Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Utolsó pillantás a hídra

Még néhány napig utolsó pillantást vethetnek a nosztalgiázók a győri „repülőhídra”.
Csütörtökön és pénteken, két éjszaka alatt bontják el a Tihanyi úti aluljáró építése miatt feleslegessé vált „repülőhidat". A munkák mindkét napon este 9 és hajnali 4 óra között zajlanak, ekkor a legkisebb a vasúti forgalom zavarása. A hidat péntekről szombatra virradó éjjel emelik daruval vasúti kocsira, és egy holtágra tolják. A szerkezet a MÁV tulajdona, további sorsáról egyelőre nem tudni. Nagy valószínűséggel szétdarabolják. Hangzottak el ugyan észrevételek, hogy nosztalgiából talán meg kellene menteni s egyfajta „kiállítási darabként" felállítani, de erre sem a városnak, sem a városvédőknek nincs pénzük.
Akik még néhány utolsó pillantást szeretnének vetni kedvelt kis gyalogoshídjukra, pár napig megtehetik.

Tudniuk kell azonban, hogy lezárt építési területről van szó, a vasút önmagában is veszélyes üzem, így tilos túl közel menni. A belvárosi oldalon, a kamarai székház mögötti területen már állnak az építők felvonulási épületei, és a speciális résfalazó kivételével felsorakoztak a munkagépek is. Felszedték és elszállították a parkoló aszfaltját. A terület a régészeket várja – itt volt a hajdani rác temető. Erősen az időjárás függvénye, hogy mikor kezdődhet a feltárás.

A nádorvárosi oldalon megtörténtek a közműkiváltások és felszedték az „útban lévő" járdát, a szükséges szakaszon elbontották a vasúti kerítést. Mint már beszámoltunk róla, az aluljáró-építés bizonyos szakaszában a vasúti forgalom egy vágányon az Eszperantó utcára kényszerül. Az ütemterv szerint ennek a sínpárnak március 20-ig kell elkészülnie.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják, ha nem lesz változás

Ha nem történik változás a lakosság, valamint a forgalom- biztonság érdekében, az érintett önkormányzatok nem riadnak vissza attól sem, hogy lezárják a Koroncó–Rábapatona közötti összekötő utat. Alehullott ónos eső miatt történt balesetek helyszínelése, majd az árokba borult teherautók műszaki mentésének idején órákra lezárták a 85-ös számú főutat. Tovább olvasom