Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Tilos a fürdés az Aranypart II-n Győrben

Megtiltották a fürdőzést Győrben az Aranypart kettőn - értesült portálunk.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve (egykori ÁNTSZ) vízminőség vizsgálatot végzett, s ennek eredménye a part lezárása. Valószínűleg a nagy meleg miatt romlott le a víz minősége, amely miatt veszélyes a fürdés az Aranypart kettőn.

Úgy tudjuk, a partszakaszt üzemeltető Győr-Szol szeptember eljén zárta volna le a partot, így azonban egy héttel előbbre csúszott az időpont.

Az Aranypart kettőn a fürdést jelző táblákat letakarták és a kormányhivatal emberei tájékoztatják, majd elküldik az ide érkező fürdőzőket.

Illusztráció
Illusztráció

Olvasóink írták

 • 16. apex 2011. augusztus 31. 20:27
  „A városvezetés nem arra költi el a pénzünket, amire valóban szükségük van a győrieknek (pl. uszoda), hanem Dunakaputéri mélygarázsos Megamániára. Már kiküldték a csekket az iparűzési adó befizetésére. Hát nem szívesen fizetek, hogy aztán a pénzt ilyen felesleges célra kidobják az ablakon.”
 • 15. Veszettzsiráf 2011. augusztus 31. 07:17
  „Kedves Kisalföld. Az Aranypart 2 meghalt, a víz rohad, halak elpusztultak ahogy a kagylók is, senki nem tesz semmit, sem a vizügy , sem a vízkezelő, sem a Város. Hát ez nem ér meg egy cikket ? Egész révfalu ezt szagolja napok óta !”
 • 14. mazi 2011. augusztus 28. 09:51
  „Győr vizek városa, strandra horibilis összegért lehet bemenni. Miért nem lehet elkülöníteni az uszoda részt az élmény strandtól, mint valamikor működött.Az uszodában is telt ház lehetne. Panaszkodunk, hogy veszteséges !Így az is marad! Az a élménystrand jó a Szlovákoknak, nem akarom minősíteni, inkább marad az Aranypart !”
 • 13. isti-58 2011. augusztus 27. 22:28
  „Hát igen a régi homokos,mert mi igy hivtuk csodálatos volt ott nöttem fel a Káloczi téren laktunk.A minap voltam ott de semmi jot nem mondhatok rola, sajnos.De azt már akkor tönkre tették amikor a föiskolát oda épitették,ami miatt nekünk is fel kellett adni az otthonunkat.”
 • 12. Amorphis 2011. augusztus 27. 20:06
  „Én az Öreg- Dunára járok. Tökéletes. Meg vannak a megfelelő helyek , ahol nincs erős sodrás. Tágas partszak, és tiszta. Jókat szoktak ott grillezni a családok.”
 • 11. Túrabakancs 2011. augusztus 27. 15:26
  „imre1964! /2/
  A víz minősége valóban nem lehet valami jó, ahogy a Balatoné sem.
  Több ismerősöm gyereke mikor visszaérkezett a balatoni lubickolásból,
  másnapra erős hasmenéssel küszködött. A meleg víz segíti a baktériumok
  szaporodását.”
 • 10. lumnitzernoverekhuga 2011. augusztus 27. 13:30
  „Arról nem írnak, hogy tele van döglött hallal a part....”
 • 9. háté 2011. augusztus 27. 13:25
  „6. révfaluiszúnyog
  -egyetértek veled, micsoda zsugázások folytak, igazi uszoda volt, - kisebbségek sokáig nem is "léphettek" be- na nem volt tiltva, csak tudták mit diktál számukra az "etika". - (kicsi strandfoci pálya- később röplabda)
  Ószeresek is kevesen voltak, - ej-de szép volt!

  Az aranypart más volt, - de bizony amikor kicsi volt a víz, két lépés után már térdig érő iszap volt, mint a varga-kőnél!”
 • 8. mecsoka 2011. augusztus 27. 12:52
  „5! Az az I. A II. a töltes mäsik oldalän van.”
 • 7. elemér 2011. augusztus 27. 12:22
  „A régi uszodát azt én jól ismertem, mert mindig bérletem volt ott. Gyakran sörözgettem a teraszon. Az egyáltalán nemvolt csendes a kánikulákban. A dunai strand vize hüvösseb volt és kevésbé zsufolt. Nem tudom hogy te mit értesz régi alatt. Én 56 elöttröl beszélek, mikor ti még apátok bögyrében se voltatok. .Szerintem nem érdeke a városnak költeni erre az u.n. aranypartra.”
 • 6. révfaluiszúnyog 2011. augusztus 27. 11:33
  „Ilyen nagy hőségben az Öreg Dunára kell menni fürdeni. Számos kavicsos található a Medvei híd és Vének közötti szakaszon. Az is bolond, aki a győri ,,élmény fürdőbe" megy, melegvízbe közel negyven fokban, cigók közé, lábgombát kapni. Fúj. Hol van már a régi győri uszoda, a csendes és békésen söröző, elegáns belvárosi polgárokkal, akik késő nyárdélutánokon sakkozgattak, kártyázgattak a teraszon és este, zárás előtt még fürödtek egyet a dunai strand részen, ami egy stég volt, és bólyákkal volt kijelölve az úszó placc a Rába torkolatig.”
 • 5. nasi12 2011. augusztus 27. 11:17
  „Bocsi, hol van az Aranypart II.?
  Remélem nem a Lapostanszékről beszélnek?”
 • 4. Dwatson 2011. augusztus 27. 11:10
  „A régi Aranypart,az még valóban csodálatos volt,a mai már csak egy csúfság,nem is illene annak nevezni,még akkor sem ha rendben tartanák.Az Aranypartot betemették az új meder építésekor,csak a két vége maradt meg.A betemetett rész egy hosszú,félköríves homokos(!) part volt szomorú fűzfákkal,padokkal szegélyezve.A víz csak lassan folyamatosan mélyült,és minden vízállásnál volt homok a parton(kivéve árvíz).A homokszemek között finom aranypor csillogott,amit egykor az aranymosók választottak (mostak ki) belőle,innen kapta a nevét is.Ha a múltban ilyen lett volna mint ma,akkor valószínűleg a "Kutyaszarospart" nevet kapta volna.”
 • 3. há 2011. augusztus 27. 10:40
  „Szégyen ahogy kinéz, nem csak a kettő!”
 • 2. imre1964 2011. augusztus 27. 10:40
  „Majd télen lehet fürödni addig irány a fizetős strand.
  Kevés a fizetős kuncsaft nem lesz a tervezett bevétel valamit ki kellet találni .
  Van példakép bőven.”
 • 1. Cancer 2011. augusztus 27. 10:31
  „A kormányhivatal emberei ott állnak és elküldenek mindenkit.Aha.
  A víz amúgy 2 hete <moderálva>barna színű, büdös, a part tele parlagfűvel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várak 3D-ben az Árkádban

Különleges fotókat láthatnak az Árkádba látogatók. Magyarország várait tekinthetik meg 3 dimenziós… Tovább olvasom