Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Új gyárat építene a Graboplast - fotók, videó

– Új gyárat szeretne építeni a Graboplast – jelentette be Jancsó Péter, a győri cég elnök-vezérigazgatója évzáró sajtóbeszélgetésén pénteken.
Szavaiból kiderült, hogy a leendő üzemben dizájnpadlót gyártanának, amelynek eladásai a padlók közül a leggyorsabb ütemben, évi 10-15 százalékkal nőnek a világon. (Exkluzív termékről van szó, amely nem tekercselt, hanem a járólaphoz hasonlóan darabokból áll.)


Fotó: H. B. E.
Fotó: H. B. E.

A cégvezető kifejtette: Magyarországon a bankoktól jelenleg nagyon nehéz hitelhez jutni, de így is reálisnak tartják a vállalat friss, öt évre szóló stratégiájában megfogalmazott tervet. A hozzávetőlegesen ötmilliárd forintos fejlesztéshez európai uniós és állami forrásokat használnának fel, valamint befektetőket is szívesen bevonnának.

Fotó: H. B. E.
Fotó: H. B. E.

Jancsó Péter a Kisalföld kérdésére elmondta: a beruházás legvalószínűbb helyszíne Tatabánya, de erről döntés még nem született. A termelést 2014-ben szeretnék megindítani és 2017-ig felfuttatni az új létesítményben. A dizájnpadló gyártása során építenének a vállalat saját szabadalommal védett technológiájára, amelynek lényege, hogy a PVC-hulladékot különleges őrlési eljárás után újra felhasználhatóvá teszik a késztermékben.

Fotó: H. B. E.
Fotó: H. B. E.

A cégnek jelenleg három gyára van: Győrben speciális (sport-, közületi és jármű-) padlót, Tatabányán speciális és lakossági padlót, Kecskeméten pedig parkettát gyártanak.

Fotó: H. B. E.
Fotó: H. B. E.


A sajtóbeszélgetésen adták át a Graboplast által 2002-ben a sajtó képviselői számára alapított Pethő Lajos-díjat, amit ezúttal Zombai-Kovács Ákos győri televíziós újságíró vehetett át Jancsó Pétertől.

Olvasóink írták

 • 7. Goldmund 2012. december 11. 13:40
  „A győri gyáruk egyékbént hogy működik? Úgy tudom, komoly gondok vannak ott is. Ha most belefognak egy újabb gyár alapításába, hitelcsapdába kerülhetnek és az egész cégcsoport padlóra kerülhet.
  Hasonló okok miatt kellett bezárni a győri Magna Steyrt. Túlfűtött volt a növekedés, aztán nem jöttek be a várakozások és végül a cégcsoport egyk tagját bezárták, a többinél pedig létszámstop van.”
 • 6. Fürgeszarvas 2012. december 11. 05:48
  „2. VJack 2012.12.08. 13:15
  Nagyon nem értünk egyet !
  Mutass néhány régi gyárat Győrben . Nem nagyon találsz ! A Grabó azonban még mindig eredményesen működik,az ország legrégebbi - több mint 100 éves - működő gyára ! Miért is nem Győrben építenek ? A nagyon durva környezetvédelmi előírások pl nem tesznek lehetővé itt egy rentábilis vegyi-üzemi beruházást . Mindenki vigyáz a pénzére,és arra,hogy ha valamire költ,akkor az visszatérüljön ! Tatabányán már működő gyár van,és nyilván jók a tapasztalatok,van remény a megtérülésre !
  Az x ezer munkahely tönkretétele sem igaz ebben a formában ! Termelni csak azt szabad,amire van piacképes kereslet ! Ha ez a feltétel nem adott,akkor raktárra történik a termelés,ami megöli a vállalkozást !
  Az 1 millió új munkahelyet meg Orbánon kellene számon kérni ! A Grabó a maga módján - országos szinten - hozzájárul a munkahelyteremtéshez !”
 • 5. gte325 2012. december 09. 09:22
  „nem lehet véletlen... tatabányán elég korrupt a városi (...és megyei) vezetés ahhoz, hogy egy ilyen semmirevaló, halva született ötlet égisze alatt hatalmas pénzeket mutyizzanak el. (szét...)”
 • 4. niccolo 2012. december 08. 21:34
  „Nemrég bontották le egy részét a gyárnak(aldi,möbelix). Most meg más megyében építene és ennek adtak kisalföld díjat?!szégyen.”
 • 3. tinta66 2012. december 08. 18:35
  „ja és jó sok állami pénz kap az adónkból.”
 • 2. VJack 2012. december 08. 13:15
  „Miután x ezer ember munkahelyét tönkretette, most csinál egyet. Nagy ügy.”
 • 1. 00044 2012. december 07. 20:04
  „Miért enged el a város egy ilyen céget?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába - Levelek és vita Szigetközről és a Dunáról

Jávor Benedek LMP-s parlamenti képviselő, a Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke csütörtökön… Tovább olvasom