Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Új orvosi ügyeleti társaság Győrben

Eddig az egészségügyi alapellátáshoz tartozó központi orvosi ügyelethez fordulhattak a győriek sürgős esetekben. A jövőben ezt a feladatot az erre a célra életre hívott és háziorvosokból álló közhasznú társaság látja el.

A tartalmi és formai változás előzménye, hogy 2002 augusztusában a győri és városkörnyéki ügyelet levált a nagy központi ügyelettől. Egy módosított jogszabály hatálybalépése viszont indokolta az ügyeleti rendszer megreformálását, egészségügyi szerződés alapján történő működtetését.

A központi ügyelet működtetésére kiírt pályázatot a Győri Háziorvosok Ügyelete Betegellátó Egészségügyi Kht. nyerte, ami azt jelenti, hogy július elsejétől megújult formában, ám a régi Liezen-Mayer úti rendelőben látják el a sürgősségi eseteket.

Páternoszter Piroska, a szociális és egészségügyi iroda vezetője a Kisalföldnek elmondta, hogy hatékonyabb, az eddiginél is színvonalasabb ellátást várnak az erre szerződő féltől, amit majd elégedettségi mutatókkal mérnek.

Pölöskey István, a nyertes kht. ügyvezető igazgatója úgy véli, a szervezet nyolcvankilenc tagja már csak tulajdonosként is az eddiginél korszerűbb és takarékosabb munkára törekszik. A lehető legrövidebb időn belül fejlesztik az ügyeleti információs rendszert, odafigyelnek a gyorsaságra és a pontosságra, valamint ellenőrzik a gyógyszerfelhasználást.

 


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legfontosabb maga az élet

Negyvenkettő karácsonyától háromezer kilométert gyalogolt katonatársaival az életért Magyar József.… Tovább olvasom