Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Tüntetés és sztrájk előtt?

Nem ért egyet a győri iskolabezárások és takarékossági intézkedések mikéntjével a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), s eredménytelen tárgyalások esetén aláírásgyűjtéstől, tüntetéstől és sztrájktól sem riad vissza.

„ Semmilyen írásbeli tervezetet nem kaptunk, és attól tartunk, ilyen nem is létezik" – ezt említette egyik legfontosabb kifogásként dr. Jáki Katalin. A Pedagógus Szakszervezet megyei titkára tegnap hosszan sorolta lapunknak a győri átszervezésekkel, iskolabezárásokkal és takarékossági intézkedésekkel kapcsolatos sérelmeket és aggályokat.

A tanulók elhelyezéséről még nem esett szó

Úgy vélekedett: valószínű, hogy a Jókai Mór-, a Kovács Margit- és az Arany János-iskola pedagógiai programjai, minőségbiztosítási rendszere nincs összhangban a Balázs Béla-iskoláéval, így minden gyerek sérül a bezárás nyomán. A szakember nehezményezte, hogy a tanulók elhelyezéséről egyetlen szó sem esik, pedig a városnak törvényben előírt kötelessége, hogy a diákokról továbbra is megfelelő színvonalon gondoskodjon. Dr. Jáki Katalin hiányolta, hogy eddig sem a közalkalmazotti közösségek, sem a diákönkormányzatok, sem az iskolaszékek, sem a megyei kamara véleményét nem kérte ki a városvezetés.

Romolhat Győr oktatásának színvonala

A PSZ vezetése attól tart, hogy jelentős elbocsátásokra kerül sor, mert a bevezetett és bevezetni kívánt takarékossági intézkedések miatt több intézményben már most leépítést kell végrehajtani. Torma Tiborné, a PSZ városi titkára szerint az iskolaigazgatókat hideg zuhanyként érte a megszorítások nagyságrendje. Mint korábban megírtuk: az önkormányzat 2003-ban 950 millió forintot akar megspórolni az oktatási ágazaton.
„ A pénzelvonás minden iskolát, minden közalkalmazottat és minden olyan családot érint, ahol óvodás- vagy iskoláskorú gyermek van. Győr oktatásának színvonala biztosan romlani fog" – szögezte le dr. Jáki Katalin. A két szakszervezeti vezető szerint csoportokat kell összevonni, felzárkóztató foglalkoztatásokat és szakköröket kell megszüntetni az intézkedések következtében. A megyei titkár kijelentette: a PSZ a tárgyalások eredményességének függvényében kész arra, hogy aláírásgyűjtést, tüntetést vagy sztrájkot szervezzen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet a jó célért együtt is dolgozni

Tudnak-e a különböző pártállású országgyűlési képviselők közös érdekű helyi célokért együtt… Tovább olvasom