Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Torta helyett békesség a születésnapra

Torta helyett békesség a születésnapra

Győr - Az elmúlt három évben ötvenöt pert indított egymás ellen a győri élményfürdőt üzemeltető Rába Quelle Kft. és a győri Pannon-Víz zrt. Egyszer egyik volt a felperes, egyszer pedig a másik. A háborúskodásnak vége, a két cég peren kívül megállapodott egymással. Torta helyett így békességet kap az 5. születésnapját csütörtökön ünneplő győri fürdő.

Koloszár Tamás - 2008.09.30. 01:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
2005-ben kezdődött a per
Győr történetének legnagyobb és leghosszabb pere 2005 júniusában kezdődött. Az úgynevezett nagy perben tizennégy tárgyalást tartottak, a kisebb perben összesen negyvenegyet. A Rába Quelle szándékos károkozás miatt indított eljárást a Pannon-Víz ellen, utóbbi pedig kintlévőségeinek behajtására választotta az igazságszolgáltatást. A nagy per egyik kardinális kérdése az volt, ki hibázott Győrben, amikor öt évvel ezelőtt az új győri élményfürdőben hagyták veszni a termálvíz hőjét, s a sokkal drágább távhőfűtésre rendezkedtek be. A kérdésre az élet egyébként választ adott, mert a rendszert átalakították, s azóta szinte száz százalékban termálvízből kivont energiát használnak fűtésre, a távhő csak biztonsági célokat szolgál.

Még a héten
– A peren kívüli megegyezés részleteit a Pannon-Víz igazgatósága elfogadta, s ezzel a Rába Quelle is egyetért – közölte tegnap Kovacsics Imre, a fürdőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója. Ugyanezt erősítette meg a Kisalföld érdeklődésére Tőke László, a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatója. Mindketten úgy fogalmaztak, ha az ügyvédek formai kifogást nem találnak a megállapodásban, azt aláírják, s a fő részleteket nyilvánosságra hozzák. Erre még a héten sor kerülhet. Mivel peren kívüli megállapodásról van szó, s ötvenöt jelenleg még papíron érvényben levő eljárást érint, a bíróság értesítése is kikerülhetetlen lesz az ügyben.

Születésnap olcsóbb belépővel
A születésnapját pénteken ünneplő győri élményfürdő október 3-án 500 forintos kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő egész napra érvényes.

Kovacsics Imre ügyvezető igazgató néhány számadattal érzékeltette az öt év mérlegét. A fürdőben a nyitás óta 2 millió 650 ezer vendég fordult meg. Kézmosóra és WC-papírra öt év alatt 65 millió forintot költött a társaság. A víztisztító vegyszerek 165 millióba kerültek, az áramdíj összege 533 millió forint volt. Kovacsics Imre közölte azt is, megbízást kapott a Tatabányán rövidesen megnyíló fürdő üzemeltetésére, így Győr, Agárd és a jövő tavasszal megnyíló székesfehérvári Árpád fürdő mellett immár négy társaságot irányít. Ez a szám az ötéves évforduló után ötre módosulhat, előrehaladott tárgyalásokat folytat ugyanis egy újabb élményfürdő üzemeltetésére.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 3. Judytka 2008.12.02. 11:12

Valaki mindig nyer...
5 év,55 per,azért nem semmi..Legalább az ügyvédeknek volt munkájuk..

Moderálásra küldöm 2. cikk-cakk 2008.10.01. 13:42

"A nagy per egyik kardinális kérdése az volt, ki hibázott Győrben, amikor öt évvel ezelőtt az új győri élményfürdőben hagyták veszni a termálvíz hőjét, s a sokkal drágább távhőfűtésre rendezkedtek be."

Úgy tudom, H. Szováti Miklós, a győri Hőszolgáltató vezérigazgatója (akinek radiátor forgalmazó kft-je is van) nyert nagyot ezen a bulin.

Moderálásra küldöm 1. jamal 2008.09.30. 11:55

Úgy gondolom,ez igazán emberi! Ezt már rég meg lehetet volna igy is oldani!Miért kelet hozá 5 év???? Mert ugye van az a mondás,hogy " Ne háborúz inkáb szeretkez" Ha nem is szeretkezni de egy baráti ölelés,vagy egy igaznak gondolt kézfogás!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...