Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Termést nevelni, bármilyen

Győr - A Genius Apáczai Diploma díj arany fokozatát vehette át a napokban dr. Ceglédiné Nagy Erzsébet. Az evangélikus iskola igazgatóhelyettese „szeretetteljes nevelői, eredményes oktatói munkájáért" kapta az elismerést.
– A mi életünk nem az ünneplésről, a kitüntetésről, hanem az állhatatos, mindennapi szolgálatról szól. Az oktatásról, a nevelésről, amely nem ér véget az utolsó óra után, a kicsengetéssel. Legtöbbször otthon is – olykor késő estig – folytatódik a felkészüléssel, a dolgozatjavítással – nyilatkozta lapunknak dr. Ceglédiné Nagy Erzsébet, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ tanítója, igazgatóhelyettese, aki „szeretetteljes nevelői, eredményes oktatói munkájáért" a napokban a Genius Apáczai Diploma díj arany fokozatát vehette át Budapesten.
A kitüntetett pedagógus, mintegy az életét, munkáját vezérlő iránytűként, Ratkó József költő egyik versét idézte: „Úgy élni, mint a fák, igen. / Munkában szüntelen. / Termést nevelni, bármilyen kicsit, / óvni, míg megízesedik."

dr. Ceglédiné Nagy Erzsébet szerint ezt a munkát minden másnál nagyobb erővel, energiával segíti a tanítványok és a kollégák szeretete. Az előbbire a napokban – sok más mellett – alkalmi példa az a nyuszis rajz, amelyet egyik kis diákja kedves gratulációval írt körbe. Az utóbbit pedig az a több mint ötvenoldalas pályázati anyag hitelesíti, amelyet az iskola igazgatója, Hallgatóné Hajnal Judit és péterfys nevelőtársai heteken keresztül gonddal és titokban állítottak róla össze a rangos szakmai elismerés megpályázásához.

Így többek között ebből a dokumentumból megtudhatta a díjat odaítélő kuratórium, hogy dr. Ceglédiné Nagy Erzsébet alapító tagként, tizenhat évvel ezelőtt, hittel és lelkesedéssel vállalta a szolgálatot az akkor újrainduló evangélikus iskolában. Munkáját azóta is a „magas szintű hivatástudat és elkötelezettség mellett a kreativitás, az új iránti lelkesedés, a gyermekek iránti szeretet és tisztelet jellemzi." Így aztán nem véletlen, hogy a tanítók Kossuth-díjaként emlegetett kitüntetést – az Apáczai Csere János portréját megörökítő plakett mellé kapott oklevél tanúsága szerint – elsősorban több évtizedes példaértékű pedagógiai szolgálatával, újító kezdeményezéseivel vívta ki magának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áremelés helyett csökkentik a buszjáratok számát Győrben

Győr - Szinte az összes győri autóbuszvonalat érinti a Kisalföld Volán hétfőn életbe lépő… Tovább olvasom