken, a rendelési időpontokról is már most beszéltek. Sajnos kevesen jöttek el – mondta el Langné Balázs Ilona, aki annak is örül, hogy az új épületben gyógyszertárnak, gyógyászati segédeszköz-üzletnek is lesz helye.

Ide költözik a háziorvosi ellátás is, korszerűbb körülmények közé. Dr. Cséka Gabriella téti háziorvos ezt már nagyon várja, mert a jelenlegi rendelő szerinte rég nem felel meg az előírásoknak. ˝Fontos, hogy velünk, orvosokkal is egyeztessenek a tervekről, de csak jobb helyünk lehet. Az önkormányzat ígérte is, hogy vagy készülnek új háziorvosi rendelők, vagy így, a szakrendelőkkel együtt kapnak új épületet. Örülök, hogy az utóbbi változat pályázat révén hamarosan megvalósulhat.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A telektulajdonosok befejezték az útfelújítást

Győrújbarát - Már nem mossa ki az esővíz a Paperdő úton közlekedők lába alól a talajt. Tovább olvasom