Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Torta helyett békesség a születésnapra

Győr - Az elmúlt három évben ötvenöt pert indított egymás ellen a győri élményfürdőt üzemeltető Rába Quelle Kft. és a győri Pannon-Víz zrt. Egyszer egyik volt a felperes, egyszer pedig a másik. A háborúskodásnak vége, a két cég peren kívül megállapodott egymással. Torta helyett így békességet kap az 5. születésnapját csütörtökön ünneplő győri fürdő.

2005-ben kezdődött a per
Győr történetének legnagyobb és leghosszabb pere 2005 júniusában kezdődött. Az úgynevezett nagy perben tizennégy tárgyalást tartottak, a kisebb perben összesen negyvenegyet. A Rába Quelle szándékos károkozás miatt indított eljárást a Pannon-Víz ellen, utóbbi pedig kintlévőségeinek behajtására választotta az igazságszolgáltatást. A nagy per egyik kardinális kérdése az volt, ki hibázott Győrben, amikor öt évvel ezelőtt az új győri élményfürdőben hagyták veszni a termálvíz hőjét, s a sokkal drágább távhőfűtésre rendezkedtek be. A kérdésre az élet egyébként választ adott, mert a rendszert átalakították, s azóta szinte száz százalékban termálvízből kivont energiát használnak fűtésre, a távhő csak biztonsági célokat szolgál.

Még a héten
– A peren kívüli megegyezés részleteit a Pannon-Víz igazgatósága elfogadta, s ezzel a Rába Quelle is egyetért – közölte tegnap Kovacsics Imre, a fürdőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója. Ugyanezt erősítette meg a Kisalföld érdeklődésére Tőke László, a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatója. Mindketten úgy fogalmaztak, ha az ügyvédek formai kifogást nem találnak a megállapodásban, azt aláírják, s a fő részleteket nyilvánosságra hozzák. Erre még a héten sor kerülhet. Mivel peren kívüli megállapodásról van szó, s ötvenöt jelenleg még papíron érvényben levő eljárást érint, a bíróság értesítése is kikerülhetetlen lesz az ügyben.

Születésnap olcsóbb belépővel
A születésnapját pénteken ünneplő győri élményfürdő október 3-án 500 forintos kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő egész napra érvényes.

Kovacsics Imre ügyvezető igazgató néhány számadattal érzékeltette az öt év mérlegét. A fürdőben a nyitás óta 2 millió 650 ezer vendég fordult meg. Kézmosóra és WC-papírra öt év alatt 65 millió forintot költött a társaság. A víztisztító vegyszerek 165 millióba kerültek, az áramdíj összege 533 millió forint volt. Kovacsics Imre közölte azt is, megbízást kapott a Tatabányán rövidesen megnyíló fürdő üzemeltetésére, így Győr, Agárd és a jövő tavasszal megnyíló székesfehérvári Árpád fürdő mellett immár négy társaságot irányít. Ez a szám az ötéves évforduló után ötre módosulhat, előrehaladott tárgyalásokat folytat ugyanis egy újabb élményfürdő üzemeltetésére.

Olvasóink írták

 • 3. Judytka 2008. december 02. 11:12
  „Valaki mindig nyer...
  5 év,55 per,azért nem semmi..Legalább az ügyvédeknek volt munkájuk..”
 • 2. cikk-cakk 2008. október 01. 13:42
  „"A nagy per egyik kardinális kérdése az volt, ki hibázott Győrben, amikor öt évvel ezelőtt az új győri élményfürdőben hagyták veszni a termálvíz hőjét, s a sokkal drágább távhőfűtésre rendezkedtek be."

  Úgy tudom, H. Szováti Miklós, a győri Hőszolgáltató vezérigazgatója (akinek radiátor forgalmazó kft-je is van) nyert nagyot ezen a bulin.”
 • 1. jamal 2008. szeptember 30. 11:55
  „Úgy gondolom,ez igazán emberi! Ezt már rég meg lehetet volna igy is oldani!Miért kelet hozá 5 év???? Mert ugye van az a mondás,hogy " Ne háborúz inkáb szeretkez" Ha nem is szeretkezni de egy baráti ölelés,vagy egy igaznak gondolt kézfogás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4000 kilométer öszvérháton

Győrszentiván - Franciaországból indultak még májusban, s a jövő hónap végén érik el úti céljukat,… Tovább olvasom