Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Választható tárgyak a Bercsényiben

A győri Bercsényi Miklós Szakközépiskola és Gimnázium szinte már csak az intézmény pecsétjében szereplően viseli a nagy múltú „közlekedési” jelzőt. A középiskola több céggel karöltve az idei tanévben a partnerségre épít.
Horváth Zsolt igazgató
Horváth Zsolt igazgató elmondta, hogy partnercégeikkel: a MÁV-val, a GySEV-vel, a Kisalföld Volánnal vagy az Audival éppolyan jó a kapcsolatuk, mint az oktató-nevelő munkát támogató rendvédelmi szervekkel. Az intézmény munkájában a szolgáltató jelleget szeretné erősíteni, ami piac- és versenyképessé teszi az iskolát.

Elégedettségi mutatók

– A Bercsényiben tanuló diákok a tanévet egy olyan felméréssel kezdték, amely vizsgálta, mit szeretnének a tanulók, illetve mennyire elégedettek az oktatómunka színvonalával, a szabadidő értelmes és hasznos eltöltésének lehetőségeivel – sorolta Horváth Zsolt. – A munkaerőpiachoz és az egyéb lehetőségekhez igazodóan az iskolavezetés egy új, átjárható képzési struktúrát dolgozott ki az itt tanuló 1800 fiatalnak. Ennek lényege, hogy a 9. és a 10. osztály amolyan szakmai alapozást jelent mind a szakközép-, mind pedig a gimnáziumi osztályokban, amit az érettségire történő felkészítés követ. A diák a 26 kötelező óráján túl 6 tanórát maga választhat, s a rendszer átjárható.

Sport- és nulladik osztály beindítását tervezik

Ugyancsak újdonság, hogy a Bercsényiben a tervek szerint ismét beindítják a sportosztályt, de természetesen a rendvédelmi, így a tűzoltó-, a vám-, a rendőr- és a határőrképzés is megmarad, amiről partneri oklevél is tanúskodik. A rendvédelmi képzés keretein belül a végzősök nemcsak főiskolán vagy egyetemen, de rendvédelmi szakközépiskolában is bővíthetik ismereteiket. Az átjárhatóság a nyitja a sport-, illetve a kommunikáció- és médiaismeret használatának. Az igazgató mégis elsődlegesnek tartja a jó hangulatú középiskolát, a folyamatos visszajelzést, mert ennek ismeretében tudnak a képzésen alakítani, jobbítani. Végleges döntés ugyan még nincs róla, ám az intézményben egy nulladik évfolyam beindítását is tervezik, ami a nyelvismeretre és -tanulásra épít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújításra szorul a Baross híd

Bár a győri Baross híd teljes felújítása még évekig elhúzható, akár már ma érdemes lenne elkezdeni a… Tovább olvasom