Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Uniós pályázatból újult meg a nyúli könyvtár - fotók

A TIOP-1.2.3-11/1-2012-0061 pályázat keretében a Nyúl Községi Könyvtárban belső felújítási munkák elvégzésére, e-olvasóterem kialakítására nyílt lehetőség, bevezetésre került a Szikla online és integrált könyvtári rendszer, amelynek segítségével a könyvek és az olvasók elektronikus nyilvántartása valósult meg.

A könyvtáros munkáját és az olvasók internetes információgyűjtését a projekt keretében beszerzett informatikai eszközök teszik lehetővé és könnyítik meg. A sérült emberek számára infokommunikációs akadálymentesítés segíti az eligazodást.

A Nyúli Községi Könyvtárban a TIOP-1.2.3-11/1-2012-0061 számú pályázatnak köszönhetően bevezetésre került a Szikla online és integrált könyvtári rendszer, amely lehetővé teszi a könyvtári távhasználatot és az elektronikus formában bonyolított könyvtárközi kölcsönzéseket.

Az informatikai eszközök beszerzése mellett bővült a könyvtár hasznos alapterülete, e-olvasóterem, könyvraktár került kialakításra, teljes egészében megtörtént a könyvtár festése, villanyszerelési és hálózatépítési munkák valósultak meg.
A sérült emberek számára indukciós hurok, vezetősávok, Braille feliratok, képernyő olvasó szoftver nyújt segítséget a könyvtárban történő tájékozódáshoz. Az új eszközöknek köszönhetően rendezvények, író-olvasó találkozók megszervezésére is lehetőség nyílik. A könyvtár megújulva várja a régi és új kedves olvasóit!

A projekt címe: Községi Könyvtárfejlesztés Nyúlon
A projekt kedvezményezettje: Nyúl Községi Önkormányzat, 9082. Nyúl, Kossuth Lajos u. 46.
A fejlesztés helyszíne: Nyúl Községi Könyvtár, 9082. Nyúl, Sport u. 1.
A közreműködő szervezet neve és elérhetősége: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1134 Budapest, Váci út 45/C.
Támogatás összege: 8.000.000 Ft
A támogatás intenzitása: 100%
A projekt időtartama: 2012. 07. 01-2012. 11. 30.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP a győri oktatásról: mi lesz az országosan irigyelt intézményrendszerrel?

A győri MSZP szerint nem villámgyorsan, hanem rendkívüli közgyűlésen kellene tárgyalni a győri oktatási rendszer állami kezekbe történő átadásáról. Tovább olvasom