Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Tömött buszok: két esetben kér menetrend módosítást a Kisalföld Volán

"A tizenöt beérkezett reklamáció közül azonnali beavatkozást igénylő eset nem volt" - közölte a Kisalföld Volán a "heringjáratok" kapcsán indított kisalfold.hu fórum apropóján. Szavazás.

A kisalfold.hu egy buszon készült Olvasói fotó apropóján fórumot kezdeményezett a helyközi járatokon utazók és a Kisalföld Volán között.

Látván az egymás mellett tömörülő utasokat a Tudósítói felvételen, arra kértük Olvasóinkat, írják meg konkrét indulási időponttal, mikor, melyik vonalon "nyomorognak" a zsúfolt buszokon.

Portálunk egy hónappal ezelőtt számolt be arról is, hogy Győr és Bábolna között annak ellenére is tömött buszok közlekednek, hogy a busztársaság több járat esetében nagyobb buszt vet be az utaspanaszok hatására.

Összesen tizenöt felvetést továbbítottunk szerkesztve a Kisalföld Volánnak: a válaszokat múlt pénteken kaptuk meg.


Alakul a sor a győri vidéki buszpályaudvaron - fotóillusztráció: Bertleff András
Alakul a sor a győri vidéki buszpályaudvaron - fotóillusztráció: Bertleff András


"A jelzett járatokat több napon át ellenőriztük, utasszámlálásokat végeztünk"

"Az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. – mint a Kisalföld Volán Zrt. többségi tulajdonosa – azonnali vizsgálatot rendelt el a kisalfold.hu-hoz érkezett utaspanaszok miatt.

A beérkezett reklamációk többsége a csúcsidőben közlekedő járatokat érinti, s a zsúfoltságra, valamint az ülőhelyek hiányára hivatkozik.

A jelzett járatokat több napon át ellenőriztük, utasszámlálásokat végeztünk. A válaszainkat ezekre az adatokra alapozzuk" - kezdte Szabó Zoltán, az ÉNYKK Zrt. koordinációs vezetője.

"Általánosságban azt tapasztaltuk, hogy csúcsidőben a központi buszpályaudvarokról álló utasokkal indulnak az autóbuszok, de utas lemaradás sehol nem történt.

Az autóbuszok az érvényben lévő szabályok szerint – a forgalmi engedélybe rögzített adatok mértékéig – álló utasokat is szállíthatnak.

Sajnos, gyakran nehezíti az utazási körülményeket, hogy az utasok felszállás után nem húzódnak hátra, s így zsúfoltságot okoznak a jármű elülső részében" - tette hozzá Szabó Zoltán.

Hat buszmegállóban újabb utasszámlálásokat tervez a Kisalföld Volán

"A tizenöt beérkezett észrevétel közül azonnali beavatkozást igénylő eset nem volt, igaz, két esetben a Kisalföld Volán Zrt. menetrend módosítást kezdeményez a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál.

Emellett újabb utasszámlálásokat tervezünk Győrben az Eötvös parki és a Kakas vendéglő előtti, a nagyszentpáli, a kópházai, a fertődi, a csornai kórház közeli buszmegállóhelyeken.

A kapott észrevételeket köszönjük, az ennek kapcsán indított vizsgálatok tapasztalatait is felhasználjuk arra, hogy a rendelkezésre álló járműpark biztonságos üzemeltetése mellett folyamatosan javítani tudjuk az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tulajdonában álló Volán társaságok – köztük a Kisalföld Volán Zrt. – szolgáltatásának minőségét" - zárta szavait Szabó Zoltán.

"Sopron-Lövő-Kőszeg-Szombathely járattal van a probléma"

Most pedig nézzük a konkrét eseteket. Először az Olvasói panaszt közöljük, majd a Volán válaszát az utasszámlálási adatokkal együtt.

1."Törzs utasa vagyok a 22:35 kor induló Sopron - Fertőd - Agyagosszergény járatnak. Minden nap annyira sokan vannak, hogy már a buszpályaudvaron nincs ülőhely. A Tescónál gyakorlatilag álló háború alakul ki, mert nem férnek fel a buszra. És az egészbe az a legdühítőbb hogy ugyanebben az időpontban indul egy járat Kapuvárra Fertőszentmiklóson keresztül (mondanom sem kell üres), amit be lehetne fordítani a Fertő partra, ha nem is végig de legalább egy darabig. Szükség lenne egy mentesítő járatra, mert az utolsó Fertő parti járaton kaotikus állapotok vannak. Szombaton ugyanez a járat és ugyanez a helyzet."

Kisalföld Volán válasza: az autóbuszjáraton egy hetes utasszámlálást végeztünk. Február 21-én iskolai szalagavató miatt az autóbuszjáraton zsúfoltság volt, de utas lemaradás nem történt. Egyéb hétköznapokon az utasszámlálás adatai alapján, a járaton a csúcs utasszám Sopron Vízmű telep megállóhelynél 45-69 fő volt. A járatot végző autóbuszjárat befogadóképessége 81, melyből 50 ülőhely. Az autóbuszjáratról Kópházától folyamatosan szállnak le az utasok, Hidegségtől már biztosított az ülőhely.

2. "Sopron-Lövő-Kőszeg-Szombathely járattal van a probléma. Bár tudom, hogy ez az útvonal átmegy Vas megyébe, de a Sopronból induló 17.10-es busz Kisalföld Volán. Sajnos elég ritkán jár, ugyanis előtte 15.15-kor indul, a következő pedig a 17.10-es. A kritikus útvonal ezen a járaton a Soprontól Lövőig tartó. Addig szinte mindig van álló utas. Zsiráig utazom, de a járatok mennyiségével (ritka) és tempójával (lassú) sajnos nem vagyok megelégedve."

Kisalföld Volán válasza: munkanapokon Zsiráig 15 autóbusz járatpár közlekedik. A Zsirára utazók száma naponta összesen 66 fő. Megítélésünk szerint a község kellő számú autóbuszjárattal ellátott.

3. "Egyrészt a Mosonmagyaróvárról reggel, körülbelül, 6.30-kor induló busz rendkívül tömött, ami Lébényben megáll és jön Győrbe. Már a lébényi utolsó fordulónál tele van, de Miklóson már tuti. Ez azt jelenti, hogy állóhely sincs, még a lépcsőn se. Visszafele a Győrből 15.50-kor induló járat kritikus, ami Lébényen keresztül megy Csornára. Az Eötvös parknál sokszor csak fél lábbal az egyik lépcsőfokra férünk fel!"

Kisalföld Volán válasza: az Eötvös parknál március 5-én tartott utasszámlálás alapján a táblázatban szereplő utasszámokat jegyeztük fel.
Az értékekből látható, hogy a Győrbe érkező járatok közül két autóbusz álló utasok nélkül közlekedett. A Győrből 15.50 órakor Lébényen át Csornára közlekedő járaton valóban sokan utaznak, de utas lemaradás nem történt.

Vizsgálják a 16 órakor Fertőszentmiklósra közlekedő járatot

4. "Nyúlon a 82-es főúton közlekedő buszok, az összes hétköznapi reggeli (4-8-ig) járaton tömeg van. Volt úgy, hogy a nyúli templomnál már fel sem tudtak szállni az utasok! Ezek mindennapi problémák, nem értem, hogy a reggeli órákban miért nem indul Nyúlról óránként egy busz, igény lenne rá, miért csak a Bakonyból érkező, teli buszokra szállhatunk fel."

Kisalföld Volán válasza: február 27-28-án 5.00-7.20 között valamennyi érkező járatot ellenőriztük, melynek adatait az alábbi táblázat tartalmazza.A táblázatból kitűnik, hogy utas lemaradásról, zsúfoltságról nincs szó. Az adatokból az is kiderül, hogy ennyi autóbuszjárat közlekedtetése mellett, kizárólag Nyúl-Győr között közlekedő autóbuszjáratokra szakmailag sincs szükség.

5. "A munkanapokon 16.10-kor induló Sopron-Nagylózs járaton a kórház megállónál már nemhogy ülőhely, de nagyon állóhely sincs, két táskával a vállon még kapaszkodni sem lehet. Mire a Tescóhoz érünk, már nem is tud felszállni ember arra a buszra, szerintem ez így nagyon balesetveszélyes. A 16.05-kor induló Sopron-Pereszteg járatot törölték, helyette Fertőszentmiklósra indították ezt a járatot, ezen a buszon viszont alig van utas. Köszönöm, hogy meghallgattak, talán így sikerül visszakapni a Sopron-Pereszteg járatot."

Kisalföld Volán válasza: a Sopronból 16.10 órakor induló autóbuszjáraton utasszámlálást végeztünk január 27-től – február 7-ig. Az adatok alapján Sopron vízmű megállóhelynél a csúcs utasszám 66-83 fő volt. A következő kópházi megállóhelytől már folyamatosan szállnak le az utasok.

A fenti autóbuszjárattal közel egy időben Kópháza, Nagycenk Pereszteg megállóhelyeket érintve 16.00, 16.15 (két járat), 16.30, 16.40 órakor indulnak autóbuszjáratok, a férőhelykínálat a jelentkező utazási igényeket kiszolgálja. Megvizsgáltatjuk, hogy a 16 órakor Fertőszentmiklósra közlekedő járat 10 perccel később való indítása – a jobb utasszám eloszlás révén – mennyiben csökkentené az álló utasok számát.

Íme, az egyik menetrend módosítási kezdeményezés.

"Forgalmi torlódás esetén előfordulhat néhány perc késés"

6. "Lébény-Győr között a 6:40-es iskolabuszon - bár két busz is jön -, főleg akkor vannak sokan, ha kisbuszt küldenek első buszmegállóban, akkor szinte azonnal meg is telik a busz. Még a délutáni járaton van tömegnyomor a 17:10-es buszon Győr-Lébény-Csorna vonalon, főleg ha kimarad a mecséri járat vagy késve jön, de anélkül is rendkívül sokan utaznak ezen a vonalon."

Kisalföld Volán válasza: a Lébényből 6.40 órakor induló járatra csuklós autóbusz írunk elő. Műszaki meghibásodás esetén, csak kisebb befogadóképességű, szóló autóbuszt tud társaságunk biztosítani. Ez okozhat esetenként zsúfoltságot. A 17.10 órakor Lébényen át Csornára induló autóbusz előtt 5 perccel indul a mecséri járat, forgalmi torlódás esetén előfordulhat néhány perc késés.

7. "Tapasztalataim alapján a Győr- Sopron között közlekedő 14.50 perckor induló, 7073/35 járatszámú autóbuszon nap mint nap tömegek nyomorognak fel a buszra. Már a győri autóbusz állomáson állnak az utasok."

Kisalföld Volán válasza: a február 27-én délután végzett utasszámlálás alapján, az autóbuszállomásról 14.50 órakor induló 7073/35 sz. járat álló utas nélkül érkezett Győr, Eötvös parkhoz, a tovább indulás után zsúfoltság nem volt tapasztalható. Kapcsolódó adatokat a 12-es pontnál szereplő táblázatban találnak.

8. "A tömött buszozás kiemelkedő példája a 34-es számú vonal a Győr - Tényő - Sokorópátka - Gic - Bakonytamási viszonylatú helyközi autóbuszjáratok csúcsidőben (reggelente munkába induláskor a településekről Győrbe, illetve 13.30-tól 17 óra közötti buszok Győrből a településekre). Csuklós buszt nem adnak, mondván Sokorópátka közepén van egy domb, ahol nem fér el a busz. Az a vicc, hogy már több alkalommal előfordult évekkel ezelőtt, hogy csuklós busszal pótolták a lerobbant buszt. Akkor most hogy van? Normál üzemmenet esetén nem fér el a csuklós busz, de ha lerobban a szóló busz, akkor elfér a csuklós is?"

Kisalföld Volán válasza: a Győr - Tényő - Pápateszér autóbuszvonalon a járatokon zsúfoltság nem volt tapasztalható. Győr-Tényő autóbuszforduló viszonylatában jelenleg is közlekedik csuklós autóbusz, Sokorópátkára autóbuszforduló hiányában csuklós autóbusz nem közlekedtethető, azonban előfordult, hogy rendkívüli esetben – a járatkimaradást elkerülendő, a dolgozók hazaszállítása érdekében – kényszerűségből csuklós autóbusz közlekedett.

"Tényő-Sokorópátka között, a semmi közepén senki sem szívesen sétálgat"

9. "Győr-Sokorópátka között a busz hétfőtől péntekig 11:15-kor és 13.30-kor közlekedik, ami nagyon jó, de 12 óra körül nincsen járat. 12.05-kor Győrből indul egy busz Tényőbe (ez a település pár km-re van Sokorópátka előtt, s az összes sokorópátkai busz Tényőn halad keresztül), de ezt a buszt a Kisalföld Volán nem akarja elhozni Sokorópátkáig, holott lenne rá igény. Már az is nagy segítség lenne, ha a tényői 12.05-kor Győrből induló busz a sokorópátkai polgármesteri hivatalig jönne csak (Sokorópátka eléggé hosszú település, 8 km), hiszen ott meg tudna fordulni, a lakosok onnét már pár km-t haza tudnak gyalogolni, de Tényő-Sokorópátka között, a semmi közepén senki sem szívesen sétálgat."

Kisalföld Volán válasza: a Győrből 12.05 órakor Tényőre induló járatot csuklós autóbusz végzi, amely Tényő autóbusz fordulóhoz történő érkezése után 12.45 órakor "munkásjáratot" végez Győrbe. Tényőtől Sokorópátka 9 km–re található, a rendelkezésre álló 9 perc alatt ezt a távolságot oda-vissza, megtenni nem lehet. A kérés teljesítésének két akadálya van: 1. a járatot 11.35 órakor kellene indítani – vagyis 20 perccel egy meglévő járat után – ami hátrányosan érintené a 12.05 órakor utazókat. 2. A sokorópátkai forduló hiánya miatt csuklós autóbusz helyett szóló autóbuszt kellene küldeni, ami nem elegendő a munkásszállítás lebonyolításához.

10. "Mindennapos ingázóként igénybe veszem a Kisalföld Volán szolgáltatásait Fertőd-Süttör-Sopron viszonylatban. Tanítási munkanapokon 13.30 Sopron-Fertőd-Kapuvár viszonylatban közlekedő járaton Fertőd váróteremig mindennap kényelmesen lehet utazni, de ott felszáll naponta 30-40 általános iskolás és középiskolás diák, akik épphogy csak szorosan egymáshoz préselődve férnek fel a buszra. És még akkor a sofőr - ha olyan kedvében van - elüvölti magát, hogy mindenki menjen hátrébb, mert ő addig bizony el nem indul, amíg nem látja a tükröket. Egyébiránt ez az `akció´ mindennap 5-6 percet vesz el a menetidőből. Javaslataim: 1. rásegítő járat Fertőd-Kapuvár viszonylatban. 2. egy hosszabb, tágasabb busz indítása. Végezetül: azzal, hogy a dunaújvárosi járatot megszüntették hétvégenként, a Fertő-parton szinte lehetetlenné tették a szombati és a vasárnapi buszos közlekedést a Fertőd-Sopron viszonylatban. Ami azt jelenti, hogy szombaton 17:36 és 20:15 között, ami majdnem három óra, egyetlen autóbusz sem közlekedik, holott lenne rá igény például a bulizni indulók körében."

Kisalföld Volán válasza: a tanítási napokon Sopronból 13.30 órakor induló autóbuszjáratra Fertődön az általános iskola illetve a Porpáczy iskola diákjai szállnak fel. Fertőd, templomnál azonban az utasok jelentős része le is száll, így onnan ülőhelyek állnak rendelkezésre. A reggeli diákszállításban tanítási napokon a Kapuvár– Fertőd–Sopron útvonalon az olvasó által jelzett 3 autóbusszal szemben 7 autóbuszjárat szállítja az utasokat. Tanítási munkanapokon: 6:25-kor Kapuvár-Fertőd-Sopron, 6:30 Kapuvár-Fertőd-Sopron, 6:39 Agyagosszergény-Fertőd- Sopron viszonylatban közlekedő autóbusz járatokon szintén észlelhető, hogy még a 3 busz is kevés a 8 órára Sopronba igyekvő diák seregnek, ami itt is szintén tumultusokat okoz. Csuklós autóbusszal és/vagy rásegítő járatokkal lehetne orvosolni a problémán.A hétvégenként "bulizni indulók" részére, hiányolt járat indítása nem képezi a személyszállítási törvényben foglalt személyszállítási kötelezettséget. Társaságunk ilyen jellegű járat indítását, jelenleg nem tervezi.

A tervek szerint a 14 órakor Győrből indul járat meg fog állni az enesei KACO-nál

11. "Minden hétköznap 13:50-kor indul Győrből, a végállomásról három busz egy időpontban: Győr-Kóny-Csorna, Győr-Enese-Csorna, Győr-Csorna-Dör-Rábapordány vonalakon. Mindhárom járat érinti Enesén a KACO Kft. megállót. A KACO-ban dolgozóknak a műszakja 14:00-kor jár le, ők ekkor tudnak csak kimenni átöltözni, majd elhagyni a gyárat. Pontosan tudom, több ismerősöm is dolgozik ott. Ezek a buszok átlagosan 14:09-14:12 között érnek a gyárhoz. Rengetegszer előfordul, hogy a munkások ezeket a buszokat nem érik el, mert nem tudnak időre kiérni a megállóba! Ezek után a buszok után indul egy járat 14:00-kor Győr végállomásról, ami nem áll meg a gyárnál. Tehát ha a dolgozók nem érik el az előbb említett buszok egyikét, fél órát kell várni a következőre, ami megáll a munkahelyüknél. Bölcsdöntés lenne, ha a 14:00-kor induló járat megállói közé a KACO Kft. is bekerülne. Továbbá a buszokkal az a baj, hogy kettő célirányosan Csornára megy, illetve a harmadik is érinti, tehát a csornaiaknak három lehetősége van hazajutni, a buszok fele mégis mindig üres!"

Kisalföld Volán válasza: a tapasztalatok szerint az Enese, KACO Kft-nél dolgozók 14.00 óra után néhány perccel már az autóbuszmegállóban várják a Győr felől 14.09 és 14.12 órakor érkező autóbuszokat. A jelzett kérésnek megfelelően, a tanítási napokon Győrből 14.00 órakor Csornán át Kapuvárra induló járatot Kaco Kft. megállóhelynél való megállítását tervezzük.

Íme, a másik menetrend módosítási "kérés".

12. "A következő probléma a 14:00-kor induló járattal van Győr-Csorna-Kapuvár között. A járattal az az óriási gond, hogy már a végállomáson zsúfolásig tele van. Ez komolyan nem vicc, rengetegszer van olyan, hogy nem tudnak az emberek felszállni, méghozzá azok, akik Kapuvárra mennének. (...) Az ember rengeteg, a busz mégis kicsi. A busz, ahogy Csornára ér, rengeteg ember száll le és kétszer ennyi szeretne felszállni, de nem férnek fel. A menetrendváltozás előtt ebben az időpontban két járat ment (14:38-kor indul a busz Csornáról). Mindkettő teli volt, erre a Mosonmagyaróvár-Csorna-Kapuvár járat törlésre került. Az ott maradt embereknek 30 percet kell várni arra, hogy a következő busszal eljuthassanak Kapuvárig. Továbbá nincs rajta annyi leszállásjelző, mint amennyi kellene, összesen van kettő. Az utasoknak úgy kell kiabálni a sofőrnek, hogy legyen szíves a következő megállóban megállni."

Kisalföld Volán válasza: "a Győrből 14.00 órakor induló autóbuszjárat a február 27-i vizsgálat alkalmával, 31 fő utassal indult a pályaudvarról, az Eötvös parktól pedig 42 utassal indult tovább. Teljes terheléssel a járat pénteki napokon közlekedik, amikor a kollégisták utaznak haza, de utas lemaradás ekkor sem volt. Az autóbuszjáratot Intercity járműre terveztük, de annak meghibásodása miatt jelenleg egy IK-256 jármű végzi. Amint az eredetileg tervezett jármű újra rendelkezésre áll, az kényelmesebbé fogja tenni az utazást. Az Eötvös parknál utazók számát ellenőriztük, az adatokat a következő táblázat tartalmazza.A Csornáról való továbbutazást a menetrend változás után a Kisalföld Volán Zrt. egy rásegítő járattal oldotta meg, de azt rendszeresen 5-7 fő utas vette csak igénybe, így a mentesítés oka fogyottá vált.

"Miért késik a busz?"

13. "Munkanapokon 6:00-kor indul egy járat Sopronból a Sopron-Kapuvár-Csorna-Kóny-Győr vonalon. Ez a busz 7:09-kor van Veszkény, vasútállomás 8 megállónál. A legtöbb Kapuvár és Farád között lakó diák ezzel a busszal jár be Csornára iskolába. Pontosabban járna, ha lenne rajta hely és el lehetne férfi. Álló utassal van tele a busz, de sokszor már Veszkénynél sem lehet felszállni! Tény, hogy az ezután következő busz 7:25-kor van Veszkénynél, de ezzel a járattal akad egy óriási probléma.
Hivatalosan 7:25-kor kellene a veszkényi megállónál lennie, hogy a menetrendben leírtak szerint 7:40-re a csornai kórház elé érjen és az ezzel utazó diákok még időben beérjenek az iskolába, ha éppen Csornára mennek. A probléma az, hogy ez a busz rendszeresen, az esetek 80%-ban késik. A késés átlagos ideje 10 perc, de gyakran előfordul 20-30 perces késés is.

A gond itt abból származik, hogy azok, akik az előzőleg említett Sopronból érkező buszra nem férnek fel a tömegnyomor miatt, kénytelenek a fertődi járattal iskolába menni, ámde a busz sosem jön időbe. Ha a busz alapból 10 percet késik, a kórház elé jobb esetben csak 7:50-kor ér/jobb esetben, például ha hamar megtörténik a le- és felszállás, illetve valaki nem vesz bérletet, vagy nem vesznek sokan jegyet.

Azok, akik a Csukás iskolába mennek, garantáltan elkésnek, ugyanis ott a becsengetés hivatalos ideje 7:55. A diáknak kötelező beérnie 7:45-7:50 között ,hogy megfelelően elő tudjon készülni a kezdődő tanórára. Ha késik a busz, ez máris lehetetlen. Ha fut, akkor odaér 7:55-re az iskolába, de ekkor már későnek számít, ami ha sokszor megismétlődik. Ilyen esetekben a diák hibája nélkül/súlyos következményeket von maga után a tanulóval szemben. A diáknak lehetősége lenne arra, hogy a végállomáson igazolást kérjen a busz késéséről, de a végállomáson lévő személyek szinte soha nem adnak igazolást, őst, gorombán viselkednek. Felmerül egy fontos kérdés, amire nem tudjuk a választ: miért késik a busz?"


Kisalföld Volán válasza: Veszkénynél az alábbi autóbuszjáratok közlekednek, amelyekkel Csornára lehet iskolába utazni:
A Kisalföld Volán Zrt. a 7.09 órai járat helyett egy korábbi járat igénybe vételét javasolja, a pontos iskolába érkezés érdekében.

"A járat minden esetben beérkezett 5.30 órára Sopronba és az átszállás biztosított volt"

14. "Egy busz lenne, amit megemlítenék, reggel 4:32 Fertőd (Templom) - Sopron járat dugig van mindig emberekkel, holott 3 busz jön. Egy Kapuvárról, de 4:28-as érkezése helyett rendszerint 4:38-ra ér oda, pedig Fertőparti sofőrről van szó, már többször kértük, hogy valamit csináljanak, mert nem érünk be a buszvégállomásra, hogy átszálljunk a csatlakozásra! Süket fülekre találunk! Max. 10 emberrel bezötyög a buszvégre, amíg mi a másik buszon nyomorgunk. Akkor rakják át a sofőrt egy másik járatra, vagy indítsák még előbb a buszt, nem tudom, de ez így nem megoldás, hogy 20 ezer forintos bérlet árért a nyakamban is emberek lógnak. A másik busz, ami Fertődnek jön, az meg át megy Petőházára és onnan indul. Ezzel kapcsolatban, csak egy örök megválaszolatlan kérdésem van, az hogy a petőháziakért miért nem tud bemeni a fertőszentmiklósi busz, és milyen bérlettel utaznak, mert hazafelé senki nem megy Petőházára azzal a busszal, pedig visszafelé is közlekedik. Befelé a Fertőparton mennek, hazafelé meg a főúton - milyen bérlet az ami minden vonalra érvényes? Itt már nyernénk egy buszt, ha nem menne át minden reggel Petőházára. Ugyanis a legtöbb felszálló Fertőd Templom és Fertőd Alsó megállóban van, azután már csak pár üres hely marad, azt Fertőszéplakon elfoglalják, utána már áll mindenki. Még azt szeretném megemlíteni, hogy a Kópháza - Balf - Sopron járatnak nincs semmi értelme reggel, mert Balf központnál is 2-3 ember kivételével mindenki hozzánk száll fel. Ezen is lehetne változtatni valamit - például reggel a Tesco felé jön be, utána már mehetne a saját útvonalán - ugyanis Kiskópházán is rengeteg felszálló van és azt is nekünk kell elhozni!"

Kisalföld Volán válasza: Sopronba reggeli műszakra a Fertő parton három autóbuszjárat közlekedik. A három autóbuszjárat által biztosított férőhely elegendő a jelentkező utaslétszámnak, azonban a járatokon az utasszám eloszlás nem egyenletes. A három autóbuszjárat közül, a Kapuvárról induló járat az utasok számára nem elég vonzó, ugyanis a sarródi lakosokért való betérés meghosszabbítja a járat útvonalát. Ezen a járaton azonban van szabad férőhely. A járat késésével kapcsolatos észrevételt folyamatosan vizsgáljuk, eddigi tapasztalataink szerint azonban a járat minden esetben beérkezett 5.30 órára Sopronba és az átszállás biztosított volt.

15. "Győrszemere-Nagyszentpál. Az út 15 km, de csakis a tömött buszok lépcsőjén utazok családommal már 6 éve. Volt már több olyan eset is, hogy egyik járatra se fértünk fel, amikor iskolába és munkahelyre igyekeztünk reggel 8 órára."

Kisalföld Volán válasza: február 27-28-án 4.48 és 7.00 óra között Győrszemere Nagyszentpálnál végeztünk ellenőrzést. Március 4-én pedig 6.00-7.00 óráig Győr, Szentlélek templomnál vizsgáltuk a forgalmat melynek eredményét az alábbi táblázat tartalmazza. Ebből megállapítható, hogy sem a lépcsőn való utazás sem a zsúfoltság nem jellemző.
hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Facebookon a megyei iparkamara - fotók, videó

A Facebook oldal csak az első lépés a tudatos kommunikáció fejlesztésében. Tovább olvasom