Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Tizenötödik igen a barokk esküvőn

Győr - Budapesti pár kötött házasságot Győrben a 15. barokk esküvőn tegnap kora este. A „rizsporos" rendezvény programjaira több ezer érdeklődő volt kíváncsi.

A Barokk Esküvő és Történelmi Játékok olyan színfoltja már 15 éve Győrnek, amely a helybeliek mellett nagyon sok turistát vonz a városba színes programjaival. A péntek esti szerenád és a szombati vásári forgatag után vasárnap kora este egy budapesti pár, Kelemen Tímea és Balogh Zoltán mondta ki a barokkos boldogító igent az anyakönyvvezető, Kerczó István és a nagyszámú kíváncsi érdeklődő, mondhatni városnyi násznép előtt.

A menyasszony az egyik üdítőital-gyártó területi képviselője.
– Az egyik győri partnerem említette, hogy minden évben jelentkezhetnek házasulandók a barokk esküvőre. Utánanéztünk a párommal, s miután megbeszéltük, a tavalyi esküvő után egy héttel már jelentkeztünk a szervezőknél. Ők tájékoztattak bennünket a feltételekről, főleg arra hívták fel a figyelmünket, a szülőknek és a tanúknak is vállalniuk kell, hogy beöltöznek – mondta el lapunk érdeklődésére Kelemen Tímea, aki még hozzátette, hogy a szülők is és a tanúk első szóra beleegyeztek, mert örültek, hogy egy különleges és nagy eseményen vehetnek részt.

A felvonuláson ez évben már másodszor lehetett látni a tavaly bevezetett látványelemeket. A menetet a megtermékenyítést jelképező háromméteres óriásnő vezette, míg az ifjú párra hatalmas angyal „vigyázott", s a négy erény – Erő, Igazságosság, Mértékletesség, Bölcsesség – követte őket aranykocsin. A barokk esküvőt a hagyományoknak megfelelően táncház zárta.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barokk hétvégére toboroztak

Győr - Toborzással kezdődött péntek este Győrben a háromnapos barokk esküvői rendezvénysorozat. A… Tovább olvasom