Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Új játszóteret adtak át Adyvárosban

Győr legújabb játszóterét adták át csütörtökön Adyvárosban, ahol a zöldterület komplex rehabilitációja is megtörtént. A terület minőségének megóvása érdekében az üzemeltető és az önkormányzat a lakosság felelősségteljes hozzáállását kérte.

Átadták Győr legújabb játszóterét az Adyvárosi Bán Aladár utcában, csütörtökön a lakosság, az önkormányzat, az üzemeltető és a sajtó képviselői előtt.

A játszótér - amelynek minősége megfelel a legújabb Európai Uniós elvárásoknak - kialakítására egy eddig kihasználatlan zöldterületen került sor a lakók szerint rekord gyorsasággal.

Az esős idő miatt a megnyitón, az előzetes várakozásokkal ellentétben a játszótér kapujában csak körülbelül egy tucat gyerek ácsorgott, akik végül a sártenger miatt mégsem próbálhattak ki az újdonságokat. Egy várakozó kislány így is megfogadta, amint kisüt a nap, már rohan is a csúszda tetjére.

Üresen áll az eső áztatta csúszda az új játszótéren. Fotó: Cseh Róbert
Gyerekekre vár az eső áztatta csúszda az új játszótéren. Fotó: Cseh Róbert

Komplex rehabilitáció az eddig  kihasználatlan területen

- Fontosnak tartottuk, hogy Adyváros lakói kihasználhassák az eddig üresen álló területet, annál is inkább, mivel csak ebben az utcában, egy közepes falunak megfelelő mennyiségű ember él: körülbelül kétezer fő - mondta el a terület megújításának okairól a sajtótájékoztatón többek között Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere.Információink szerint a helyszínen komplex rehabilitáció történt, amelynek keretén belül megszüntették az illegális behajtást, felújjították a Szauter utca melletti sportpályát, és a lakosság kérésére több pihenőpadot, illetve egy ivókutat is elhelyeztek a játékok közelében.

Fotó: Cseh Róbert
Radnóti Ákos és Simon Róbert Balázs a játszótér átadásán. Fotó: Cseh Róbert

Éjszakai vandáloktól féltik a játszóteret

- A megszépült terület minőségének fenntartása innentől kezdve a lakosság felelőssége is - emelte ki a tájékoztatón Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője, akinek gondolatával az átadásra érkező, közelben lakó hölgy is egyetértett.

- A játékpark megépülése elengedhetetlen volt itt, hiszen rengeteg gyerek él a közelben, akiknek nem tudtak eddig közeli, biztonságos játszóhelyen szórakozni. Már csak az a kérdés, a rongálók is megbecsülik-e a megszépült területet.

Nagyon aggódom az éjszakai vandálok randarírozása miatt, akik rendszeresen ólálkodnak a környéken. A megoldás az lenne, ha a járőrök ki is szállnának az autójukból, amikor éjjeli ellenőrzésüket végzik - vélekedett az átadás utáni percekben Parragh Gyuláné.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert


A biztonságra és a felhasználói intelligenciára hívta fel a figyelmet érdeklődésünkre Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

- Úgy érzem megfelelő minőségű ivókutat tepelítettünk a helyszínre. Üzemeltetőként leginkább most arra szeretnénk nagy gondot fordítani, hogy megmaradjon a játékok és a kút minősége is. Ezért is vettük körbe a játszóteret kerítésssel. A lakosságot pedig arra szeretnénk ösztönözni, ha vandálkodást látnak, azon nyomban jelentsék be ügyeletes kollégáinknak - fogalmazott Sági Géza.

Olvasóink írták

 • 13. kisember1 2011. július 27. 14:19
  „11. SnakeS 2011.07.22. 21:20
  És homokozni sem jó sajnos. Elméletileg kiváló alapanyag, elméletileg minden olyan szuper. De a gyakorlat....”
 • 12. Túrabakancs 2011. július 22. 22:09
  „SnakeS ! /11/
  Ne haragudj hogy az írásomban megcáfoltam amit írtál a homok
  tulajdonságairól, de hidd el, ez a legjobb kitöltő anyag a gumilapokat
  nem számítva! Azért gyulladhat be a szem ettől a bányahomoktól, mert
  viszonylag éles az anyagszerkezete/felülete, viszont a fajsúlya nagy, így
  azt csak elméletileg a viharos erejű szél, valamint a gyerekek dobálózásai
  által viheti a légáramlat. A sárga homok mohásodhat, tömörödhet, ragadhat,
  emiatt nem alkalmazzák már sok helyen. A gumilapok meg drágák... A bányaho-
  mokot az Aranyparton is használják a röplabdapályán, pedig ott aztán arcközel-
  ben van az anyag az ütések folytán, és nincsen rá panasz.”
 • 11. SnakeS 2011. július 22. 21:20
  „Túrabakancs, te csak messziről látod ezt a homokot, vagy konkrétan hordod a gyereked ilyen játszóterekre?

  Én az utóbbi. Bizony hogy fújja azt a szél és ha benne szaladgálnak a gyerekek akkor még jobban felkavarják és ez még a szülőknek is gondot okoz, akik azért egy méterrel magasabbról szívják a levegőt.
  Kérded, hogy mi a baj vele, pedig a hozzászólásomba leírtam. Az hogy igen kellemetlen belélegezni, illetve a mi gyerekünk szeme begyullad tőle, mert szerintem hordja a szél meg felkavarják a gyerekek, hidd el nem hülyeségből írom, pár 100 órát eltöltöttem ezeken a játszótereken, azért volt alkalmam megtapasztalni. Nekem ez elég bajnak tűnik, bár megértem azt is, ha más számára teljesen elfogadható.

  Persze nem esőben porzik, mint az itteni átadáskor a képen... csak esőben meg ugye gyerekek nincsenek a játszótéren.

  A Bán Aladár utcában két évig laktam, megmondom őszintén csendesebb volt mint a marcalváros ahol most lakunk, csak a feleségem valahogy mindig zavarta hogy amikor este jön haza ott bandáznak az utcán, ámbár sose bántották, de teljesen nyugodtak sem voltunk.

  Természetesen a rongálás ezen a környéken biztosra vehető sajnos.”
 • 10. soppet 2011. július 22. 13:53
  „Sági Úr a Nagytérségi Hulladékszállítási Önkormányzati Társaság-nál fellépett újabb problémáról nem beszélt? Miért hallgatnak már két napja? A műanyag zsákokat honnan és kitől szerzik be? Volt-e rá közbeszerzési eljárás? 65 ezer szerződőt figyelembe véve éves szinten - 10,-Ft/zsák árral számolva - 33,8 millió forint az érték!
  Ki fogja finanszírozni?
  Ki volt aki beszerezte a lyukacsos oldalú edényeket úgy, hogy az ANTSZ-el nem egyeztetett? Lesz-e elmarasztalás a beszerzést végzővel - aki most is a Győr-Szol alkalmazottja - szemben? Vagy ráverik ezt is a Kovács Barnabásra, mivel Ő már nem vonható felelősségre?”
 • 9. Sonav 2011. július 22. 12:10
  „Szerintem az aki nem lakik ott ne is szóljon hozzá. Én 4 éve lakom ott és semmi gondom nem volt soha. Csendes, nyugodt a környék. 1-2 roma család néha kiabál, összegyűlnek beszélgetnek de ennél többet nem tapasztaltam.”
 • 8. pgeri11 2011. július 21. 23:07
  „a bán aladár már egy érdekes hely volt 11 éve is mióta elhúztam arról a környékről, azóta elképzelni se akarom meddig süllyedt az a hely, pedig ez szégyen nem is kicsit, mert alapjában a legpofásabb környéke lehetne az adyvárosnak. (moderálva)”
 • 7. Túrabakancs 2011. július 21. 21:03
  „SnakeS!/2/
  Az a furcsa homok nem más mint bányahomok, mely teljesen megfelel
  az EU kritériumainak. Nem ragad össze, és nem fújja a szél! Ennél jobb
  anyagot nem is lehetne használni kitöltő és védő anyagként. Nem értem mi a
  gond vele, csak az hogy szórja a gyerek? Szólj rá hogy ne szórja, oszt´ jó napot!
  A játszótéren lévő anyagok egyes alkotóelemei nem lesznek biztonságban, főleg a
  fém kút, és a fém kerítés. Amúgy szép lett!”
 • 6. poltergeist84 2011. július 21. 17:16
  „Egy hónap: ennyit adok maximum a játszótérnek. A Bán Aladár út nem nevezhető biztonságos környéknek, még távolról sem. Lakik arra néhány ismerősöm, szoktak mesélni cifrákat. Szóval sajnálom, hogy a városunk megint feleslegesen dobott ki pénzt jóakaratból. A <moderálandó>-k majd tönkretesznek mindent itt is.”
 • 5. dw748a 2011. július 21. 15:25
  „Létezik egy ilyen szivacsos játszótér borítás is nagyon jó és hasznos csak hát kell a pénz a kukákra, meg a nejlon zacskókra... amúgy a kezdeményezés nagyon jó és csak így tovább :)”
 • 4. kisember1 2011. július 21. 15:18
  „És megkérdezték a szülőket, hogy milyen játék lenne jó? Beásták rendesen? A kút működik? Kerékpártárolót telepítettek? Ez a játszótér kapuja csukható lesz vagy a szokásos?
  Van olyan "település", ahol kevesebb a játszótér, de az ellenőrzött, valóban zárható, a játékok karbantartottak, használhatóak. Sőt rossz idő és nyári szünet esetén játszóház is van. Van mosdó és pelenkázó is.
  Én amondó vagyok, hogy inkább lenne kevesebb játszó, de az tényleg az legyen, ne kutya és macskasz...rató, dohányzóhely, vandáltér.”
 • 3. Patriot 2011. július 21. 14:51
  „Katasztrófa ami a Bán Aladár utcában van!
  Ritkán járok arra, de egyre jobban passzol rá a" kisindia " elnevezés.”
 • 2. SnakeS 2011. július 21. 14:34
  „Gondolom valami eu -s előírás lehet, hogy a játékok alatt beborítják homokkal (ráadásul mindet azzal a barátságtalan nagyobb szemcseméretű szürke homokkal amit minden játszótéren látni mostanában. Gondolom ez a legolcsóbb.

  Bárcsak valamilyen más anyaggal oldanák meg. A gyerekek szaladgálnak a játékok között és felkavarják a száraz homokot, meg hordja a szél anélkül is. Felnőttként is igen kellemetlen belélegezni, távolabbról és a gyerekeknél egy méterrel magasabbról belélegezve. A mi gyerekünk szeme ráadásul begyullad tőle.

  Érdemes lenne egyszer kilátogatni azoknak akik ezt a homok szórást kitalálták. Mást se lehet hallani, mint hogy a szülők a gyerekeiket fegyelmezik: NE SZÓRD MÁR AZT A HOMOKOT!!! Mert ennyi esze minden szülőnek van, hogy nem hagyja.

  Egyébként örvendetes az új játszótér, meg minden.”
 • 1. pappe 2011. július 21. 14:07
  „"Nagyon aggódom az éjszakai vandálok randarírozása miatt, akik rendszeresen ólálkodnak a környéken. A megoldás az lenne, ha a járőrök ki is szállnának az autójukból, amikor éjjeli ellenőrzésüket végzik - vélekedett az átadás utáni percekben Parragh Gyuláné." A hölgy megmondta a frankót! Sajnos ezen a környéken állandó ellenőrzés nélkül nem sokáig marad meg ez a szép játszótér!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre népszerűbb az internetbankolás a vállalkozások körében megyénkben

Folyamatosan növekszik az internetbankolás népszerűsége idehaza és megyénkben is: 2006 és 2010… Tovább olvasom