Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Újra úton az Arrabona Városvédő Egyesület a csángók földjére

"Nagy a hiány írószerekben, ceruzákban, tollakban, színes ceruzákban, elsős diákoknak készült kitöltetlen olvasás, írás munkafüzetben, füzetekben, mesekönyvekben" - írta Herkely Ákos, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke.


"Kedves Magyar Barátunk! Ismét nyakunkba vesszük a fél világot és segélyt viszünk a moldvai magyar csángó kisdiákoknak. Nagy most a szükség, nagyobb mint valaha, ugyanis alig kapnak a Kárpátokon túli magyarjaink támogatást. Nyugat-Dunántúlon azon kevesek egyike vagyunk akik ezt rendszeresen teszik.

Nagy a hiány írószerekben, ceruzákban, tollakban, színes ceruzákban, elsős diákoknak készült kitöltetlen olvasás, írás munkafüzetben, füzetekben, mesekönyvekben. Sürgős segítségre van szükség, mert december 8-án indulnunk kell, tovább várni nem lehet.

Sajnos az egyesületünket ért nem kalkulált nehézségek miatt, a szükséges üzemanyag töredékét sem képes fedezni. Ezért tisztelettel kérünk mindenkit, akinek módjában áll a felsoroltakon túl benzinnel, vagy az annak megvételéhez szükséges anyagiakkal segítsen minket, mert oda és vissza több mint 2000 kilométert kell megtennünk adományokkal telerakott autóval.

Kedves Magyar Barátunk, kedves jószándékú adakozó, tisztelettel várjuk a felsorolt segítségek bármelyikét. A decemberi gyűjtés koordinátora Fias Ferenc tagtársunk.

A gyűjtés során elérhetőségeink: Fias Ferenc - Győr, Béke u. 23. Tel: 0630-9365207 Email: arrabona.varosvedo@index.hu illetve fias@vipmail.hu Számlaszámunk: 10300002-10474886-49020016

Ne felejtsük: A Jókedvű adakozót kedveli az Úr!"

Herkely Ákos
Arrabona Városvédő Egyesület elnöke

Olvasóink írták

 • 3. Gróf-Úr 2012. november 29. 07:17
  „Kérem szépen mint az már ismeretes, feleségem Wilhelmina von Knoblauch tehetős német család sarja s ekként felajánlással kíván élni e szent cél sikere érdekében. Arra gondolt, hogy a városnak adományozza a pénzt s a város majd a saját adományával együtt továbbítja a győri egyletnek, hogy ezzel ne nekünk kelljen bajlódnunk. A tegnapi vacsoránál azonban váratlanul beadta a telefont Etus, németországi hívás volt s Wilhelmina nagyon ideges lett a hallottak miatt. Unokahúga a bajorországi Ingolstadtban él és csa-ládi konferenciabeszélgetést kezdeményezett interurbán a von Knoblauch család adakozását illetően. En-nek keretében elmondta, mennyire megdöbbentek és sajnálták, amikor kapcsolataik révén hírül vették, hogy a német titkosszolgálat figyelmeztette az Audi autógyártó kompánia vezetését, különös tekintettel a győri gyáruk menedzsmentjét, hogy tartsák távol magukat a város vezetésétől, mert az olyan feneketlen korrupciókba süllyedt, ami az Audi óriáscégnek kellemetlen és veszélyes, ezért a hivataloson túli kapcso-lat mindenképpen csak kárára lehet, így kerülendő. Wilhelmina elájult. A beszélgetést én folytattam s megkaptam Auréliától, hogy a nénje rangon aluli házasságot kötött velem, mivel olyan városból, ahol oligarchák diktálnak, jó család aligha származhat. Nem tudtam állva maradni, Iván konyakot hozott szív-erősítőnek s alám tolta a fotelt. Megtudtuk azt is, hogy a város egyik nagyura felett a miniszterelnöki szó-vivő tartja áldón a kezét, mintegy fedezi, pedig már többször felmerült a menesztése. A titkosszolgálat állítólag a miniszterelnök urat is értesítette. Ekkora blamázs! - lehelte Wilhelmina s többet nem szólt, csak a vizesborogatás alól hallgatta az én mezalianszomat. A von Knoblauch család németországi ága kivonult az adományozásból, így most Etust utasítottuk, hogy a konyhapénzből vásároljon néhány színesceruzát, majd juttassa el a megadott címre.”
 • 2. bazsifekete 2012. november 28. 16:26
  „Városatyáink mivel és mennyivel támogatják az eféle segítő szándékot?
  Vagy őket csak a harácsolás érdekli?”
 • 1. bazsifekete 2012. november 28. 16:09
  „Személyesen is, illetve ismerőseim által is támogatom ezt a gyűjtést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Velünk mindenkor - kiállítás az Új Tudástér épületében

Az idei "Veletek mindenkor" projekt programjainak megható pillanatképeiből nyílt kiállítás a… Tovább olvasom