Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Útfelújítási program októbertől

150 milliós útfelújítási program kezdődik Győrben, a város 10 év alatt valósítaná meg a tervet.
A város útkezelő szervezete évente felülvizsgálja a kezelésébe tartozó utak állapotát. A felmérés alapos, a helyzetet tükröző térképen a laikus is könnyen eligazodhat: piros színnel jelölik a legrosszabb állapotban lévőket. Az adatok szerint csaknem az utak egyharmada abba a kategóriába tartozik, amit a legsürgősebben helyre kellene állítani.

Az elmúlt években a peremkerületek jó részében nagy útépítési munkák voltak. A város összes kerülete közül most így Szabadhegy van az utak szempontjából a legkedvezőtlenebb helyzetben. Az említett állapottérképen a Belváros több utcája (például a Bástya utca) is pirossal jelölt.

A legutóbbi felmérés szerint számolva, ha évente másfél milliárd forintot költene a város útfenntartásra, tíz év alatt elfogadható állapotot lehetne teremteni. Az idei költségvetés 470 millió forintot tudott szánni ilyen célra. (Gyorsabb előrelépés talán nagyobb összegű hitel felvételével lenne elképzelhető...)

Meg kell jegyezni azonban azt is: nem elég csupán az utak felújítására, karbantartására fordítandó „elméleti" összeggel számolni. Ahhoz ugyanis, hogy az utak valóban rendben legyenek, s a már rendbe tetteket ne kelljen unos-untalan felbontani, jó állapotba kellene hozni az alattuk húzódó közműveket is. A szolgáltatóknak pedig ez több százmilliós tételt jelentene...

Nappal is festenek

A csapadékos időjárás miatt módosítani kellett a városi utak burkolatijel-festési ütemezését. A szeptember eleji határidő betartása érdekében – amennyiben száraz az útburkolat – napközben is dolgoznak a forgalomtechnikai kivitelezők, a csomópontokban félpályás lezárásokra kell számítani.

150 millió –fele pályázatból

Mintegy 150 millió forint értékű útfelújítási program kezdődik októbertől Győrben. A költség felét az állam „állja" a Nyugat-dunántúli Regionális Tanács pályáztatása útján, az önrészként szükséges 75 millió forintot pedig az útkezelő szervezet saját költségvetéséből adja.

A program során a következő útszakaszok burkolatát újítják meg: az Ipar utcának a Kiskúti és Nagysándor József utcák közötti szakasza; a József Attila u.–Jereváni u. csomópont; a József Attila utcának az Aulich és Gábor Áron utcák közötti szakasza; a Jereváni utca a Vörössipkás és Erfurti utcák között; a Kodály Zoltán utca a Földes Gábor u. és a Szigethy Attila út között; a Szigethy út–Kodály utcai csomópont; a Liget utca a Nyár utca térségében; a Corvin utcának az Attila és Álmos utcák közötti szakasza; a Madách utcának a Berzsenyi és Nagysándor József utcák közötti szakasza.

Az említett helyeken az aszfaltburkolat cseréjét végzik el mintegy 2,5 km hosszon, kiváltva ezzel az éves szinten több millió forintot felemésztő kátyúzást.


Kapcsolódó anyagok >>

A kátyúzás nagyrészt elviszi a pénzt (2004-05-28) >>
Csaknem végeztek a kátyúzással (2004-08-06) >>
Ezer kátyú eltűnik (2005-03-10) >>
Gyorsabb, jobb kátyúzást (2005-04-25) >>
Gödrök százait kerülgetjük (2004-03-03) >>
Kevesebb kátyúra jut ugyanannyi pénzből (2005-03-25) >>
Kátyúzásokra 151 millió kiegészítés (2004-07-11) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közműcserék két hónapig

A győri Nádor aluljáróhoz is kapcsolódóan nagyszabású közmű-rekonstrukciók kezdődtek a Tihanyi Árpád úton. Ez a következő két hónapban jelentős hatással lesz a közlekedésre, türelmet igényel a környék lakóitól. A közműmunkálatok várhatóan október végéig tartanak. A vezetékcserék a Mészáros Lőrinc utca és a Magyar utcai körforgalom között járnak felbontásokkal. Tovább olvasom