Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Új távlatok a szociális munkában

A szociális szakmán túl az egyetem, a képzés, az intézmények mellett a segítségre szorulók is nyernek azzal a programmal, amelynek részleteiről szerdán tájékoztatták a sajtó képviselőit és az intézményvezetőket.


Dr. Budai István tanszékvezető elmondta, a szakmaközi együttműködés alapja, hogy ki-ki a maga területén a maximumot nyújtja, ugyanakkor tisztában van a határaival, és együttműködik más területek képviselőivel.
Így pédául kiválóan együtt dolgozhat egy orvos a szociális munkással, vagy éppen jogásszal, s ebbe sok esetben a szociális munka is belefér. A dr. Tóbiás László mestertanár szakmai vezetésével futó, kétéves programra a város gesztorságával több mint 46 millió forintot nyert a Széchenyi Egyetem konzorciumi partnereivel: az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménnyel (EESZI) és a Regionális Munkaügyi Központtal, cél pedig hogy az esetkezelő szo ciális munka mellett teret és együttműködéseket nyisson a szakmahatárokon is átnyúló közösségi szociális munkának.

Dr. Budai István tanszékvezető, Simon Róbert Balázs alpolgármester, dr. Tóbiás László mestertanár, szakmai vezető és Panker Mihály, az EESZI igazgatója. Fotó: Harcsás
Dr. Budai István tanszékvezető, Simon Róbert Balázs alpolgármester, dr. Tóbiás László mestertanár, szakmai vezető és Panker Mihály, az EESZI igazgatója. Fotó: Harcsás


Új tankönyvek, szöveggyűjtemény lát napvilágot, a képzések egy része nyitott lesz és néhány tanulmány útra, eszközbe- szerzésre is nyílik lehetőség. Panker Mihály, az EESZI igazgatója arra a lelkes szakmai stábra épít, akik eddig is részt vettek hasonló munkákban, így eddig is szorgalmazták a szakmaközi együttműködést.

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. szeptember 17. 13:52
    „Te jó ég!

    Vajon hány rászorulót lehetne támogatni ennek a "programnak" a költségeiből???????

    A szocsegélyekre fordított pénznek csak 25%-a jut el a rászorulókhoz, a többi "állami, és önkoris költség"....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi programkavalkád

Az esős idő ellenére is remek programok, érdekes rendezvények várják a kikapcsolódni vágyókat szerte… Tovább olvasom