Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Temetői parcellák 21 millióból

Győr képviselő-testülete a napokban a közgyűlés napirendi pontjai között tárgyalta a Szabadi úti köztemetőt érintő fejlesztést, amire 21 millió forintot fordít a város.

A kegyeleti szertartások zavartalansága érdekében új területek bevonásával megkezdi az új parcellák kialakítását a győri, Szabadi úti temető üzemeltetője. A város 21 millió forintot fordít erre a célra.

– A temetőben az elmúlt években elindult a folyamatos temetkezés. Így rövid időn, úgy egy éven belül temetési helyhiány lépne fel. A kiépített parcellákban olyan közel kerülnének a temetések a meg nem épített helyszínekhez, ami már zavaró lenne a kegyeleti szertartásoknál. Ezért fordít a fejlesztésre a közgyűlés, elfogadva javaslatainkat – mondta el a Kisalföldnek Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

A temetőüzemeltetésért felelős társaság saját beruházásban végzi az új parcellák kialakítását. Ezzel újabb két évre olyan távol tudja tartani a temetési helyszínektől a kiépítetlen területeket, hogy azok s a rajtuk folyó munka ne zavarja a hozzátartozókat.

– Azért fontos ez, mert a városban sikerült elérni egy elfogadható minőségű kegyeleti kultúrát, ami nem lenne jó, ha megváltozna. A temetőben egyébként megvan mindaz a háttérintézmény s a szükséges terület, ami száz évre szükséges, tehát ilyen irányú fejlesztésre nincs szükség – tudtuk meg Kovács Barnabástól.

A Szabadi úti temetőben 2001. november 12-én volt az első temetés. Azóta az üzemeltető 355 sírhelyet, 103 urnakriptát, 310 urnafülkét és 20 sírboltot – nagykriptát – értékesített.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyulás az élményfürdőben

Fürdőorvosi szakrendelést tartanak a győri élményfürdőben, így a háziorvos már közvetlenül ide is utalhatja a beteget egyéb kezelésre. Ezzel több hónapot nyer a páciens, hiszen nem kell feltétlenül megvárnia a Híd utcai vizsgálatot. Tovább olvasom