Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Több ezer aláírást várnak

Sokoróalja - Együtt kezd aláírásgyűjtésbe Győrszemere, Gyarmat, Takácsi, Gyirmót és Ménfőcsanak, mivel a 83-as főút felújításának tervében a falvakat elkerülő szakaszok nem szerepelnek. A Győrhöz tartozó városrészeknek pedig az út többsávosítása fontos.
Gyarmat és Szemere útlezárásra készül címmel március 13-i számunkban írtunk arról, hogy Horváth Gyula győrszemerei és Baráth Béla gyarmati polgármester elfogadhatatlannak tartja azt a döntést, miszerint a 83-as főút Pápa és Győr közti szakaszának tervezett felújítása úgy valósul meg, hogy csak Tétnél épül elkerülőszakasz. A településvezetők tovább küzdenek az elkerülőkért, forgalomlassító tiltakozó akciókat, útlezárásokat is kilátásba helyeztek, de először közös aláírásgyűjtésbe kezdenek. Gyarmat és Győrszemere mellett Takácsi is, hiszen ugyanaz a problémája a 83-as út mellett fekvő Veszprém megyei településnek is.

Csatlakozik a falvakhoz Gyirmót és Ménfőcsanak, nekik az a fontos, hogy a 83-asnak a győri autópálya-lehajtó és a koroncói elágazás közti szakaszát kétszer kétsávossá alakítsák.

Az egyre növekvő teherforgalom miatt szeretnék a falvak, ha a 83-ason az elkerülőszakaszok megépülnének. Az aláírásgyűjtést a győrszemerei polgármester, Horváth Gyula fogja össze. Fotó: B. A.
Az egyre növekvő teherforgalom miatt szeretnék a falvak, ha a 83-ason az elkerülőszakaszok megépülnének. Az aláírásgyűjtést a győrszemerei polgármester, Horváth Gyula fogja össze. Fotó: B. A.

A fő ok minden település, településrész esetében az ott élők számára már most is nehezen elviselhető forgalom, ami várhatóan növekszik és annak részeként a teherforgalom is.

A napokban kezdődő aláírásgyűjtést Horváth Gyula fogja össze, aki lapunknak elmondta: az egységes kérdőívek hamarosan elkészülnek. Azokat Szemerén a képviselő-testületek tagjaival egyeztetik és falugyűlésen terjesztik a helybeliek elé. Utána több helyen is aláírhatják majd a lakosok. Hasonlóképp történik várhatóan a többi településen is.

Horváth Gyula csak Szemerén több száz aláíróra számít, összességében pedig több ezerre. Ugyanis tapasztalatai szerint a falubeliekben a félelem egyre nő amiatt, hogy a 83-as akkor is veszélyes marad, ha a meglévő, a falvakon átvezető szakaszokat újítják fel, még ha meg is épülnek a forgalmat biztonságosabbá tevő változtatások. A kerékpárút is csak rövid távú előnyt jelentene a polgármester szerint és Győrszemerén a szennyvízcsatorna kiépítését is össze kell egyeztetni az útfelújítással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A túlköltekezés vége?

Győr - A világválság csillapításához a nemzetközi pénzügyi intézményrendszer reformjára, a… Tovább olvasom