Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Tragédia a győri vasútállomáson - Ügyész felügyeli a rendőrségi vizsgálatot

Az ügyvéd szerint idén elévült volna a négy éve a vonatból kiesett és meghalt nyúli lány halála miatt indult eljárás.
A rendőrség elutasító határozatát az ügyészség hatályon kívül helyezte és a nyomozást halált okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt rendelte el a négy éve a győri vasútállomáson meghalt nyúli lány ügyében. A család ügyvédje szerint az ügy idén elévült volna, ha nem lépnek, s a rendőrségnek már az elején büntetőeljárást kellett volna indítania.

Tavaly októberben számoltunk be arról, hogy a 2010. március 15-én a győri vasútállomáson meghalt nyúli Horváth Ilona édesanyja, Tóthné Megyeri Zsuzsanna megelégelte a lánya halála miatt három éve folyó eljárás eredménytelenségét, s büntetőfeljelentést tett a rendőrségen. Ügyvédje az eddigi iratokból úgy látja, a rendőrségnek már a vizsgálat elején büntetőeljárást kellett volna indítania. A feljelentést a rendőrség elutasította, ami ellen a család panasszal élt.

A Győri Járási Ügyészség a panasznak helyt adott és a nyomozó hatóság határozatát hatályon kívül helyezte és a nyomozást minősülő és büntetendő halált okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt elrendelte. A nyomozás teljesítésével a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályát bízta meg, amit ez év február 17-ig be kell fejezni.

Az ügyészség többek között a panaszt és a 2010 óta folyó közigazgatási hatósági eljárás során keletkezett iratokat megvizsgálta és megállapította, hogy az eljárás során a tanúkat nem hallgatták meg részletesen. A vallomásokban lényeges kérdésben ellentmondás van, melyet szembesítéssel nem oldottak fel. Ezen kívül az igazságügyi vasúti szakértői véleményt is további kérdések megválaszolásával kell kiegészíttetni.

A család ügyvédjéhez eljuttatott ügyészi határozat szerint mindezeket, illetve a még felmerülő kérdéseket csak - fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott - nyomozás során lehet megnyugtatóan tisztázni. Ezért adott helyt a panasznak a járási ügyészség és a nyomozás folytatásával - mivel azt közlekedési bűncselekmény miatt rendelte el - a kapitányság közlekedési osztályt bízta meg.

A család ügyvédje, dr. Mocsai Gergely megkeresésünkre annyit mondott, hogy az ügyészség lépésének azért van kiemelt jelentősége, mert a haláleset óta 4 év telt el, s az ügy idén elévült volna. Akkor pedig senki felelőssége nem lett volna megállapítható. S mivel közlekedési baleset során vesztette életét Horváth Ilona, már az elején büntetőeljárást kellett volna lefolytatni. Csak akkor indulhatott volna közigazgatási eljárás, ha egyértelmű jelei jelentkeznek az öngyilkosságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri MSZP: ˝nagy a kapkodás a rezsicsökkentés körül˝

A gáz-, villany- és távhődíjak csökkenése nem az Orbán-kormány jótéteménye, hanem az általános… Tovább olvasom