Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Új, modern MR berendezés került a győri kórházba

Az új berendezésnek köszönhetően a korábbi 30 perces vizsgálati ciklust sikerült 20 percre lecsökkenteni. Videó, fotók.

A Diagnoscan Magyarország a Philipsszel szoros együttműködésben új MR berendezést telepített a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban lévő egységébe.

"A készülék kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy a lehető legszélesebb spektrumú vizsgálati körre alkalmas, olyan modern berendezés kerüljön a korábbi berendezés helyére, amely a következő évtizedre méltó partnere lesz a Petz Aladár Kórháznak" – hangsúlyozta dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója a csütörtöki átadáson.


Videó: Cseh Róbert"Jelenlegi ismereteink szerint a 1,5 Teslás MR az, amely a betegek legnagyobb részét megfelelő szinten, minőségben és gyorsaságban tudja ellátni. Egy olyan intézményben, ahol akár ortopédiai, akár érsebészeti, idegsebészeti implantátumokat helyeznek be, olyan MR-t kell működtetni, amelyben az ilyen betegek vizsgálatát, terápiás követését is meg lehet oldani. Ezért döntöttünk egy 1,5 T térerejű, modern, szoftveres háttérrel nagyon jól felszerelt MR-berendezés mellett." – emelte ki dr. Szatmári Ferenc, a győri Diagnoscan központ orvos igazgatója.

A Multiva 1,5 T MR-berendezés kiemelkedő minőségű és megbízható. Nagy, 60 cm-es nyílása 53 cm-es homogén képalkotó látómezőt tesz lehetővé. A tizenhat csatornás RF-tekercseknek köszönhetően sokkal részletgazdagabb képeket kaphatunk. A páciensek számára is feltűnik a változás: az új berendezésnek köszönhetően a korábbi 30 perces vizsgálati ciklust sikerült 20 percre lecsökkenteni.Új, modern MR berendezés került a győri kórházba. Videó: Cseh Róbert


"Egy megyei kórházban feltétlenül szükséges, hogy a képalkotó diagnosztikai szakma meg tudjon felelni azoknak a magasabb igényeknek, amelyeket a klinikusok fogalmaznak meg. A Euromedic Diagnosztika eddig is magas szakmai ellátást biztosított a Siemens Definition AS+ 128 szeletes CT-berendezéssel, a múlt évben telepített digitális mammográffal, és ezzel a fejlesztéssel a legmodernebb MR diagnosztika is elérhetővé vált számunkra" – nyilatkozta dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

Az eddigi tapasztalatok alapján a Petz Aladár Kórház idegsebészei, ideggyógyászai és belgyógyászai nagyon elégedettek az új MR-berendezésen készülő vizsgálatokkal.

A Diagnoscan Magyarország fennállása elmúlt 22 évében 13,5 milliárd forint értékű beruházást tett különböző központjaiban.

Olvasóink írták

 • 16. n.kitti 2013. november 09. 08:40
  „November 6án kértem időpontot, december 12re kaptam /ami nem olyan vészes/ tavaly 3 hónap volt a várakozási idő... ja és 6án este hívtak, hogy van üres hely 7én reggelre. Mindez ismeretség nélkül.”
 • 15. nmedve 2013. november 09. 07:59
  „Még valami: Természetesen nem arra gondoltam hogy az orvos zsebébe vándoroljon ujabb pénz, és így megvesztegetéssel kerüljön előrébb a pénzes beteg, hanem arra hogy a korház kasszájához járulva váaárolja meg a vizsgálatot vagy kezelést.”
 • 14. nmedve 2013. november 09. 07:52
  „13. gonzo
  Ha a társadalom biztosítás nem tud megfinanszírozni annyi vizsgálatot amennyire az adott készüléknek és személyzetnek kapacitása van akkor miért is szégyen ha a kihasználatlan kapacitás terhére kellő pénzel rendelkezők megvásárolhatják a vizsgálatot? Az hogy a felszerelés kihasználatlanul álljon csak azért kogy senki igazságérzete ne sérüljön nem lene aggályos?
  Sokkal nagyobb szégyen az a rengeteg pénz amit a doktor urak zsebébe tolnak a betegek. Ami az életmentő vizsgálatot illetri:
  amikor tumor gyanu miatt mri vizsgálatra volt szükségem a kezelő orvosom el tuda érni hogy napokon belül vizsgálatra kerüljek. Mielőtt bárki mst gondolna: soha nem fizettem egyetlen vas hálapénzt sem.
  Szóval néha mielőtt az egyébként tényleg ezer sebből vérző rendszert szídjuk érdemes körül nézni az egyének pl a kezelőorvosok tájékán is, hogy tényleg nincs lehetőség vagy csak nem vállalja az illető orvos a konfliktust , kényelmesebb beállítani a beteget a sorba”
 • 13. gonzo 2013. november 08. 14:14
  „12.pozdorja,bocs,nem volt szándékomban kiforgatni a szavaidat.Ez a cikk az MR-ről és aCT-ről szól,én ennek tudatában írtam a hozzászólásomat.
  Most is azt írod,hogy nincs pénz/idő/orvos.
  Ebből egy esetleg igaz:nincs pénz.
  Továbbra is azt mondom,idő és orvos van,ha nem lenne,ki és mikor végezné el a fizetősök vizsgálatát?

  Az előbbi hozzászólásomból még lemaradt egy lényeges rész:a fizetősök abban a kórházban jutnak előnyhöz,azzal a géppel vizsgálják ki őket előbb,amit a te,az én és jó esetben az ők befizetéseiből vettek.Semmi nem jogosítja fel őket a kivételezésre.

  Egy esetben semmi kifogásom az előnyhöz:a magánrendelőkben.Ott aki fizet kivizsgálják,akinek nincs pénze vár a kórházi sorára.De a kórházban ne legyen már előnyben a gazdag!Még,ha ezzel nőnek is a kórház bevételei:Miért?Mert baromira nem igazságos szerintem.”
 • 12. pozdorja 2013. november 08. 13:37
  „11. gonzo: Köszönöm hogy kiforgattad a szavaimat. Mivel Te sem írtad konkrétan, ezért én sem írtam konkrétan hogy CT vagy MR vizsgálatra értem.
  Nem kell és nem is lehet ezt itt konkretizálni. Vannak életmentő és megelőző vizsgálatok amiknek nem szabad pénzfüggőnek lenni, és vannak olyan vizsgálatok, kezelések, amiknél sajnos be kell állni a sorba, mert nincs rá elég pénz/idő/orvos. Nos én ezekre gondoltam amikor a megvásárolható extrákról beszéltem. Miért is várjon hónapokat/éveket egy szemműtétre pl. az aki ki tudja azt fizetni? Ha nem fizetne érte, attól még nem lenne jobb semmivel sem például a várólistán előtte lévőnek, ellenben a befizetett pénzből plusz műtéteket, felszerelést finanszírozhatnának és ezt megérezni az is, aki nem tud/nem hajlandó erre pénzt áldozni. Ha belegondolsz, ez most is megvan, csakhogy a plusz pénz eltűnik a dokik zsebében. Na ez a szégyen.”
 • 11. gonzo 2013. november 08. 13:17
  „9.pozdorja,szóval véleményed szerint,ha valakinek-maradjunk a cikk témájánál-MR vagy CT vizsgálatra van szüksége ahhoz,hogy a betegségét meg tudják állapítani,nos a te véleményed szerint ez már extra szolgáltatás,ami-szintén a te véleményed szerint-a tehetősebbeknek előbb jár,mint a nem azoknak.

  Szerinted nem szégyen,hogy ha van pénzed(itt nem pár ezresről beszélünk,sajnos voltam már a kórházban azon a részen,ahol ezek a vizsgálatok készülnek,sok-sok tízezres,esetenként százezres tételekről beszélünk)előbb jutsz kezeléshez.Mert szerinted ez már extra.Egy CT.Vagy egy MR.MI IS A SZÉGYEN VÉLEMÉNYEM SZERINT:Az,hogy ezek szerint kapacitás van,lenne,csak fenntartanak bizonyos százalékú helyet a pénzeseknek.És többek között ezért vársz te meg én hónapokkal többet.”
 • 10. kisember1 2013. november 08. 11:40
  „Itt még a pénz sem igen segít. Sajnos a szakértelem hiányát látjuk Győrben és az egészségügy anyagi haláltusáját. Van néhány jó orvos, de a nagy része csak nem tudott kimenni külföldre, mert nem volt rá alkalmas képességei szerint. A probléma, hogy el sem jut az MR-re, akinek szüksége van rá. A diagnózisig nem jut el. Ugyanis, ha csak pl. a szerencsétlen kontrollos rákosokat nézzük, már betelt minden időpont. Az újonnan diagnosztizálásra várók oda sem jutnak, csak, ha késő.....”
 • 9. pozdorja 2013. november 08. 10:47
  „7. gonzo : "Ha van pénzed simán kapsz előbb időpontot.Sajnos.Na ez a szégyen."
  Nincs igazad! Ez nem szégyen! Ennek régen így kellene működnie. Minden ember jogosult az alapellátásra. Aki megteheti miért ne vásárolhatna magának extra szolgáltatást? Az ebből befolyt plusz pénzből aztán az alapellátás színvonala is javulna. Szükség van, szükség lenne ezekre a plusz bevételekre.”
 • 8. dödike 2013. november 08. 09:17
  „T.gonzo.:bn és pozdorja megadta a választ. Tudom hogy nem ide tartozok de szívkontrollra 2014 március végére van időpont,erről ennyit.”
 • 7. gonzo 2013. november 08. 08:44
  „5.bn,nos amit írsz,azt a cikk egy szóval sem említi.A cikk annyit közöl,hogy mostantól 30 perc helyett 20 percre csökken a vizsgálati ciklus,magyarul míg régen egy óra alatt két beteget vizsgáltak ki mostantól már hármat.

  Nem vagy gonosz csak ha van plusz infód oszd meg.Mint ahogy tetted is.

  Ja és nem csak szerencse és ismerős kérdése a dolog.Ha van pénzed simán kapsz előbb időpontot.Sajnos.Na ez a szégyen.”
 • 6. pozdorja 2013. november 08. 08:33
  „5. bn : LIKE! Látom érted a lényeget Te is. :)”
 • 5. bn 2013. november 07. 20:41
  „Tudom, gonosz vagyok, de értelmezésre ajánlom az első hozzászóló mondatát:
  Nem a vizsgálati idővel van baja, hanem amíg eljut oda az ember,amíg egyáltalán időpontot kap...
  Most 1/3 rövidebb lesz a vizsgálat ideje, de ez nem jelenti azt, hogy a TB naponta 1/3 több vizsgálatot fog fizetni...
  Vagyis naponta ugyanannyi beteg lesz megvizsgálva, és még mindig hónapokat kell várni, ha nincs szerencséje (ismerőse)...”
 • 4. gonzo 2013. november 07. 19:34
  „1.-dödike,olvasásra ajánlom a cikk ELSŐ mondatát:)))”
 • 3. Remy65 2013. november 07. 19:30
  „<moderálva>”
 • 2. sx486 2013. november 07. 18:03
  „Ha majd a betegnek nem kell várnia az ellátásért, akkor mondhatjuk hogy itt van már a Kánaán.
  A filmekben reklámozott orvosi ellátás, köszönő viszonyban sincs a valósággal.”
 • 1. dödike 2013. november 07. 16:40
  „Készülék már lesz,csak azokat a fránya vizsgálati előjegyzési időket is csökkenteni kellene.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első lecke: kiabálj és fuss! - videó az önvédelmi edzésről

Önvédelemre tanítjuk olvasóinkat: a bemutatkozó edzésen túl vannak a lányok, hogy ne váljanak… Tovább olvasom