Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Teremtett borvidék – még csak könyvecskében

„A következő években a hozzáértő és bizony elkényeztetett fogyasztó számára izgalmas felfedezést jelent a pannonhalmi borok megismerése. "Teremtett borvidék" – hirdetjük szlogenünkben. De ez nem pusztán szlogen, mert hiszünk a teremtésben, az alkotás komolyságában és szépségében.
Hamvas Bélát idézve: "Végül is ketten maradnak, Isten és a bor." Kívánom, hogy borvidékünkön kalandozva, borainkat ízlelve, nevezetességeinket csodálva találkozzanak mindkettejükkel." – írta előszavában dr. Vaszari László, a Pannonhalmi Borvidék Hegyközségének elnöke a nemrég megjelent kiadványukhoz, mert a borvidék jövője bizakodással tölti el.

A pannonhalmi az egyik legkisebb, ugyanakkor legősibb borkultúrával rendelkező borvidék hazánkban; 13 település tartozik hozzá.
A Teremtett borvidék című könyvecskét 3 ezer példányban a Győri Bornapokra jelentette meg a Pannonhalmi Borvidék Hegyközsége, 900 ezer forintos állami pályázati támogatás révén. „Ez még csak egy komolyabb kiadvány – később keményborítós albumot is szeretnénk –, mégis az első komplex, az egész borvidéket átfogóan bemutató, 60 oldalas füzet. A termelők úgy érzik, azért sikerült létrehoznunk, mert most kellő az összefogás közöttünk." – mondta el lapunknak Hangyál Balázs hegybíró.

Az ingyenes, népszerűsítésre szánt kiadványban 21 szőlő- és bortermelő szerepel és bemutatja a borvidékhez tartozó falvakat, Győr programjait, látnivalóit is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszprém is ellenzi a Cuha-völgyi vasút bezárását

A KÖH nemrég újabb egy évvel meghosszabbította a Cuha-völgyi vasút épületeinek és műtárgyainak az ideiglenes műemléki védettségét. Tovább olvasom