Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Uniós beruházások éve

Akárcsak a megye sok településén, Koroncón is örvendetesen gyarapodnak az uniós támogatással megvalósuló beruházások, fejlesztések.

A kétezres lélekszámú községben a nyáron óvodafelújítás következik. A munkálatokat szeptember 16-ig kell befejezni. Az EU-támogatás fedezi a 67 milliós költségvetés 90 százalékát, a többit az önkormányzat állja.

Szintén uniós projekt a közösségi közlekedés felújítása mintegy 65 millió forintból, hasonló önrésszel. Átalakítják a buszközlekedés útvonalát, az 5 megállópárt és a buszfordulót teljesen felújítják, illetve a régi fordulót megszüntetik. A harmadik pályázat az ehhez szükséges utcarendezést, a negyedik – ha sikeres lesz – a községháza felújítását, bővítését, műszaki fejlesztését biztosítaná. A civil szervezeteknek is több teret adó elképzelés Horváth Lóránt reményei szerint jövőre megvalósulhat.

A község 210 milliós éves költségvetéséből alsó-felső tagozatos általános iskolát és óvodát tartanak fenn, a bölcsőde egyelőre nem indul - mondta Horváth Lóránt.
A község 210 milliós éves költségvetéséből alsó-felső tagozatos általános iskolát és óvodát tartanak fenn, a bölcsőde egyelőre nem indul - mondta Horváth Lóránt.

A függetlenként politizáló polgármester 1987 óta áll a község élén, vagyis már 23 év óta irányítja Koroncó fejlődését, mindennapjait. Úgy döntött, az idei pályázati beruházásokat még levezényli, de a választáson már nem jelölteti magát.

A község 210 milliós éves költségvetéséből alsó-felső tagozatos általános iskolát és óvodát tartanak fenn, a bölcsőde egyelőre – az igényfelmérés eredménye alapján – nem indul. Saját rendelőjükben vállalkozó háziorvos foglalkozik a felnőtt és gyermek betegekkel. A közbiztonságot a téti rendőrségi körzet megbízottjai és a helyi polgárőrség vigyázza. A házi gondozás ismert anyagi problémái miatt (a korábbi üzemeltető alapítvány hónapok óta nem fizetett munkabért) kistérségi alapon kívánják újraszervezni a szolgáltatást. A község teljes körűen közművesített és önkormányzati építési telek igaz, már nincs, de mintegy száz, magánkézben lévőt most is árulnak, és folyamatosan sok építési engedélyt adnak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más nevében hiába tesznek feljelentést

Levelet kaphat arról, hogy szomszédja, ismerőse ügyében azért indítottak vizsgálatot, mert… Tovább olvasom