Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tompa Eszter gyilkosát még mindig keresik

Győr - A megyében elkövetett, felderítetlen emberölési ügyek közül a 2003-ban Győr mellett elrabolt, majd megölt Tompa Eszter aktáját is elővették a nyomozók. Mint mondják, megtettek mindent, amit lehet, de a gyilkos még nincs meg. A 2 millió forintos nyomravezetői díj továbbra is él. A megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi felderítő alosztályán azon vannak a nyomozók, hogy a 2003. szeptemberben brutális módon megölt fiatal lány gyilkosának csuklóján is kattanjon a bilincs.

Az alosztály vezetője, Károlyi Zoltán alezredes elmondta lapunknak, hogy 2005. februárban ugyan felfüggesztették az eljárást az ügyben, a nyomozást nem szüntették meg, az ügyet nem zárták le. A kegyetlen gyilkos Győr mellett, Sashegypusztán rángatta be autójába a 22 éves lányt, majd megkínozta és megölte őt.

– A nyomozás során minden olyan nyomozati cselekményt elvégeztünk, minden ellenőrzést végrehajtottunk, amit lehetett.

A bizonyítékok láncolata alapján az elkövető felelősségre vonását csak a halála hiúsíthatja meg.

Ez a bűncselekmény – mint különösen kegyetlen, brutális elkövetés miatt minősített eset – nem évül el. Ha elfogásakor meg sem szólal a tettes, akkor is kattan a bilincs a csuklóján, figyelemmel a személyével összefüggő bizonyítékok súlyára – tudtuk meg Károlyi Zoltántól.

Remélhetően felismeri valaki: A gyilkosság elkövetőjéről készült fantomkép
Remélhetően felismeri valaki: A gyilkosság elkövetőjéről készült fantomkép

A nyomozók – a szakértői vélemények és egyéb adatok alapján – már az elején úgy látták, hogy Tompa Eszter ellen szexuális motivációból indult a támadás. Azonban az elkövető, vélhetően az áldozat kemény védekezése miatt, megölte őt. A tettes a támadáskor feltehetően a felsőtestén megsérült, miután az áldozat az életéért küzdött. Az életvédelmiek remélik, hogy van olyan ember, aki emlékszik rá: ismerősei között valaki a gyilkosság utáni időpontban arcán, kezén, mellén sérülést szerzett.

– A nyomozás során száz bejelentés érkezett, részben nyomravezetői díjnak, valamint az elkövetőről készült, s a megye és az ország különböző helyein, így a büntetés-végrehajtási intézetekben is kiragasztott plakátoknak köszönhetően. A sajtóban megjelent felhívások után is sok bejelentés érkezett. Mindet ellenőriztük, de nem vezettek az elkövetőhöz – sorolta Károlyi Zoltán.

Az alezredes hangsúlyozta: a 2 millió forint nyomravezetői díj továbbra is él. A nyomozók 1300 személyautót, 3 ezer embert ellenőriztek az első másfél évben, 50-et úgy, mint akik az elkövetésnél számba jöhetnek, közülük 30-at szakértői vizsgálatnak vetettek alá.

 A gyilkosság elkövetője által használt típusú és színű gépkocsi.
A gyilkosság elkövetője által használt típusú és színű gépkocsi.

Az alosztályvezető elmondta, hogy a büntetés-végrehajtási intézetekben fogva tartottak között voltak olyanok, akik a díj reményében, illetve vádalkut kezdeményezve olyan „tuti" tippeket hoztak a nyomozók tudtára – s kötötték le idejüket hasztalanul –, amelyek teljesen valótlanok voltak. Velük szemben hamis vád miatt büntetőfeljelentést tett a főkapitányság, több ügy már lezárult a bíróságon.

– A nyomozás során megállapítottuk az elkövető által használt jármű típusát, elkészült az elkövető személyleírása. Alapvető tárgyi bizonyítékokat szereztünk be, amelyekkel a későbbiekben bármikor azonosítható a gyilkos, illetve a bűnösség bizonyítható – mondta végül Károlyi Zoltán.
A rendőrség továbbra is várja azokat a bejelentéseket, amelyek Tompa Eszter gyilkosának nyomára vezetnek. A bejelentések munkaidőben a 06-96/520-012-es telefonon, munkaidőn kívül a 107-es segélyhívón tehetők.

Olvasóink írták

 • 10. NemeszteleN 2010. szeptember 29. 09:41
  „Ha a volt munkatársak ennyire képben vannak, miért nincs rács mögött Esztike gyilkosa??
  Eszterke, Márti, nyugodjatok békében.”
 • 9. Balogh Tímea 2008. szeptember 09. 10:00
  „3 héttel ezelőtt 2 rendőr csengetett be hozzánk, az autónkra voltak kíváncsiak.Elmondták, hogy május 24.-én kárt okozott Budapesten egy parkoló autóban egy olyan típusú autó, mint a miénk,a rendszámból a számokat ismerték, csak a betűjeleket nem.Azt mondták, hogy összesen 3 autóra illik rá ez az adat, s ezért mindet ellenőrzik.Nem értem, ha egy csekély anyagi kár miatt erre képesek, akkor hogyhogy nem képesek egy gyilkosság miatt ugyanezt megtenni? Hiszen minden autó nyilván van tartva!Legalábbis remélhetőleg...”
 • 8. soproni 2008. augusztus 27. 13:53
  „farabor! Köszönjük,hogy a hozzászólás rovatot sikerült pletyka rovattá alakítania a véleményével.Egy kicsit sem szégyenli magát? Ha ennyire okosnak hiszi magát,akkor miért nem a rendőrségre megy vallomást tenni? Ja.......,hogy azt névvel kellene!!!!
  A bemutatkozását is köszönjük!”
 • 7. Tóth Gyula 2008. augusztus 27. 13:36
  „Tisztelt "farabor"!
  Eszter édesanyja a lánya megölése után két évvel meghalt...”
 • 6. farabor 2008. augusztus 26. 21:37
  „Szerintem a megoldás kulcsa, a saját hibájából nagyon is lecsúszott anyuka, aki lánya minden lépéséről, életének minden pillanatáról, mindig, mindent tudott.
  Elsőnek őt kérdezgetném, rendszeresen, hátha eszébe jut egyszer egy tiszta pillanatában egy név, egy barát, stb.
  Bizony, ha a példátlan adottságokkal megáldott lány mögött, egy olyan anyuka állt volna, aki vigyázni is tudott volna rá, netán még támogatni is tudta volna, sok ember véleménye szerint nagyon sikeres lehetett volna a szépek világában.
  Csak egy tipp:
  -Ha netán az Eszter egy profi "NEHÉZ" fiú hálójába gabalyodott, hát ő gondolkodás nélkül megvédte erkölcseit minden áron.
  Minden áron!
  Ha ez történt, ez nagyon nagy ár volt érte.
  -Ha csak egy szimpla amatőr volt az elkövető (pl. szerelmi bosszú) annál fontosabb, hogy tudja, soha nem nyugodhat meg, soha nem lehet biztonságban, és előbb utóbb a lelkiismerete bedarálja az elkövetőt. Ekkora nyomással szerintem, nem lehet leélni egy életet.
  Előbb utóbb hibázni fog.
  Mozgatni kell az ügyet folyamatosan, és a siker nem marad el!”
 • 5. soproni 2008. augusztus 26. 20:16
  „Abban az esetben,ha az eddigi hozzászólók valemelyikének a gyermekéről lenne szó,vajon akkor is elítélnék,hogy ismét kérik a lakosság segítségét?Nem hiszem,hogy a szülők elleneznék azt,hogy ismételten felhívják a lakosság figyelmét és a segítségüket kérik,hisz ők még mindig reménykednek,hogy a brutális gyilkos előkerül és elnyeri méltó büntetését!”
 • 4. K.Sz. 2008. augusztus 26. 17:49
  „Ezt mindig elmondják ezzel az üggyel kapcsolatban,hogy minden bizonyíték megvan a tettes ellen,tehát nyilván sikerült DNS-s begyűjteni,csak azt nem tudják,kié...A tettes valahol messze jár,vagy nagyon óvatos.Az újságba talán azért teszik be,hogy ébren tartsák az ügyet,talán a család követeli,vagy talán azt akarják,hogy a gyilkos ne érezze biztonságban magát.”
 • 3. Egy 2008. augusztus 26. 13:50
  „orgona! Egyetértek, ráadásul attól, hogy félévente beteszik az újságba, nem lesznek elölrébb, csak felbolygatják az ügyet... és ez már elég régi ügy, nem hiszem hogy ma ugrik be egy olvasónak, hogy hoppá... láttam ezt a fickót! Ráadásul évek teltek már el, ki tudja, hol van...”
 • 2. orgona 2008. augusztus 26. 09:20
  „ezt nem kelett volna ujsagba irni,most megjobban fog bujkalni! nem ertem ez mire jo?De a rendörseg gondolom tudja!”
 • 1. K.Sz. 2008. augusztus 26. 09:13
  „Nem szeretnék utálatosnak tűnni,de ilyen hapsi,mint e rajzon látható,elég sok szaladgál a városban.
  Amikor meghalt az a lány,akkor azt beszélték,hogy akik együtt dolgoztak vele,sokat tudnak,és hogy a dolog nem volt véletlen,sőt,várható volt.
  De azért nehezen tudom elképzelni,hogy valaha is elkapják.Ha ez egy bosszú-tett volt,akkor az illető nagyon fog ügyelni rá,hogy soha többet ne kerüljön a rendőrség elé.És nyilván nem azzal az autóval jár...
  Ha még szemtanú is volt,akivel elkészítették ezt a fantomrajzot,akkor rendszám miért nem volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péter csillagútja Amerikáig vezetett

Malomsok–Florida - Németh Péter egy aprócska faluból indult el nagy álmokkal. A malomsoki… Tovább olvasom