Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Új út épül 653 millióból

Győr - November elejére készül el Győrött az Adyváros mögötti Szauter utca meghosszabbítása. A közlekedéskorszerűsítő beruházás 653 millió forintba kerül.

Hamarosan megkezdődik a győri önkormányzat közlekedésfejlesztési koncepciójának egyik legjelentősebb beruházása. Németh Zoltán alpolgármester szerdán a sajtó képviselőinek számolt be arról, hogy a kétszer egy forgalmi sávos, több mint egy kilométeres út a Tihanyi Árpád út és a Szauter utca csomópontjától indul és a tavaly átadott Fehérvári úti lehajtóághoz csatlakozik. (A Szauter utca a Győr Plaza és a Praktiker áruház közötti út.) Az építkezéssel biztosítják a város területén a 81-es, a 82-es és a 83-as számú főutak közötti forgalmi kapcsolatot.

Németh Zoltán elmondta, hogy a Jereváni úti vasúti átvezetést is szélesítik. A csomópont forgalmát – a balesetmentes közlekedés érdekében – a vasúti jelzőrendszerrel összehangolt jelzőlámpák irányítják. Ez azt jelenti, hogy ha a vasúti fényjelző készülék pirosra vált, akkor a csomóponton átmenő forgalom – az épülő, besorolást biztosító hosszú kanyarodósávok miatt – kelet–nyugat irányban biztosított marad.

A beruházás részeként az út teljes hosszában, egy oldalon kerékpárutat és gyalogjárdát alakítanak ki. A csapadékvíz elvezetését – víznyelők beépítésével – elválasztott rendszerű csapadékvíz-csatornával oldják meg. Kiépítik a szükséges közvilágítást is, valamint az Ifjúság körúti lakások zajvédelmét csaknem hatszáz méter hosszú védőfallal biztosítják.
A 653 millió forintos beruházás várható eredményeként az alpolgármester elsősorban az Ifjúság körút tehermentesítését említette, illetve azt, hogy az építkezés befejeztével a forgalom megoszlik a vasúttól északra és délre lévő, a vasúttal párhuzamos utak között. Németh Zoltán hangsúlyozta: a tervek szerint november 2-án adják át az önkormányzati forrásból átalakított csomópontot. A munkálatok alatt az adyvárosi autóbusz-decentrumnál a közlekedés zavartalan marad.

Gülch Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borászatra is juthat támogatás

Nyúl - A győri és a pannonhalmi kistérség helyi vidékfejlesztési irodáinak szervezésében… Tovább olvasom