Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Uniós beruházások éve

Akárcsak a megye sok településén, Koroncón is örvendetesen gyarapodnak az uniós támogatással megvalósuló beruházások, fejlesztések.

A kétezres lélekszámú községben a nyáron óvodafelújítás következik. A munkálatokat szeptember 16-ig kell befejezni. Az EU-támogatás fedezi a 67 milliós költségvetés 90 százalékát, a többit az önkormányzat állja.

Szintén uniós projekt a közösségi közlekedés felújítása mintegy 65 millió forintból, hasonló önrésszel. Átalakítják a buszközlekedés útvonalát, az 5 megállópárt és a buszfordulót teljesen felújítják, illetve a régi fordulót megszüntetik. A harmadik pályázat az ehhez szükséges utcarendezést, a negyedik – ha sikeres lesz – a községháza felújítását, bővítését, műszaki fejlesztését biztosítaná. A civil szervezeteknek is több teret adó elképzelés Horváth Lóránt reményei szerint jövőre megvalósulhat.

A község 210 milliós éves költségvetéséből alsó-felső tagozatos általános iskolát és óvodát tartanak fenn, a bölcsőde egyelőre nem indul - mondta Horváth Lóránt.
A község 210 milliós éves költségvetéséből alsó-felső tagozatos általános iskolát és óvodát tartanak fenn, a bölcsőde egyelőre nem indul - mondta Horváth Lóránt.

A függetlenként politizáló polgármester 1987 óta áll a község élén, vagyis már 23 év óta irányítja Koroncó fejlődését, mindennapjait. Úgy döntött, az idei pályázati beruházásokat még levezényli, de a választáson már nem jelölteti magát.

A község 210 milliós éves költségvetéséből alsó-felső tagozatos általános iskolát és óvodát tartanak fenn, a bölcsőde egyelőre – az igényfelmérés eredménye alapján – nem indul. Saját rendelőjükben vállalkozó háziorvos foglalkozik a felnőtt és gyermek betegekkel. A közbiztonságot a téti rendőrségi körzet megbízottjai és a helyi polgárőrség vigyázza. A házi gondozás ismert anyagi problémái miatt (a korábbi üzemeltető alapítvány hónapok óta nem fizetett munkabért) kistérségi alapon kívánják újraszervezni a szolgáltatást. A község teljes körűen közművesített és önkormányzati építési telek igaz, már nincs, de mintegy száz, magánkézben lévőt most is árulnak, és folyamatosan sok építési engedélyt adnak ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más nevében hiába tesznek feljelentést

Levelet kaphat arról, hogy szomszédja, ismerőse ügyében azért indítottak vizsgálatot, mert… Tovább olvasom